• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.01.2024

13:13

KOLUMNA DRAGUTIN MATANOVIĆ Zašto Ceca Bojković, Bjelogrlić i srpska kvazielita mrze Srbiju

Zoran Sinko

Kolumne

KOLUMNA DRAGUTIN MATANOVIĆ Zašto Ceca Bojković, Bjelogrlić i srpska kvazielita mrze Srbiju

Podeli vest

Zapadni faktor snažno podržava Đilasa i Mariniku, ali i brojnu srpsku kvazieltu sakrivenu u senci srpskih medija i kulture

Đilasovci su zato i miljenici RTS-a, čiji se novinari i urednici, prosečnih intelektualnih i profesionalnih sposobnosti, dodvoravaju srpskoj prozapadnoj kvazieliti besramno i otvoreno. Istovremeno, u šolakovim medijima, u antisrpskom ludilu, arlauču što većina „građana i građanki ne izleću na ulicu da u besu i agoniji svrgnu diktatora koji krade, laže i ubija“.

Srpska kvazielita bezgranično mrzi sve što je srpsko – srpski narod, srpsku istoriju i srpske junake, srpsku tradiciju i običaje, srpsko pravoslavlje. Samo su im „zapadne vrednosti“ dobre, dok im je zapadna gaulajterska demokratija cilj. Otuda i bolesna mržnja prema Vučiću, koji se bori za nezavisnu, neutralnu i slobodnu Srbiju.

Teodorović, talentovani učesnik sletova za Titov rođendan i akademik iz komunističkih vremena, kaže da  „Vučić ne bi bio tema da je bilo lustracije“. Uvaženi se seća kako je brozov „Goli otok“ bio efikasno sredstvo za „prevaspitanje“ nepodobnih. Zato sada vidi lustraciju kao konačni obračun sa političkim protivnicima. 

Režiser Goran Marković, umesto da snima film o svojoj majci i njenom teškom životu za vreme nemačke okupacije Beograda, izjavljuje: „ Ja se ipak nadam da Aleksandar Vučić ima pred očima Čaušeskuov kraj i da će se povući bez krvi“. Marković bi Vučića da strelja, lustriranje je suviše blago. 

Glumica Ceca Bojković je ostrašćena jer više nije gospođa ambasadorka i jer je narod pamti po ulozi Emilije Popadić, liku koji joj intelektualno i po karakteru u potpunosti odgovora.. Zato ona bestidno izgovara: „Tog prvog dana posle saopštenja rezultata izbora ... to je izgledalo kao posle prvog dana bombardovanja“.  Kakva patološka i sotonistička mržnja prema sopstvenom narodu i državi! 

Bitanga Bjelogrlić, glumac koji je tukao duplo starijeg čoveka, predlaže rasne zakone koji su bili na snazi u ustaškoj Hrvatskoj i nacističkoj Nemačkoj. Bitanga, rođena u Barandi u Banatu, kaže: „Ne verujem baš da doživljavate Besni Fok ili Kotež kao Beograd ... to su ljudi koji dolaze subotom u tržni centar i to je njihov kontakt sa Beogradom.“ Očigledno je da srpska opoziciona kvazielita mašta da se takvim ljudima zabrani da glasaju. Po potrebi da im se na ruke stave plave trake, radi prepoznavanja. 

Hrvat Ante Zdravko Ponoš, „vojak“ Zagreba i Đilasa, predskazuje: „Narod  na kraju ostane dobrim delom na ivici ambisa....ali vladar svakako završi u provaliji“. Ustaša Ponoš ne govori  za Vučića – lustriraćemo ga, streljaćemo ga, obesićemo ga – ustaški krvolok Ponoš koristi izraz „završiće u provaliji“. Kao što su njegovi Hrvati bacali u jame, jaruge i vrtače Srbe i srpsku decu, često i žive, tako bi i on Vučića bacio u provaliju. 

I svi oni zajedno – đilasovci, srpska kvazielita i her Konrad imaju isti politički program: Sancije Rusiji ODMAH, ulazak u NATO ODMAH, Kosovo samostalna država ODMAH, ukidanje veronauke u školama ODMAH! Zato bi oni da sada da vlast otmu silom. Da naprave „Majdan“ u Beogradu. 

Međutim, to se nikada neće dogoditi. Narod u Srbiji je slobodoljubiv. Spreman je da brani svoju državu. I istinski veruje predsedniku Vučiću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija