• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivan Radovanović

08.12.2023

11:32

Kolumna Ivana Radovanovića koju morate pročitati: 3. oktobar 2022.

Zoran Sinko

Kolumne

Kolumna Ivana Radovanovića koju morate pročitati: 3. oktobar 2022.

Podeli vest

Imam samo jedno, kratko, pitanje za drugove iz Koalicije za slobodu medija, one iz beogradske Jevrejske opštine, pa gospodina Bodrožića, predsednika NUNS-a, čuvare morala iz N1, Nove i Danasa, Radio Slobodne Evrope posebno, na kraju i za razne napaljene tviteraše: Izvinite, gde ste bili 3. oktobra 2022. godine, ponedeljak je bio.

Gde ste tog dana bili, kada je izvesni Dragan Milošević, @Brđanin74, na Tviteru objavio fotomontažu Olivere Zekić u nacističkoj uniformi. Pošto se isti predstavlja kao vizuleni umetnik, pretpostavljam da je sam montirao Oliverinu glavu na Hajdrihovo telo, ali i ako nije, svakako je on to objavio.

U čitavom tom nizu, pored njegove fotomontaže, mogu se naći i razni "dumre" komentari, slike Kruele de Vil, karikature na kojima O.Z. kleči i šeni ispred Vučića, psovke, a o onim uobičajenim "raspada se", "kurvetina", "crkotina" i slično, da i ne pričam.

I pošto se sada utrkujete u tvrdnjama da je O.Z. nedostojna da bude u REM-u, pošto ste zgroženi "promocijom nacizma", pošto pominjete Holokaust i njegove žrtve, da pitam ponovo:

Gde ste bili i zašto niste reagovali tada, 3. oktobra 2022. godine?

Tada to nikakve veze sa nacizmom nije imalo? Nije vređalo žrtve? Nije Jevrejskoj opštini tada palo na pamet da kaže da gos'n Milošević: "koristi najgori period ljudske istorije kao materijal za zabavu istovremeno vređajući čitavu jevrejsku zajednicu u Srbiji i regionu i relativizuje najveća zla čovečanstva, koja mnogi naši preživeli članovi i dalje pamte"?

Niko iz Koalicije za slobodu medija nije, tada, primetio da postoji "Zakon o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacističkih ili fašističkih simbola i obeležja" i da je, njime "zabranjena proizvodnja, umnožavanje, skladištenje, prezentacija, veličanje ili na bilo koji drugi način širenje propagandnog materijala, simbola ili obeležja kojima se izaziva, podstiče ili širi mržnja ili netrpeljivost, propagiraju ili opravdavaju neonacističke i fašističke ideje i organizacije"?

Foto: Printscreen/X

 

 

Nisu tražili primenu tog zakona, tada?

Nego se i zakona i reda i morala setili tek kada je ona tu fotomontažu, sprdajući se sa budalama, stavila kao svoju profilnu sliku na Telegram platformi?

Pa je sada ona kriva? Što je montiraju u naci uniformu, crtaju kao psa, nose njene lutke u zatvorskoj unoformi, nabijaju je na kolac i k..., pljuju je, psuju, proteruju, streljaju...

Ne sme da se zeza sa tim? Stvarno? Po kom zakonu, kada ovi koji postoje važe samo onda kada vama odgovara, i na način na koji vama odgovara.

Pogrešila je što nema tviter nalog, valjda privatnu stvar, nego je u svom telefonu, na svom nalogu, postavila sliku, pošto njen broj valjda čitav svet ima i može da vidi? Ili ste sami, od nečeg što je njeno, napravili nešto javno, i to baš kada je vama odgovaralo, a ne kada je cela ta fotomontaža nastala? Tada vam nije bila zanimljiva? Šala mala? Kao i sve ostale "šale" koje ste svrstali pod "slobode"?

Uostalom, koliko puta se objavljivali i Vučića i ostale kao Gebelsa, Hitlera, i Srbiju kao logor, Brnabićku kao blagajnika u Aušvicu, svakog protivnika kao svinju i džukelu?

Koja će kazna sve njih da stigne, ako bilo gde to pomenu, ili, ne daj Bože, odluče da se na račun toga našale?

Šta ćete Vučiću da radite jer je rekao da je Voldemor - Srbin? Tužićete ga Džej Kej Rouling? Reagovaće Koalicija za slobodu Hobita? Beogradska opština vilenjaka?

Na kraju, svakako ne računam da će bar sramota da vas bude zbog još jedne nameštaljke (a ovo to jeste, jer su svi koji su reagovali uredni tviteraši i sigurno su znali za ovu fotomontažu), ali, opet, zbog javnosti, ponovo da vas pitam:

Gde ste bili 3. oktobra 2022. godine?

P.S. Poseban pozdrav za istraživačke novinare sa RSE koji su, ozbiljnom pretragom, utvrdili da fotomontaža O.Z. u naci uniformi ne postoji na tviteru. Bravo, majstori.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija