• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

17.01.2021

19:00

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - NORMALNO

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - NORMALNO

Podeli vest

Slika sa zavejanog Zlatibora na kojoj predsednik Aleksandar Vučić zajedno sa opozicionim liderom, predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem svečano otvara Gold gondolu više je doprinela društvenom dijalogu nego svi oni silni okrugli stolovi na Fakultetu političkih nauka

 

Ta je slika, da li me pratite, pokazala da je moguće. Da je moguće biti normalan. Ta je slika pokazala da politika nije borba na život i smrt, da u njoj ne mogu i ne smeju da vladaju samo zakoni životinjskog carstva, a da je suština, da je pravi smisao politike - bolji život.

Suštinska i najvažnija razlika između politike i politikantstva jesu rezultati. Ozbiljna politika uvek za sobom ostavlja sasvim opipljive i lako proverljive rezultate. I možete vi nekog političara da volite ili ne volite, može taj neko da vam se sviđa ili ne, ali konkretne rezultate morate mu priznati. Tako i sa Stamatovićem. Šta god mislili o njemu, činjenica jeste da je najduža gondola na svetu konkretan rezultat njegove politike. I od toga će koristi imati svi, ne samo u Čajetini, ne samo na Zlatiboru, nego u celoj zemlji.

Isti aršin, isti princip može se i mora primeniti i na politiku Aleksandra Vučića koji danas vlada Srbijom, taman kao i na politiku Dragana Đilasa i njegovih partnera koji su od 2000. do 2012. bili na čelu države. I onda, molim lepo, svačiju politiku ocenite i sasvim precizno izmerite na osnovu konkretnih rezultata.

O Vučiću najbolje govore njegovi rezultati - novi autoputevi, pruge, bolnice, škole, nikad puniji budžet, najviše direktnih stranih investicija, čvrst kurs dinara, najveće prosečne plate, rekordno mala nezaposlenost, vojska jača nego ikada, najbolja moguća međunarodna pozicija Srbije, pobeda u ratu protiv korone... Sve je to, jelte, njegova politika.

Baš kao što se Đilasova politika i politika njegovih dosističkih saveznika najbolje razume kada se pobroji ono što su uradili dok su bili na vlasti - pljačkaška privatizacija, tajkunski monopoli, mafija jača od sistema, država na ivici bankrotstva, vojska koja nije mogla da kupi ni akumulatore za 'migove', manje od 40 kilometara autoputa izgrađeno za 12 godina, dinar koji je za četiri godine izgubio 50 odsto vrednosti, legalizovana korupcija na Mostu na Adi, onih 619.688.269 evra na računima firmi jednog, znate kog, političara iz vrha države.

I zbog svega ovoga i još mnogo toga što na ovom mestu ne možemo da pobrojimo, narod glasa onako kako glasa. I još zadugo će tako. I ne vrede tu mnogo nikakve hejterske kampanje, ne pomažu nimalo izmišljena Đilasova istraživanja. I neće, dobar vam stojim, đilasovskoj opoziciji pomoći ni vladika Grigorije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljuba

pre 3 godine

У општој еуфорији око гондоле, каже се овде најдуже на свету, нико да се запита зашто се њоме савладава висинска ралика испод 600 метара односно највећим делом трасе иде готово хоризонтално, да ли је скијашима на Торнику уопште потребна (а није), колико је туриста у самој Чајетини (полазна станица) док сви остали морају да дођу некако са Вода и сл. Не бих ја био вероватно толико критичан да нисам био на Златибору септембра 2019. и закључио да су Краљеве воде упропашћене а биће и више због похлепе локалних власти. Тај Стаматовић изјави да тамо има места за 2 нилиона туриста? Фантастично. Само се већ може видети много коментара бивших сталних гостију у стилу "Никад више".

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija