• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

22.11.2020

15:13

NEBOJŠA BAKAREC: Kako se Đilas i njegovi vesele na Dan žalosti?

Kolumne

NEBOJŠA BAKAREC: Kako se Đilas i njegovi vesele na Dan žalosti?

Podeli vest

Đilasov portal „Nova S“ je 19.11.2020., namerno objavio lažnu vest da je preminuo Patrijarh Irinej. Vest je objavljena po Đilasovom nalogu da bi tog i narednih dana Đilas, Obradović i bratija, mogli da napadaju predsednika Vučića da je lažirao vreme smrti Patrijarha, zbog nekakve svoje koristi!?!

 

Đilasov portal „Nova S“ je poznat po tome što namerno objavljuje lažne vesti, da bi kasnije đilasovci mogli da ih spinuju i ponavljaju. Tako je bilo u martu mesecu kada su objavili lažne vesti o kolapsu Kliničkog centra Vojvodine. I taj i takav portal laži i mržnje, dan posle smrti Patrijarha, a dan pre sahrane njegove Svetosti, od silne „tuge“ objavljuje obiman veseli tekst na temu koju muziku slušaju srpski političari. U tekstu „Kakvu muziku i koje pesme slušaju srpski političari“ Jelene Jelovac, odnosno, u veselom nizu 8 spotova, i veselom nizu 8 nasmejanih političara, i veselom nizu 160 uglavnom veselih pesama (po 20 pesama je nabrojao svaki političar), sve pršti od vedrine, osmeha i radosti. Tako za Patrijarhom „tuguju“ i „Nova S“, i Jelena Jelovac i Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, i Zoran Lutovac predsednik Demokratske stranke, i Boško Obradović, predsednik Dveri, i Nebojša Zelenović, predsednik Zajedno za Srbiju, i Milutin Mrkonjić, počasni predsednik SPS, i Zoran Živković, Nova stranka, i Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke, i Radomir Lazović, aktivista “Ne davimo Beograd”. Svi veseli, nasmejani na fotografijama, usrali se od sreće što će svekoliko srpstvo da čuje i da pročita koju muziku oni, kao slušaju. A svi su, jadni, prostrli lažirane liste onih pesama za koje smatraju da će im dići rejting. U stvarnosti slušaju, Bože me sačuvaj, i sakloni – neki treš. I tako, u Danu žalosti, stvarne opšte žalosti za Patrijarhom, ova bratija, usrana od sreće, s osmesima od uva do uva, kezi se, zbog sopstvenog zadovoljstva što su tako uspešno sastavili lažirane liste pesama koje uopšte ne slušaju, ali će rado da lažu i da kažu da slušaju, radi postizanja željene slike u javnosti. Dan posle smrti Patrijarha, dan pre sahrane Patrijarha. Na Dan žalosti. A na dan smrti Patrijarha, svi oni su izrazili najdublju „tugu“ u izjavama medijima. A na dan sahrane Patrijarha, pojaviće se „ozbiljni“ i „ucveljeni“, kao „ožalošćena porodica“. Kakvih osam licemera, šampiona hipokrizije!

Novinarka „Nove S“ u uvodu ovog besramnog veselog kolaža muzike kaže: „pitali smo naše političare da sastave spisak svojih omiljenih pesama. Prenosimo spisak numera koje kod njih bude dobre vibracije“. DOBRE VIBRACIJE NA DAN SAHRANE PATRIJARHA!?! DOBRE VIBRACIJE U DANU ŽALOSTI!?!

Naravno, prvi nasmejani političar na listi „Šta slušaju političari?“, na Dan žalosti, je „veliki šef“ Dragan Đilas. Šta stvarno sluša Dragan Đilas? On sluša zvuk svojih 619 miliona evra, dok ih neumorno prebrojava. Dragan Đilas sluša i Šolaka i Miškovića.

Foto: printscreen

Zoran Lutovac sluša samo Đilasa. Boško Obradović, predsednik Dveri, sluša Đilasa i Ljotića. Nebojša Zelenović, sluša Dušana Petrovića i Đilasa. Milutin Mrkonjić, zaista sluša Anu Bekutu, kao što je i napisao, a ne sluša Ivicu Dačića. Zoran Živković, ne sluša ništa, čak ni sebe. Sanda Rašković Ivić, naravno, sluša Jeremića i Đilasa. Radomir Lazović sluša onoga ko mu plati.

Normalan novinar, normalan urednik rubrike, normalan glodur, ne bi pustili ovako veseo prilog, sa osam veselih spotova, sa fotografijama nasmejanih gostiju, na dan sahrane Patrijarha, na Dan žalosti. Svaki normalan novinar bi ovako nešto ocenio kao urednički promašaj. Ali ne i glodur Veselin Simonović, urednica rubrike Jovana Šesterikov i autorka priloga Jelena Jelovac. Oni su očigledno namerno pustili ovako veseo prilog na Dan žalosti. Prvo, oni tima ispunjavaju nalog Dragana Đilasa o iskazivanju nepoštovanja prema preminulom Patrijarhu, i drugo, oni izražavaju svoj i Đilasov stav, da je Dan žalosti zbog smrti Patrijarha, za njih Dan radosti. Mediji pod Đilasovom kontrolom već tri dana imaju isti zadatak, satanizovanje predsednika Vučića, i demonizovanje preminulog Patrijarha. I taj zadatak uspešno obavljaju. U tome prednjače TV N1, TV Nova S, portali „Direktno“ i „Nova S“ i drugi. Svi oni su objavili lažnu vest portala „Nova S“ da je Patrijarh umro u četvrtak, i na tome su gradili napade na predsednika Vučića. U mržnji, vređanju i lažima protiv preminulog Patrijarha i protiv predsednika Vučića, posebno su se istakli Đilasov Boško Obradović („Patrijarh umro u četvrtak, Vučić lažirao vreme smrti“), Stojan Drčelić, Đilasov novnar, na portalu „Nova S“(„ Kovčeg Irineja neka nosi Krizni štab, a krst Vučić“),   izvesni anonimus Bratislav Marković, Đilasov funkcioner, na portalu „Direktno“ („U pleksiglas te ljubim, svim žarom srca svog“) i funkcioner Lutovčeve DS, Vladimir Veljković na sajtu „Peščanika“ („Patrijarh je (…) zatajio, zanemario Hrista (…) služio dva gospodara“ itd.).

I onda „Nova S“ napravi „žurku“ besramno nasmejanih političara, u svom prilogu, sa sve muzikom iz osam veselih spotova. I to objave baš na Dan žalosti i na dan sahrane našeg Patrijarha.„Otkrivenje svetoga Jovana Bogoslova“ o takvima kaže: „Ko čini nepravdu, neka čini još nepravdu; i ko je pogan neka se još pogani; (…)“.

Neka je Večna Slava i Hvala našem Patrijarhu Irineju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maks

pre 3 godine

Sram Vas bilo zar i na ovaj tuzan dan nemozete da se suzdrzite od pljuvanje neistomisljenike.

ulver

pre 3 godine

Vesele se druže Basara,pardon... , druže Bakarec, komediji ravnoj Nušićevoj „Ožalošćenoj porodici", ili možda „Pokojniku" .

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija