• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

29.11.2023

20:24

Nebojša Bakarec: Kandidati Đilasove liste su masovno voleli Vučića, i to panično kriju!

Privatna arhiva

Kolumne

Nebojša Bakarec: Kandidati Đilasove liste su masovno voleli Vučića, i to panično kriju!

Podeli vest

Dvoličnost i licemerje đilasovske i opozicije uopšte, su beskrajni. Veliki broj „lidera“ sa Đilasove i drugih opozicionih lista, mnogi od onih koji podržavaju Đilasovu listu („Proglaseri“) i na kraju sam Đilas, kriju kao zmija noge, da su nekada voleli i poštovali predsednika Vučića. I da su to otvoreno pokazivali. I da su to radili iz koristi. Ne radi se o jednom, dva ili tri slučaja. Radi se o masovnoj pojavi. Argumentovaću, dokumentovaću samo petnaestak, od mnoštva slučajeva kada su sadašnji đilasovci ili opozicionari, podržavali Vučića. Javnost ovo mora da zna. Svi ovi ljudi, osim što u svojim biografijama kriju činjenicu da su nekada bili na Vučićevoj strani, kriju i mnoge druge detalje iz svog života, koje je nemoguće sakriti. Ipak, oni uz pomoć Šolakove veš mašine zvane „Junajted medija N1 Nova“, i Đilasovog servisa za čišćenje i pranje veša, rade baš to – kriju da su podržavali Vučića i da su imali koristi od toga. Ti ljudi su dijabolično dvolični. Jednostavno rečeno, ovo što danas rade kandidati Đilasove liste, na čelu sa Đilasom i Marinikom, u odnosu na predsednika Vučića je besmisleno, licemerno, neiskreno i nedosledno. Svi oni danas Vučića dehumanizuju i satanizuju bez ikakvog suvislog razloga, proglašavaju ga za đavola i nepomenika, a pre nekoliko godina su ga hvalili i podržavali! Svojevremeno su zloupotrebljavali širokogrudost, velikodušnost i državničku pomirljivost predsednika Vučića. Neki su to radili do juče, poput Bjelogrlića, koji je od države dobio milione evra za snimanje svojih filmova i serija. Ovi dvoličnjaci su razmišljali ovako – „Ja ću da muzem Vučića, iskoristiću njegovu dobrotu, a istovremeno ću mu raditi iza leđa“. Bili su ambasadori, direktori, savetnici ministara, gradonačelnici, predsednici sportskih saveza, članovi regulatornih tela, glavni urednici, funkcioneri u SNS-u, dobijali su legalno milione evra iz budžeta itd. – sve to zahvaljujući predsedniku Vučiću. Kad je koristi nestalo, zamrzeli su Vučića. Nesta para, nesta prijatelja! Stara mudrost kaže da je od nezadovoljnika gori samo nezahvalnik.

Foto: Nebojša Bakarec/Printscreen

 

Koji đilasovci su poštovali, voleli ili obožavali predsednika Vučića?

Dragan Đilas je voleo Vučića! Marinika Tepić (6. na Đilasovoj listi) je volela Vučića! Dragan Bjelogrlić je voleo Vučića! Svetlana Bojković je volela Vučića! Miroslav Aleksić (2. na Đilasovoj listi) je voleo Vučića! Ćuta Jovanović (12. na Đilasovoj listi) je voleo Vučića! Vladimir Obradović (Đilasov kandidat za gradonačelnika) je voleo Vučića! Tijana Perić Diligenski (4. na Đilasovoj listi) je volela Vučića! Dragan Delić (18. na Đilasovoj listi) je voleo Vučića! Slobodan Cvejić (33. na Đilasovoj listi) je voleo Vučića! Branko Miljuš (38. na Đilasovoj listi) je voleo Vučića! Slobodan Petrović (56. na Đilasovoj listi) je voleo Vučića! Što se tiče ostalih lidera opozicije stvari stoje ovako! Vuk Jeremić je voleo Vučića! Saša Radulović je voleo Vučića! Krenimo redom.

Tajkun Dragan Đilas, jedan od najbogatijih građana Srbije, je bukvalno vlasnik liste „Srbija protiv nasilja“. On se nalazi na 3. mestu svoje liste. Dragan Đilas je u periodu od 2013. do 2016. godine, hvalio, podržavao i poštovao predsednika Vučića. Danas Đilas to panično krije. Dragan Đilas je voljom SNS i predsednika Vučića, posle 2013. pa do kraja mandata 2016., ostao predsednik Košarkaškog saveza Srbije. Vodeći računa o interesu države Srbije, predsednik Vučić je zadržao Đilasa na prestižnom mestu predsednika KSS.

Prvi put je Đilas hvalio Vučića u januaru 2013. godine. Svi mediji su 06.01.2013. godine, izvestili da je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas na KZŠ ocenio je da su energija Aleksandra Vučića, kao i PUPSa, sa njihovom politikom zaštite penzionera, jedini vidljivi rezultati rada tadašnje vlade. „Zameraju mi da hvalim energiju Vučića i borbu protiv korupcije, kao i PUPS i njihovu politiku zaštite penzionera“, rekao je Đilas za „Blic“. Naslovi u „Blicu“ i drugim medijima su bili: „Đilas: Vučić i PUPS jedino dobro u Vladi“. Kao što vidite Đilas je u avgustu 2013. godine, jasno podržavao Vučića, i hvalio njegovu energiju, borbu protiv korupcije i socijalnu politiku.

Drugi put je Đilas hvalio Vučića u avgustu 2013. Svi mediji su 02.08.2013. godine, izvestili da je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas na KZŠ izjavio da je sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem postigao konsenzus o značaju projekta „Beograd na vodi“, koji bi uz metro mogao da promeni sliku Beograda. Đilas je Tanjugu rekao da je sa Vučićem već razgovarao na tu temu i ukazao da se o tome priča desetinama godina, a da su gradske vlasti već počele da se bave njime. „Verujem da uz saradnju republičke vlade i gradskih vlasti na projektu metroa i ovom projektu možemo da uradimo ono što je zaista dobro za sve Beograđane. Kao što smo postigli taj konsenzus po pitanju Kosova, briselskog sporazuma, očekujem da ga postignemo i po pitanju načina izlaska Srba na lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, ali i na nekim drugim temama, kao što je projekat Beograd na vodi, koje su, po mom mišljenju, mnogo iznad partijskih priča“ pohvalio je Đilas predsednika Vučića.

Foto: Nebojša Bakarec/Printscreen

 

Treći put je Đilas hvalio Vučića u januaru 2015. godine. Tada, 12.01.2015. je Košarkaški savez Srbije (KSS) upriličio svečanost u Kući košarke. Tada je Dragan Đilas odlikovao Aleksandra Vučića. Đilas je za Vučića, ministru Vanji Udovičiću, uručio originalnu srebrnu medalju sa Svetskog prvenstva u Španiji, u znak zahvalnosti za pomoć države na putu do svetskog srebra.

Četvrti put je Đilas hvalio Vučića u julu 2015. godine. Đilas je dao intervju listu „Alo“ 05.07.2015., u kome hvali Vučića. Tada je Đilas rekao:„Posle košarke se ne vraćam u politiku! Politika me ne zanima (…)“. O Vučiću je Đilas tada rekao:“U korektnim smo odnosima, čujemo se često (…)“. Na pitanje:“Da li je Vučić trenutno naš najbolji politički igrač?“, Đilas je odgovorio: “Što se tiče talenta za bavljenje politikom i posvećenosti tom poslu, apsolutno. Zar je problem reći ono što svi vide? Ima jaku energiju, ulaže ogroman trud“. Na pitanje novinara lista „Alo“-„Da li biste sa njim danas poslovno sarađivali?“, Đilas je odgovorio: „Razgovaram sa njim kao i što sam razgovarao kada sam bio gradonačelnik, a on lider opozicije. Treba li da budemo smrtni neprijatelji zato što smo nekada bili politički neistomišljenici!? Ne vidim razlog za to“.

Foto: Nebojša Bakarec/Printscreen

 

Foto: Nebojša Bakarec/Printscreen

 

Peti put je Đilas hvalio Vučića 20.01.2016. godine. Vučićeva Vlada je tada za kvalifikacioni turnir u Beogradu, za Olimpijske igre, izdvojila 2,5 miliona evra. Tada je Đilas na KZŠ, Košarkaškog zaveza Srbije, rekao: „Hvala Vučiću na svemu. Posebnu zahvalnost za dobijanje organizacije turnira dugujemo premijeru Srbije Aleksandru Vučiću. Hvala premijeru Vučiću na svemu. Posle osvajanja četvrtog mesta, kada smo otišli kod njega na prijem, pitao je kako možemo u Riju, mi smo mu rekli za kvalifikacije i da to košta dva miliona evra. On je rekao: Uradite to“.

Marinika Tepić je 6. na Đilasovoj listi, i njeno ime se nalazi i u nazivu Đilasove liste. Marinika Tepić panično krije činjenicu da je u periodu od 2013. do 2016., manje, više podržavala predsednika Vučića. Marinika je 2016. bila poslanica i predsednica Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije, i na tu funkciju je postavljena voljom većine – čitaj SNS i predsednika Vučića. Pođimo od Marinike iz 2016. godine, Marinike simpatizerke Vučićeve vlade.

Gospođa Marinika Tepić je u Skupštini Srbije, početkom 2016. godine, hvalila evropski put Vlade Aleksandra Vučića. Tada je, između ostalog, rekla, sve hvaleći Vučića, Vladu i SNS (većinu): „Drago mi je da je velika i dominantna većina pripadnika, kako opozicije, tako i pozicije, neupitno opredeljenja za aktivnosti i promene koje su vezane za evrointegracijski proces Republike Srbije i da u tom smislu i na nivou našeg Odbora za evropske integracije imamo zaista jednu snažnu i volju i raspoloženje, a nadam se u saradnji sa strukom i znanje da spremno uđemo u dalji proces. Ako budu otvorena i odmah zatvorena poglavlja 25 i 26 (što se kasnije i dogodilo – op.aut.) – to je dokaz legitimiteta NAŠE politike pridruživanja EU“. Marinika Tepić je tada naglašeno pohvalila to što je tadašnja Vučićeva Vlada izabrana sa prvom tačkom prioriteta – pridruživanje EU, a pohvalila je i ekspoze tadašnjeg mandatara Aleksandra Vučića. Kao što vidite Marinika Tepić je tada govorila o „legitimitetu NAŠE politike“, što znači da je Vučićevu politiku doživljavala kao svoju. Marinika Tepić je promenila 6 stranaka – DOS, LDP, LSV, NOVA, PSG i sada je potpredsednica Đilasove stranke SSP.

Foto: Nebojša Bakarec/Printscreen

 

Dragan Bjelogrlić je voleo Vučića i novac iz budžeta Srbije, do pre neki dan. Bjelogrlić je toliko voleo predsednika Vučića da je od državnih organa Srbije primio 1,6 miliona evra za filmove i serije, i još 423.000 evra od državnog „Telekoma“. To je Belogrlićeva ljubav prema Vučiću, teška 2 miliona evra! Bjelogrlić ovo panično krije. Sada je Bjelogrlić predvodnik Đilasovih „proglasera“. Evo odmah dokaza kako Dragan Bjelogrlić dobija ogroman novac od države, i koliko je voleo Vučića.

Ministarka kulture, Maja Gojković je 7.11.2023. iznela podatke da je Dragan Bjelogrlić, privilegovani korisnik državnih podsticaja u filmskoj industriji Srbije. Saznali smo da su u periodu od 2013. do 2018. godine, filmovi koje je producirao ili režirao Dragan Bjelogrlić, podržani sa 105 miliona dinara na konkursima državnog „Filmskog centra Srbije“. U okviru podsticaja koje država daje investitorima za proizvodnju audio-vizuelnih dela, tokom 2018. i 2019. godine, podržana su 3 projekta čiji podnosilac je bila Bjelogrlićeva firma „COBRA FILM“, u ukupnom iznosu od 87.479.393 dinara. Kada saberemo ove brojeve, dolazimo do iznosa od 192 miliona dinara (1,6 miliona evra) građana Srbije, koliko je dobio Dragan Bjelogrlić, u periodu vlasti SNS. Uz to državni „Telekom“ posebno, masno plaća Bjelogrlića. U serije i filmove Dragana Bjelogrlića „Telekom“ je uložio 423.000 evra.

Foto: Nebojša Bakarec/Printscreen

 

Svetlana Ceca Bojković je od 2012. do 2016. podržavala predsednika Vučića. Tu činjenicu danas panično krije. O tome koliko je Svetlana Bojković hvalila i Vučića, i svoj život u Finskoj, i koliko je iskazivala zadovoljstvo svojim položajem supruge ambasadora, svedoči njen intervju listu „Glossy“ od 15.4.2024., pod naslovom „Svetlana Ceca Bojković: Život u Helsinkiju mi kupa dušu“ u kome stoji: „Otkako se sa suprugom Slavkom Kruljevićem, ambasadorom Srbije u Finskoj i Estoniji, odselila u Helsinki, glumačka diva Svetlana - Ceca Bojković posvetila se samo bračnom životu i uživanju u umetnosti. Story: Jeste li se u potpunosti navikli na život u Helsinkiju? Svetlana Bojković- Da, navikla sam se na svoj život u Helsinkiju i doživljavam ga kao kupanje duše, što mi je i bilo potrebno“. Dakle, u tom periodu od 4 godine, Aleksandar Vučić je bio zaslužan što Svetlana Bojković kupa dušu u Finskoj! Treći suprug Svetlane Bojković Slavko Kruljević je sredinom 2012. postavljen za ambasadora Srbije u Finskoj. Tu dužnost je obavljao do 2016. godine. Da je predsednik Vučić osvetoljubiv, ili da ne vodi računa o državnim interesima, on bi još 2012. godine, opozvao Kruljevića. Srećom, predsednik Vučić je odgovoran državnik, i on je dopustio da suprug Svetlane Bojković završi svoj mandat ambasadora 2016. godine. Ambasador Slavko Kruljević i Svetlana Ceca Bojković su svojevremeno 25.1.2015. lepo dočekali predsednika Vučića, dok je bio u poseti Finskoj. Hvalili su ga, ugošćavali, držali mu zdravice. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je 26.11.2023. u emisiji „Hit Tvit“ na TV Pink o dvoličnosti pojednih perjanica Đilasove opozicije. Povodom hejterskih nastupa Svetlane Bojković u korist Đilasove liste, a protiv predsednika Vučića, Vučić je rekao da Svetlana Bojković nije o njemu tako pričala kada ga je dočekala u Finskoj gde je njen suprug bio ambasador. „Kad ga nisam postavio ponovo, jer je bio prilično neuspešan, onda sam postao zlikovac. A pošto ga nisam ponovo postavio, pošto nije radio kako treba - bio je neaktivan, odmah sam joj postao loš” rekao je predsednik Vučić. Svetlana Bojković je od državnog „Telekoma“ dobila 89.000 evra, zbog toga što je državni „Telekom“ sponzorisao serije ili filmove u kojima je ona glumila.

Foto: Nebojša Bakarec/Printscreen

 

Miroslav Aleksić je 2. na Đilasovoj listi, i njegovo ime se nalazi i u nazivu Đilasove liste „Srbija protiv nasilja“. Do sada je promenio 6 stranaka (DOS, G17, URS, NPS1, NS, i NPS2). Aleksić je sada predsednik stranke „Narodni pokret Srbije“ 2.  Miroslav Aleksić je od 2012. do 2016. silno voleo i poštovao, i predsednika Vučića i SNS i to panično krije. Aleksić je kao lider stranke NPS1, bio u koaliciji sa SNS, dok je bio predsednik opštine Trstenik. Tada je Aleksić na sav glas hvalio SNS i predsednika Vučića.

U intervjuu od 9.5.2013. godine, Aleksić napada bivši režim, DS i Đilasa i kaže: „...dok je vladu, odnosno državu vodila Demokratska stranka, i ministar finansija bio iz DS, tada su u tom periodu gradovi i opštine u Srbiji, dovedeni do prosjačkog štapa, tada su smanjeni transferi... Danas, gradovi i opštine imaju stabilne izvore finansiranja...“. U drugom intervjuu 16.6.2013. na TV Pink, Aleksić je takođe hvalio Vučića i SNS. U trećem TV intervjuu od 30.12. 2013. godine, Aleksić o Đilasu i DS-u kaže: „Oni koji žele da naprave razodor u vladajućoj koaliciji imaju samo jedan jedini interes, a to je njihov pre svega lični interes, da se vrate na vlast. Ja moram da kažem da ova vladajuća koalicijia danas u Trsteniku je najprirodnija, pre svega URS. SNS je stranka koja danas ima ubedljivo najveće poverenje građana na nivou Republike Srbije i najveći uticaj u vladi RS. Opština Trstenik je sve kapitalne projekte finansirala sa republičkog nivoa i verujem da ćemo sa tom podrškom nastaviti i u ovoj godini“. Miroslav Aleksić je želeo da bude ministar poljoprivrede u Vladi Aleksandra Vučića 2016. godine. O tome svedoči tekst u listu „Alo“ od 24.6.2016. pod naslovom: „Devenport gura Aleksića za ministra poljoprivrede“. U tom tekstu stoji: „Miroslav Aleksić, lider NPS i doskorašnji predsednik opštine Trstenik, mogao bi zauzeti mesto ministra poljoprivrede u novoj vladi Srbije, saznaje „Alo!. Lidera NPS na mestu ministra poljoprivrede Srbije voleli bi da vide predstavnici EU. Navodno se upravo Majkl Davenport, šef misije EU, kod Vučića zalagao za Aleksića“. Aleksandar Vučić je odbio da Aleksić bude član Vlade. Miroslav Aleksić je dva puta osuđivan. Dok je bio predsednik opštine Trstenik, sumnjičen je za silne pronevere i pljačku.

Foto: Nebojša Bakarec/Printscreen

 

Aleksandar Jovanović Ćuta je se nalazi na 12. mestu Đilasove liste. Ćuta je nekada mnogo voleo predsednika Vučića i bio je član SNS. Ćuta Jovanović je predsednik stranke „Ekološki ustanak“. Pored toga što krije da je do 2017. voleo Vučića i bio član SNS, Ćuta Jovanović krije i svoje pravo zanimanje i obrazovanje. On se na listama već drugi put, lažno predstavlja kao producent. Ćuta ima 57 godina. Fakultet (FDU) nije nikada završio. Vertovatno je još uvek je student FDU. Mnogi tvrde da je Aleksandar Jovanović Ćuta bio član SNS. To ne tvrdim ja, već to tvrdi sadašnja narodna poslanica iz Đilasove Stranke slobode i pravde, Jelena Milošević iz Niša, koja se sa Ćutom sada nalazi na istoj listi. Jelena Milošević je na 22. mestu Đilasove liste. Narodna poslanica Jelena Milošević 13.9.2019. godine, kaže na Fejsbuku, uz fotografiju: „Gospodin u crnoj majici je Aleksandar Jovanović Ćuta. Jedan od osnivača pokreta „Odbranimo reke Stare Planine“. I jedan od osnivača SRPSKE NAPREDNE STRANKE. Ćuta je to potvrdio, ali naveo da se od stranke distancirao“. Da je Ćuta bio član SNS tvrdi i narodni poslanik Jeremićeve Narodne stranke, Siniša Kovačević. Ne samo što je Ćuta Jovanović bio član SNS, već je obožavao predsednika Vučića. O tome svedoči prijateljski razgovor predsednika Vučića i Aleksandra Jovanovića Ćute u Pirotu, 29.7.2017. Predsednik Vučić je 29.7. 2017. bio u poseti Pirotu, i u OŠ „Mladost“ čija je rekonstrukcija bila u toku. Tamo je razgovarao sa građanima. Tu se našao i Aleksandar Jovanović Ćuta, iz Beograda (Žarkovo), koji je lobirao za gradnju svoje i partnerove mini-hidroelektrane (MHE) u selu Temska. Iz snimka se vidi da Ćuta voli predsednika Vučića i da se prema njemu odnosi sa poštovanjem.

Evo kako je tekao prijateljski dijalog Ćute sa predsednikom Vučićem:

Ćuta (pruža ruku predsedniku i rukuju se srdačno i prijateljski): „Predsedniče, najlepša je naša zemlja na svetu. Mogu li nešto da vam kažem? Ja sam ovde da vam se obratim, u ime meštana sela Temska…“. (podsećam Ćuta je iz Beograda!) Ćuta upoznaje predsednika sa detaljima svog projekta.

Foto: Nebojša Bakarec/Printscreen

 

Vladimir Obradović je Đilasov marionetski kandidat za gradonačelnika Beograda. Nalazi se na 127. mestu Đilasove parlamentarne liste i na 8. mestu Đilasove beogradske liste. Vladimir Obradović je do 2021. godine, podržavao i voleo predsednika Vučića, i tu činjenicu panično krije. Obradović je toliko voleo Vučića da je od 2018. do 2021. godine bio savetnik i pomoćnik ministra Nenada Popovića u Vladi Ane Brnabić! Osim toga Vladimir Obradović krije da je 15 godina bio član desničarskog DSS (od 1999. do 2014.). Posle kolapsa DSS 2014. godine, Vladimir Obradović je postao član desničarske stranke SNP, Nenada Popovića. Obradović je krajem 2021. preleteo u levičarsku stranku Dragana Đilasa, SSP i potom postao narodni poslanik i gradski odbornik Đilasove stranke SSP. Vladimir Obradović je do nedavno, zastupao stav da je KiM deo Srbije, bio je proruski nastrojen, protivio se sankcijama Rusiji, i smatrao je da se u Srebrenici nije dogodio genocid (to je program DSS i SNP). Danas, Vladimir Obradović ima potpuno suprotne stavove - zalaže se za nezavisnost lažne države Kosovo, zahteva uvođenje sankcija Rusiji i smatra je da je u Srebrenici počinjen genocid. Kako Vladimir Obradović može bilo kome da objasni svoj veleobrt u političkim stavovima? Kako narod da veruje ovom kameleonu koji menja stav kako vetar duva? Zašto Obradović krije da je voleo Vučića?

Foto: Nebojša Bakarec/Printscreen

 

Tijana Perić Diligenski je 4. na Đilasovoj listi. Ona je viši naučni saradnik u državnom Institutu za političke studije. Tijana Perić Diligenski je tri godine govorila kako se divi predsedniku Vučiću i njegovim rezultatima. Tijana Perić Diligenski je bila plaćeni, stalni stručni konsultant za oblast borbe protiv korupcije, u Ministarstvu pravde Republike Srbije, od 2015. do juna 2018. Tijana Perić Diligenski je koautor studije, knjige, „Prevencija i borba protiv korupcije“ koja je izdata u junu 2018. Knjigu gđe Diligenski je izdalo i finansiralo Ministarstvo pravde Republike Srbije. U toj knjizi gđa Diligenski od početka do kraja hvali borbu države Srbije, protiv korupcije. Sada je gđa Diligenski potpredsednica Ponoševe stranke.

Dragan Delić, 18. na Đilasovoj listi, infektolog u penziji. Dragan Delić je podržavao SNS i predsednika Vučića do avgusta 2014. godine. Dok je bio redovni profesor Univerziteta u Beogradu, Dragan Delić je bio pomoćnik ministra zdravlja. Dragan Delić je bio predsednik Zdravstvenog saveta Srbije, zvaničnog tela države Srbije. Dragan Delić je bio direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS, do avgusta 2014. godine. Dragan Delić je tada bio vatreni obožavalac predsednika Vučića. Govorio je da mnogo voli i poštuje Aleksandra Vučića! U avgustu 2014. Dragan Delić je smenjen sa mesta direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS. „Profesor Delić je u sukobu interesa, jer je izabran za direktora Lekarske komore Srbije i zbog toga je razrešen dužnosti direktora – rekao je Tanjugu direktor KCS Miljko Ristić“ (Blic, 8. 8. 2014. godine). Ovo je Delića strašno razljutilo, i postao je Vučićev neprijatelj. Sada je član predsedništva Ponoševe stranke.

Foto: Nebojša Bakarec/Printscreen

 

Slobodan Cvejić je na 33. mestu Đilasove liste. Slobodan Cvejić je od 2019. do 2020. godine, bio veliki poštovalac predsednika Vučića. U februaru 2020, Skupština Srbije je izabrala Slobodana Cvejića za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), kao kandidata Odbora za kulturu i javno informisanje Skupštine AP Vojvodine, na predlog SNS. Tokom 2020. godine, opozicioni portal „Peščanik“ i niz profesora sa Filozofskog fakulteta, su označavali Cvejića kao člana SNS koji je plagirao tuđe delo. Ove napade prenosili su Šolakovi mediji. Karakterističan je tekst jednog od autora, „Peščanika“, Vladimira Ilića od 10.2.2020. pod naslovom „Naprednjaci i još jedan slučaj plagijata“ u kome stoji: „Danas, 10. februara 2020, zasedaće Odbor za kulturu i informisanje Narodne skupštine. Izjašnjavaće se o dva kandidata za Savet REM-a. Jedan od njih je dr Slobodan Cvejić, koga je Skupština AP Vojvodine predložila Narodnoj skupštini na predlog SNS. Gospodina Cvejića sam ja optužio za plagijat, na Peščaniku, jula 2016. Cvejić me je zbog toga tužio sudu, i izgubio je spor. Kad su ga naprednjaci pre nekoliko dana predložili za člana REM-a, jedan broj nezavisnih medija pisao je o tome. U glavnoj raspravi na sudu, je na moje direktno pitanje „Da li se u knjizi „Socijalna ekonomija“ bilo gde navodi (plagirana) knjiga „Komparativna analiza itd“, u osnovnom tekstu, fusnotama ili u spisku literature?“, gospodin Cvejić je odgovorio sa „Ne“. Ovim je na sudu priznao plagijat“. Ostavku na mesto člana Saveta REM-a, Slobodan Cvejić je podneo 22. decembra 2020. zbog toga što je bio razočaran što nije izabran za predsednika Saveta REM (izabrana je gđa Olivera Zekić). Danas je Slobodan Cvejić potpredsednik Ponoševe stranke „Srbija centar“.

Foto: Nebojša Bakarec/Printscreen

 

Branko Miljuš, 38. na Đilasovoj listi, novinar. Branko Miljuš je do početka 2017. godine, podržavao SNS i predsednika Vučića. Branko Miljuš je od 2016. do 2017. godine bio glavni urednik lista bliskog SNS, nedeljnika „Ekspres“. Kao glavni urednik lista bliskog SNS-u, Miljuš je primao platu od nekoliko hiljada evra. Vlasnik lista je Goran Veselinović, za koga su opozicioni mediji i sam Miljuš, govorili da je funkcioner SNS. Branko Miljuš je dve godine, kao glavni urednik nedeljnika „Ekspres“ pisao uvodnike, hvalospeve predsedniku Vučiću. Miljuš je Vučića nazivao velikim vizionarom koji je preporodio Srbiju, jedinom nadom Srbije, spasiocem Srbije itd. Početkom 2017. Miljuš se posvađao sa vlasnikom „Ekspresa“ i napustio je taj list. Posle toga je postao najbliži saradnik Vuka Jeremića u kampanji za predsedničke izbore 2017. Kada je Jeremić osnovao Narodnu stranku, Miljuš je bio razočaran što nije postao potpredsednik Narodne stranke, pa je napustio Vuka Jeremića. Kad je Đilas osnovao SSP, Miljuš je postao leva Đilasova ruka. Sada je funkcioner SSP.

Slobodan Petrović iz Vranja, je 56. na Đilasovoj listi. Slobodan Petrović je do 2014. bio funkcioner SNS u Vranju. Bio je član SNS od 2010. do 2014. godine. Obožavao je predsednika Vučića. Bukvalno, obožavao! Međutim, apetiti Slobodana Petrovića su bili preveliki za vranjanski SNS, koji nije mogao da ih ispuni. Stoga je Slobodan Petrović, napustio SNS i učlanio se u SPS. SPS je zaposlio Slobodana Petrovića u Vodovodu. Tada je Opštinski odbor SNS izdao saopštenje u kome kaže: „Poruka Slobodanu Petroviću i javnosti. Pitamo se kako to među zahtevima za poslovanje „JP Vodovod” nema zahteva da ova poturica lično vrati Vodovodu ono što je oteo i što je sudskom pravnosnažnom odlukom obavezan da vrati? Nagrađen je za preletanje iz SNS-a u SPS 2014. godine, bespravnim zaposlenjem, neslavno završenim utuženjem, obavezan je da vrati ovom Javnom preduzeću 600.000 dinara. Da li je toliko zabrinut za likvidnost Vodovoda, pa da ne mora i sam da postupi po presudi, što je krivično delo čega je verujemo i sam svestan?“. Posle toga Slobodan Petrović se razišao i sa SPS-om. Sada je predsednik opštinskog odbora Vranje, Ponoševe stranke.

O ličnostima van Đilasove liste, koje su nekada podržavale predsednika Vučića, ću kratko primetiti sledeće.  

Vuk Jeremić je voleo Vučića! Prvi put je Vuk Jeremić voleo predsednika Vučića, sredinom 2012. godine, kada mu je bila potrebna pomoć države Srbije, da postane predsedavajući Generalne skupštine UN. Jeremić je, uz saglasnost predsednika Vučića, tu podršku Srbije dobio i početkom juna 2012. izabran je za predsednika Generalne skupštine UN. Drugi put je Vuk Jeremić voleo predsednika Vučića, kada je obavljao funkciju predsednika Teniskog saveza Srbije, do 2015. godine. Predsednik Vučić je mogao da smeni Jeremića još 2012. godine, ali je procenio da to nije u interesu države, pa je Jeremić ostao predsednik TSS do kraja mandata. Treći put je Jeremić voleo Vučića, krajem 2013. kada je bio samostalni poslanik. Boris Tadić je 16.12.2013. godine, optužio Vuka Jeremića da je uzeo pare za svoju NVO „CIRSD“ od vlasti Srbije, da bi podržao budžet u decembru 2013. Vuk Jeremić je glasao za budžet, za 2014. godinu, na sednici Skupštine Srbije, koja je održana u decembru 2013. godine. Danas sve to što sam naveo, Vuk Jeremić panično krije.

Foto: Nebojša Bakarec/Printscreen

 

Saša Radulović je neverovatno mnogo voleo Vučića! Saša Radulović, sada predsednik DJB, je zahvaljujući predsedniku Vučiću, 2.9.2013. godine, izabran za nestranačkog ministra privrede. U to doba Saša Radulović je u zvezde kovao predsednika Vučića. To je trajalo do januara 2014. Radulović je podneo ostavku na mesto ministra 24.1. 2014. godine, zbog toga što je procenio da će na parlamentarnim izborima koji su bili raspisani za 16.3.2014. godine, osvojiti više glasova kao bivši, nego kao aktuelni ministar. Pogrešio je u proceni, i nije prešao cenzus.

Dokazao sam, dokumantovao, argumentima i citatima da je ova grupa od petnaestak dvoličnih preletača, svojevremeno podržavala i čak volela predsednika Vučića. Svi oni panično kriju da su podržavali predsednika Vučića i SNS. Za kraj da ponovim onu narodnu mudrost - od nezadovoljnika je gori samo nezahvalnik.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nebojša Bakarec: Da se Vlasi ne dosete!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Da se Vlasi ne dosete!

Najgori istraživač javnog mnjenja u Srbiji, Đorđe Vukadinović (NSPM), je juče bio gost u emisiji „Utisak nedelje“ gde je predstavljen istovremeno i kao kandidat za poslanika i kao istraživač javnog mnjenja. To je kontradikcija i sukob interesa! Nijedan kandidat za parlament ne može biti nepristrasni istraživač javnog mnjenja. To je kao kada lisici date da čuva kokoške. Vukadinović je u sukobu interesa, zbog toga što je kandidat za poslanika Narodne stranke. Naravno, Olja Bećković nije postavila logično pitanje Vukadinoviću, kako sagledava to što je istovremeno i kandidat na izborima i istraživač javnog mnjenja, i nije li to nespojivo? O pristrasnosti kandidata za poslanika Narodne stranke, Đorđa Vukadinovića, najbolje svedoči novembarsko lažno istraživanje Đorđa Vukadinovića, u kome je, između ostalog, višestruko povećao (lažirao) rejting Narodne stranke čiji je kandidat.

27.11.2023

20:26

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija