• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.03.2024

12:44

KOLUMNA DRAGUTIN MATANOVIĆ - Breskvica, Teya Dora i Olivera Kovačević (VIDEO)

Zoran Sinko

Kolumne

KOLUMNA DRAGUTIN MATANOVIĆ - Breskvica, Teya Dora i Olivera Kovačević (VIDEO)

Podeli vest

Na festivalu "Pesma za Evroviziju 2024" pobedila je Teya Dora sa pesmom "Ramonda", dok je Anđela Ignjatović Breskvica zauzela drugo mesto sa pesmom „Orlovo gnezdo“.

Narod je ubedljivo glasao za Breskvicu, koja je dobila preko  45. 000 glasova, dok je Teya Dora dobila oko 28. 000 glasova. Ali, ko pita narod, pobednika je odlučio petočlani žiri. Glasovi njih petoro vrede koliko glasovi naroda. Pravila „Evrovizije“! 

Foto: Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Marija Šerifović je pobedila sa pesmom „Molitva“, koja bi danas bila zabranjena zbog pominjanja u tekstu Boga i molitve. Ona zna da „Evrovizija“ pre svega predstavlja LGBTQ manifestaciju. Prethodne godine naš predstavnik Luk Blek osvojio je 24 mesto od 26 finalista. A govorile su nam iste ove kvazi-elite da ne shvatamo o čemu on to peva. Metla tada nije radila za supervizora, jer je ona nezamenljiva. Zato su nakon proglašenja Teya Dore za pobednicu Šerifovićka i Sajsi MC napravile selfi i napisale: "Nema na čemu". Verovatno poruka za Kovačevićku.

Ova šezdesetogodišnjakinja je prostačkim rečnikom  branila svoj antisrpski performans, izjavljujući da su kompoziciju Breskvice „iskoristile neke medijske barabe“. Verovatno je van kamera, kao i njen politički lider Đilas, urlala „j…m vam mater.“ Ona kaže da u statutu PZE piše da je „Evrovizija“ apolitična manifestacija, a dokaz za to je pobeda Ukrajine 2022. godine. U jednom intervjuu Kovačevićka tvrdi „da u poslu voli da sve drži pod kontrolom“. Zato se i desila ocena 0, što je  bila manipulacija  kvazi-elite koja se oglušila o stav naroda.

"Eminentna" urednica ipak je jednom bila interesantna. Ne, nije to bilo kada se kao četrdesetgodišnjakinja slikala za prvo srpsko izdanje časopisa „Plejboj“. To je trenutak kada kao omamljena sluša tradicionalni koncert Bečke filharmonije u Zlatnoj dvorani. A pored nje narodni poslanik Borko Stefanović, sa izgledom osobe koju bi Frojd tačno okarakterisao. I kako reče jedan član Upravnog odbora RTS-a „"Pa da vidimo ko su predstavnici RTS… Hm, urednica zabavnog programa Olivera Kovačević i njen dečko!"

Foto: Printscreen

 

Borko se nekad zvao Borislav, pa promenio ime. Prema WikiLeaksu u depeši iz američke ambasade  od 17. 12. 2007. napisano je: „Borislav Stefanović rekao da je reizbor predsednika Tadića od kritične važnosti za ostvarenje DS-ovog cilja uspostavljanja snažne veze između SAD-a i Srbije. U tom smislu, Stefanović je uporno molio Sjedinjene Države, ‘svetionik slobode’, da odlože priznanje Kosova do okončanja drugog kruga predsedničkih izbora.“ Borislav Borko „svetionik rodoljublja“! Treba mi 10 kolumni da opišem njegovo ulagivanje stranim ambasadama. 

Teya Dori treba poželeti uspeh u Malmeu. Vijoriće se tada srpske zastave. Njena majka ju je odgajala sama i sve je žrtvovala u svom životu da bi ćerki omogućila budućnost.
A Breskvica ne sme da kaže da se više nikada neće prijaviti za pomenuto takmičenje. Stihovi njene pesme su „Oblak sivi sakri nebo … Crne ptice ponovo“. Crne ptičurine bile su nad Srbijom i 1914. i 1941. i 1999., kada su nas neprijatelji bombardovali. Bile su i kad su Hrvati klali stotine hiljada Srba, samo zato što su Srbi i pravoslavci. I za vreme „Oluje“. I sada su nad Kosovom i Metohijom. Ali, stihovi takođe govore: „Tata kaže malom orlu…,Biće, sine, gotovo, … Otići će crne ptice…Vedro bićе ponovo.“

Rasteraćemo crne ptice i nadjačati antisrbe iz Srbije. To je istorijska neminovnost.

I neće srpski slobodarski narod nikada dozvoliti da politički izbori u Srbiju budu po modelu „Evrovizije“. Da nekakvi Rot, Šenah, Šider, Grošelj, Viola fon Kramon i Juratović biraju „srpski demokratski žiri“, sastavljen od srpske kvazi-elite i antisrba, koji će određivati koliko je koja politička stranka osvojila mandata. Srpski narod i građani Srbije biraće sami svoju vlast. Uvek i zauvek. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija