• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

02.11.2020

14:59

NEBOJŠA BAKAREC: Očajne ili očajničke laži Đilasovih medija?

Kolumne

NEBOJŠA BAKAREC: Očajne ili očajničke laži Đilasovih medija?

Podeli vest

Đilasovi mediji (N1, Danas, Nova, Direktno…) godinama namerno šire i velike i male laži. Kada je u pitanju epidemija, te laži i lažne vesti ostavljaju velike posledice. Evo primera jedne „male“ laži

 

Đilasovi mediji N1, Nova i Direktno, objavili su lažnu vest da su se u novom tržnom centru „Galerija“ pojavili pacovi. Da su u pitanju profesionalni mediji, oni  bi proverili svoj izvor ove smešne neistine. Ne da nisu proverili izvor, već su namerno objavili lažnu vest. Izvor te vesti je Tviter profil i fotomontaža izvesnog Marka Dragoslavića, funkcionera Jeremićeve Narodne stranke, inače besposličara i nasilnika koji se lažno predstavlja kao „slobodni novinar“.

Dragoslavić je državnim organima poznat kao lice koje je 31.10.2017. fizički napalo direktora Kliničko bolničkog centra Zvezdara, Petra Svorcana. Tada je KBC saopštio:„KBC Zvezdara saopštava da je direktor KBC Petar Svorcan, pretučen u petak oko 14 časova na raskrsnici u blizini bolnice. Direktora KBC Zvezdara je napao Marko Dragoslavić, protiv koga smo više puta podnosili prijave zbog neovlašćenog slikanja unutar bolnice i uznemiravanja“.

Foto: printscreen

KBC Zvezdara je više puta prijavljivao Marka Dragoslavića policiji, zbog toga što se konstantno i neovlašćeno „šunjao“ po prostorijama ove bolnice i uznemiravao lekare i pacijente, te neovlašćeno fotografisao i snimao, lekare, pacijente, i unutrašnjost bolnice, kršeći sve bolničke protokole.  Dragoslavić je organima gonjenja postao poznat i 08.05.2019. kada je tokom blokade radova na rekonstrukciji Trga Republike koju su sprovodili Đilasovi i Jeremićevi huligani, predvođeni bivšim predsednikom opštine Stari Grad Markom Bastaćem, došlo do incidenta tokom kojeg je nasilnik Dragoslavić maltretirao i psovao starijeg Beograđanina, penzionera Strahinju R. (68).

Foto: printscreen Twitter

I onda 01.11.2020. Đilasovi mediji objavljuju lažnu vest, od krajnje nepouzdanog izvora, o pacovima u tržnom centru „Galerija“. Svakome ko pogleda pomenutu vest, zasnovanu na verovatnoj fotomontaži, odmah je jasno da se radi ili o fotomontaži ili igrački namenjenoj plašenju (scary toy). U svakom slučaju jasno je da je autor fotomontaže Dragoslavić ili neko ko mu  je pomogao u izradi fotomontaže, ili je sam Dragoslavić postavio igračku u tržni centar, i snimio je. Pogledajte i sami dve fotomontaže koje dajem u prilogu teksta. Na jednoj fotomontaži, pacova nema, a na drugoj tu su i usnuli narkoman sa špricem, i zmija.

O čemu govori ovaj slučaj? Govori o Đilasovom i Jeremićevom očaju, o očaju njihovih medija N1, Nova i Direktno, koji su primorani da serviraju presne laži, zbog toga što ne mogu istinom, ili profesionalnim izveštavanjem da se bore protiv političkih neprijatelja, već mogu da se bore isključivo širenjem lažnih vesti, mrnjom i pakošću. Kako ne mogu da kritikuju otvaranje velelepnog trežnog centra „Galerija“ oni primenjuju očajne laži, odnosno očajničke mere, u nemoćnoj želji da napakoste predsedniku Vučiću. I onda lansiraju „vest“ jednog Jeremićevog besposličara i nasilnika, koga lažno predstavljaju kao „novinara“. Da li će reagovati neko novinarsko udruženje, da saopšti da Dragoslavić nije novinar? Verovatno neće?

Foto: printscreen Twitter

O očaju Đilasa i njegovih medija svedoči i slučaj kada su ti isti mediji 31.10.2020. godine, objavili „vest“ (i fotografiju) o tome da je ministarka Darija Kisić Tepavčević zatečena u salonu lepote, kada su joj pružene usluge pedikira!?! Ti „profesionalni“ mediji su napali gospođu Tepavčević zbog toga što navodno ne održava fizičku distancu u odnosu na radnicu salona koja joj sređuje nokte na nozi!?! Ovi maloumni mediji „kao“ ne znaju da je nemoguće održavati fizičku distancu u salonima lepote, pri pružanju različitih usluga – frizer, manikir, pedikir, kozmetičar itd. Isto to važi i za pružanje lekarskih i stomatoloških usluga. Po Đilasovim bezumnim medijima sve ove usluge treba zabraniti? Ili je po Đilasovim medijima, zabranjeno pružiti ove usluge pripadnicima vlasti? Ako Đilasovi mediji žele da budu dosledni ovim svojim maloumnostima, onda će se Đilas, Jugoslav Ćosić, Veselin Simonović i Đorđe Stefanović i svi njihovi novinari, od sada pojavljivati zarasli, prljavi, neobrijani, nedepilirani i dugačkih nečistih noktiju. U svakom slučaju to bi bila njihova slika i prilika, koja odgovara medijskoj slici koju stvaraju!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
darko

pre 3 godine

Pa odkud Djilas u galeriji. Ili mu je to keva.

zoran

pre 3 godine

Imaš li pametnijeg posla u životu od ovoga što radiš? Svoj intelekt trošiš na zezalice..vidiš da te zavitlavaju, izluđuju banalnostima..

Izbori 2024

TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)
Live TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)

Takozvano Kosovo postalo pridruženi član parlamentarne skupštine NATO-a. Mađarska jedina glasala protiv. Ruska vojska oslobodila je još dva mesta. Makron u Nemačkoj posle 24 godine. Ujedinjenje nacije upozoravaju: Gaza je pakao na zemlji. U emisiji "Rat uživo" na sve ove teme govorili su pukovnik Stevica Karapadžin, Aleksandar Lukić iz Instituta za političke studije, a uživo preko vajber uključenja javio se i novinar i narodni poslanik Milovan Drecun.

27.05.2024

19:57

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)
Live TV

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je način na koji je Hrvatska kosponzorirala donošenje Rezolucije o Srebrenici bio protiv ustava. Po njegovim rečima, on bi u svakom slučaju ovu rezoluciju podržao, ali je to učinjeno njemu iza leđa. O donošenju sramne Rezolucije o Srebrenici u "Info danu" govorili su analitičar, prof. dr Stevica Deđanski i Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu. Uživo u program javio se Jugoslav Nikolić, predsednik stanara Nušićeve br. 6 u Beogradu gde je doživeo incident sa predstavnicima opozicije.

27.05.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!
Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!

"Međugeneracijska solidarnost kroz likovnu koloniju" u organizaciji Udruženja građana "Teofilos", pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, okupila je u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male Pčelice" veliki broj ostvarenih umetnika ali i onih budućih, učenike kragujevačkih osnovnih škola i talentovanih korisnika Zavoda.

27.05.2024

19:07