• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivan Radovanović

12.01.2022

09:27

Novak! Najnovija kolumna Ivana Radovanovića koju morate da pročitate!

Kolumne

Novak! Najnovija kolumna Ivana Radovanovića koju morate da pročitate!

Podeli vest

Svojeveremno su i Ronaldo i Mesi bili pod istragom, obojica su to debelo i platila, zbog utaje poreza u Španiji. Normalna stvar. Oni igraju fudbal, država radi svoj posao

 

Ono što ne bi bilo normalno, i što se nije desilo, bilo bi sledeće:

Da je španska država, radeći svoj posao, upala u svlačionicu Real Madrida, ili Barselone, baš uoči finala Lige Šampiona, i odvela ili Mesija, ili Ronalda na celonoćno saslušanje, a onda tog privedenog pustila, koji sat pred utakmicu, uz napomenu da može da mu se desi da ponovo bude uhapšen.

I to, taj odnos prema ljudima koji, u krajnjem slučaju, rade neki svoj posao, i pri tom svesno ili nesvesno prekrše (ili ne prekrše) zakon, jeste ona tanka, a važna, linija, koju nikako da primete svi oni, a ima ih tušta i tma, koji se danas utrkuju da dokažu da je Đoković ipak za nešto kriv.

I kako da vam kažem, možda i jeste, zaista ne znam. Ali znam da nije ni na meni, ni na tviterašima, ni na kolumnistima da to utvrde.

To je na sudu, na organima koji se time bave, i koji svoj posao, zaključak do kojeg budu došli, mogu mirno da sprovedu posle Australijan opena.

Zato, što, baš kao i u slučaju Mesija i Ronalda, nema razloga Novaku Đokoviću zabraniti da igra tenis. Ako je negativan, ako je sud rekao da može da uđe u Australiju, pobogu, pustite ga da se bavi svojim poslom.

Neka igra, ne sedite mu i vi na grbači, a posle, ako se utvrdi da je kriv, neka odgovara onako kako se za te prekršaje odgovara, a svakako se ne odgovara zabranom igranja tenisa.

A upravo je o tome ovde reč. O učestvovanju u jednom gadnom poslu koji treba da se završi njegovim izbacivanjem sa teniskog prvenstva Australije.

I ako se to desi, hoćete li, zaista, da budete srećni? Da mislite da je to u redu. Da Mesi i Ronaldo nije trebalo da igraju finala? 

Ako je tako, onda sa vama stvarno nešto nije u redu. I niste ništa drugo nego sitne, agresivne neznalice, koje se raduju tuđoj nesreći i žudno žele da sve što je veliko bude spušteno na vaš sopstveni nivo.

U pravu važi pravilo da kazna ne može da bude veća od samog prekršaja (ne ubiješ čoveka zato što je ukrao nešto iz trafike, ne zabraniš mu da igra u Australiji u januaru, zbog mogućeg prekršaja iz decembra).

U hrišćanstvu, pak, važi ono da se prvo baciš kamenom na sebe. 

Samo ovde, izgleda, važi ono: da baš svakome crkne krava. Pa bio i Novak Đoković.

Šta ima on da igra tenis? 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija