• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivan Radovanović

21.01.2021

15:23

JESI SAMA! Najnovija kolumna Ivana Radovanovića koju morate da pročitate!

Kolumne

JESI SAMA! Najnovija kolumna Ivana Radovanovića koju morate da pročitate!

Podeli vest

Kažu da onaj ko uči napamet, mora da je glup. Iz čega sledi, eto da ih malo vređam, zaslužili su, da mora biti da su oni, koji žive od učenja napamet, tuđih tekstova, dosta glupi


I mora biti da su i glupi i pokvareni i svi oni koji, zajedno sa ponavljačima, ovih dana ponavljaju napamet naučeno.


Pazi sada, “Nisi sama”.

Koliko ih je to izgovorilo, slikalo se sa papirima na kojima to piše, dalo izjave “nisisama”, gostovalo na televizijama, seirilo o “nisisama” lošem društvu, secikesama, barabama, stidelo se, kobojagi, svog ćutanja, i bestidno lagalo, pošto takvi ni srca ni duše nemaju, vrlo jednostavno da vam kažem. To se ne uči napamet.

A za sve njih i vas koji kao niste znali, evo o čemu je reč:

Policiji, u zemlji Srbiji, bude prijavljeno više od dve stotine (200) slučajeva silovanja, pokušaja silovanja i nedozvoljenih polnih radnji,  godišnje. I to je prosek, u poslednje četiri godine. Ukupan broj ovih dela, od 2017, do ove godine je - 809. Gotovo svakog dana, neka žena, doživi nešto iz Mika Aleksić repertoara nasilja. I to je reč samo o prijavljenim slučajevima.

I vi se sada setili da im kažete da nisu same? Da bi se vi slikali?!

Laž.

Laž, jer svaka od tih silovanih, maltretiranih, vređanih, i nemojte više da izmišljate i krijete, jeste - Sama.

Sama, jer nikada nije bila na naslovnoj strani.

Sama je, jer ne sme ni ime svoje da izgovori, a kamoli da je neko pita, kako se zove, i šta joj se desilo.

Sama je, jer dobije, tu i tamo, vest na jednom stupcu.

I sama, jer je njen silovatelj neki nezanimljivi stolar, moler, ratar, bravar, vozač, profesor, student, lekar, pekar, ili pripadnik manjine u čijoj je tradiciji i kulturi normalno guziti devojčice od 12 godina.

Sama je, jer nije glumica, pa nema ni drugove, glumce, da joj kažu “nisisama” i slikaju se za novine.

Sama je, jer se i dan danas krije i stidi. Od svih.

Sama je, jer sve zabole ona stvar za to što je ona silovana, gde će razni bjelogrlići, kostići, i ini da gube vreme i pričaju o društvu ćutnje i svom stidu, zbog nje, nepoznate.

Sama je, jer nema novinara kada ona daje izjavu tužiocu.

I Sama je, jer nema nikoga na mrežama da, bar za tren, zaboravi da i sam o ženama piše da su kurve, i da je podrži sa “nisisama”.

Sama je, jer nema emisija o njoj, nema psihologa, pedagoga, novinara, pisaca, dežurnih seratora, sveznalica i glumaca, da se malo slikaju i budu pametni na njen račun i račun njene nesreće.

Sama je, jer je, na kraju samo broj u crnoj statistici, o kojoj će, ponovo, razni pažnje željni i voljni da se slikaju, seiriti, sve mudrima praveći se.

Sama je, jer će završiti u vicu kojem se javno smeju političari.

Sama je, jer će ovi “nisisama” i dalje, kada je negde anonimnu vide, svom društvu, uz smeh da kažu: “Uuu, al' bih je jebo”.

Sama je, jer kada je neko lupne po dupetu, ne sme to ni da prijavi, smejaće joj se, svi.

Sama je, jer je silovanje ovde važno samo kada su i zločinac i žrtva važni, a ona je nevažna rođena.

Sama je, jer ni 2017, ni 2018, ni 2019, ni 2020. nikoga nije bolelo uvo za nju, niko se nije stideo svoje ćutnje, niko nije napamet naučeno naricanje naricao, niko nije bio zgrožen, druge stvari su tada bile u modi.

Sama je jer je dušebrižnicima bez duše važnije da kažu da je Srbija silovana, nego ona.

Sama je, jer ako njeno silovanje nije zanimljivo za priču, nije se ni desilo. Ako ne može da bude iskorišćeno za nečiju promociju, ili politiku, takođe se nije desilo.

Sama je, jer je rulji uvek važniji zločinac od žrtve, žrtve svi preziru.

Sama je, i ima i o tome da ćuti.

Šta koga boli uvo da li je ona sama, ili nije.

A najstrašnije je to što će, koliko sutra, same da budu i ove nesrećne glumice, koje je psihopata mučio, čim njihovi podržavaoci nađu temu koja će biti kurentnija za njihovu večnu samopromociju.

Baviće se decom koja imaju leukemiju, orlovima krstašima, izbornim uslovima, globalnim zagrevanjem, rekama na Staroj planini, dijetama, medijskim slobodama, zagađenjem, cenama na Zlatiboru, gondoloma, i svim ostalim što će im dati priliku da se slikaju i kažu, “nisisama”.

Podrške, koliko hoćeš, sve u stilu - evo mene s tobom, ček samo da namestim profil, nemoj da me hvataš s desne strane. I da, da ponovim ono šta sam naučio napamet, kako ono beše: Srce mi se steže... poremećene vrednosti... divim se... grčim se... ćutanje... hrabrost... podrška, od srca... moje sestre”.

Tako će da bude, dok im nepoznate sestre nepoznati manijaci budu silovali, u tišini.

Tako će da bude, jer ih je sve napravio neki Mika Aleksić. Da uče napamet. Silovanje i promociju. I mir među ljudima, na čitavom svetu.

Jebali vas više glumci, ali stvarno. I prestanite da glumite. I život i politiku i brigu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 3 godine

Potpuno si u pravu..potpisujem svaku napisanu reč.

LilyL

pre 3 godine

Vrhunski ste oslikali našu stvarnost! Svaka Vam čast gospodine Radovanoviću.

Kaca

pre 3 godine

Svaka cast na tekstu i ne samo to, HVALA sto si rekao istinu, jedno veliko BRAVO za Radovanovica

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Jokić posvađao saigrače: Srbin te maltretirao!
NBA

Jokić posvađao saigrače: Srbin te maltretirao!

Nedavno je Nikola Jokić odigrao fantastičan meč protiv Njujork Niksa, u kojem je predvodio svoj tim ka trijumfu rezultatom 113:100. Srpski centar je na toj utakmici ostvario svoj 22. tripl-dabl u sezoni postigavši 30 poena, uz 14 skokova i 11 asistencija.

29.03.2024

11:49

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija