A
VUČIĆ: Ne brine mene što mi Haradinaj preti, nego što Evropa ćuti o lažima koje izgovaraju o Srbiji!
Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ga ne plaše pretnje Ramuša Haradinaja, ali da ga brine što Evropa i svet ćute na laži koje se iznose o Srbiji...
informer.rs 03. 05. 2017. 12:53
37
Tanjug

- Kako je Haradinaj rekao, nemoj da se kačiš sa mnom? Reč je o širokoj akciji... Ne napadaju oni mene, već im smeta snaga srpske države. Haradinajeve pretnje su na to usmerene. Ako je njegova pretnja videćeš šta će ti se dogoditi, ne znaš ti ko sam ja, mogu samo da kažem da dobro znam ko je on... - rekao je Vučić i dodao:

- Neki svedoci Haradinajevih zločina su se "obesili iz zasede", jednog je udario auto u Podgorici, i tome slično -podsetio je Vučić i dodao da nije oduševljen ako je smisao tih poruka da ćuti o zločinima.

Mali već tokom leta odlazi s mesta gradonačelnika

Siniša Mali neće više biti gradonačelnik Beograda ne zato što nije dobro radio i ne zato što SNS više nema većinu u Skupštini grada, nego zbog sveopšte kampanje koja se vodi protiv njega, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

On je najavio da će Mali otići mnogo pre izbora, tokom letnjih meseci.

On je u izjavi novinarima govorio o rezultatima rada gradonačlenika, navodeći da je Mali uspeo da smanji deficit grada na manje od četiri odsto, da smo od 45 gradilišta danas došli do 450 čime je omogućeno da Beograd bude grad kranova, kao i rezultate u obasti turizma.

- I sve to nije bilo dovoljno... rezultate ne možete da izbrišete - istakao je Vučić, ali i dodao da situacija sa Malim nije ni za koga održiva zbog kampanje koja se vodi.

Premijer je istakao da je pre tri godine rekao političkim protivnicima da ih dobro poznajem i da moraju da nađu nekog boljeg od njih da ga pobedi.

- Otići ću sam i otići ću u trenutku kad ne budem više mogao da doprinesem Srbiji. Ne vodim nacionalističku politiku, već odgovornu politiku mira, ali nisam dozvoljavao da niko radi protiv Srbije. Svima sam u regionu pružio ruku, ali ne pružam ruku zločinu. Ne plašim se njihovih pretnji - rekao je Vučić i dodao:

- Oni su opasni ljudi, ali ne brinu mene oni i njihove pretnje, već me brine što u Evropi svi ćute, što je protiv Srbije dozvoljeno koristiti laži.

Tanjug

Sve to, dodao je, praćeno je širokim, ali ne i mnogoljudnim, frontom u Srbiji, onih koji kažu da ništa nikad nije dobro, šta god da je urađeno i postginuto, osim što je jasno da oni žele da budu na vlasti, a nečije gazde i nalogodavci - da budu zadovoljni.

Vučić: Na nama je da radimo, ne molimo za poglavlja

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija ostati na evropskom putu, da će raditi na unapređenju našeg društva, ali da nikoga nećemo moliti za otvaranje poglavlja, niti pretiti rušenjem i cepanjem granica "kao Albanci što su radili" da bismo nešto dobili zauzvrat.

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara da li u junu očekuje otvaranje novih poglavlja, rekao da je naše da radimo naš posao i da veruje u budućnost Srbije.

Premijer je istakao da u svim zemljama postoje demonstracije i protesti, ali da jedino u Srbiji nema ograničenja o mestu i vremenu, da nema policajaca, mada je, kako kaže, na našim ulicama ubedljivo najmanje ljudi, i da su ti demokratski principi i vrednosti oni na kojima Srbija radi.

- A, da li će da otvaraju poglavlja, to ih nikada nisam molio. Ako oni to žele, žele, ako ne žele, ne moraju to da učine. Mi da cepamo granice, rušimo na Balkanu, kao Albanci što su radili, ako im ne daju vize, da ujedinjuju Kosovo i Albaniju, pa malo Makedonija, malo jug Srbije... I sve to slušate i trpite, i onda vam dođe sa ''nemoj da se kačiš sa mnom'' - zaključio je Vučić.

Šta je sa idejama o Velikoj Albaniji, zapitao je, šta sa izjavama da ne može Zajednica srpskih opština da bude "produžena ruka Beograda", kao što neki danas izjavljuju?

- Ko ste vi da to kažete? To piše u Briselskom sporazumu šta je Zajednica srpskih opština - primetio je premijer.

Vučić: Danas bih na predsedničkim izborima dobio 62 odsto

Kad bi danas bili predsednički izbori dobio bih 62 odsto glasova, a stranka koju vodim imala bi više nego bilo koja politička partija od formiranja višestranacke scene u Srbiji, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić.

On je upitan da komentariše kritike političkih oponenata u vezi s izbornim rezultatom, rekao da ga kritikuju oni koji nikad ne bi mogli da pobede, jer se, kako je rekao, mržnjom ne pobeđuje.

- Zato, da vam kažem da bih, da su izbori danas, osvojio 62 odsto, a stranka koju vodim više nego bilo koja od uvođenja višestranačja - rekao je Vučić i dodao da bi, za razliku od nekih drugih, on pobedniku čestitao.

Zato ćemo kako je rekao, da pomognemo Zaječaru, da se uredi Gamzigrad i sve što treba da se poprave putevi, da ljudi bolje žive.

- I s tim uopšte nemam nikakav problem - poručio je, te dodao da, nasuprot tome, oni koji samo prete ne mogu nikad da pobede.

Kažu mu, dodaje, da bi mogao da se vidi sa Tačije, a on će se videti i s njim i s bilo kim, ali problem nije u tome:

- Problem je izgleda što ja suviše ozbiljno shvatam Ustav Srbije na koji sam se zakleo - rekao je.

Tanjug

Pozvao se na medijske izveštaje da se Bporis Tadić dogovorio da Ganić ne bude izručen Srbiji, pitao je i Ivicu Dačića za to, postoje i neke poruke u vezi s tim i zapitao - pa kako ste to vi štitli Ustav i zakone?

- Je l' moja krivica to što ne dam da se povuku poternice za zločincima i silovateljima, niti to što neću da se dogovaram kao oni što su sa Ganićem", zapitao je.

U kakvoj smo mi to zemlji živeli, zapitao je i poručio da on nijednoj stranoj zemlji ili službi neće da odgovara, niti odgovara, već samo građanima Srbije.

Kad je reč o Zaevu, koji je ga je optužio da je nacionalista, te da nije prijatelj Makedonije, Vučić je primetio da će građani Srbije imati priliku da vide šta nam Makedonci misle i ko nam se kako obraća kad najesen u Londonu bude glasanje za članstvo Kosova u Unesko.

- Jedini ih mi nazivamo Makedonijom, iako nas ničim dobrim nisu zadužili. Moje je da budem odgovoran prema njihovoj zemlji, mnogo više nego oni prema Srbiji - poručio je Vučić i dodao:

- Neka oni vode računa kako će da tretiraju Srbiju, iako i ovde uvek ima onih koji su po pravilu i redovno na strani onih koji napadaju njihovu (našu) zemlju. Oni jedva čekaju da se neko sa strane oglasi kritikama na račun Srbije, pa da se pridruže - zaključio je premijer.

Vučić: Bliže sam imenu premijera

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je bliži imenu premijera kojeg će predložiti.

- Skratio sam listu, blizu sam imenu premijera. Kada budem imao ime, onda ću ga saopštiti - rekao je Vučić novinarima nakon obilska radova na Beogradu na vodi.

Uskoro opširnije...
SLIČNE VESTI
KOMENTARI37
OSTAVI KOMENTAR
Milan03.05.2017. 13:53
Evropa ovaj put mora da odgovori inače aminuju veliku Albaniju!
Odgovori
Milan8503.05.2017. 13:57
EU ovim cutanjem pokazuje da njima nije ni bitna stabilnost na Balkanu.
Odgovori
Slavica03.05.2017. 13:57
To nije nista novo. Napadaju i nas i otimaju Makedoniju pa Evropa cuti jer se boji da navuce bes siptara.
Odgovori
Milica03.05.2017. 14:05
Upravo tako, Evropa bi trebala da počne da reaguje i izrekne mere sankcije Albaniji.
Odgovori
gagag03.05.2017. 14:05
Ma ovaj Haradinaj vec dokazano covek nije normalan.
Odgovori
maja03.05.2017. 14:08
Evropa bi trebala da odreaguje na laži koje se iznose.
Odgovori
Pjer03.05.2017. 14:13
Izgleda da je jedino rešenje za Srbiju,ruske baze u Srbiji !???
Odgovori
Aca03.05.2017. 14:21
Nekim ljudima iz evrope odgovara ovajn scenario.Ne znam zasto.
Odgovori
Mile03.05.2017. 15:25
Evropo moja dokle ćeš da ćutiš i da podržavaš ove albanske teroriste i profitere!
Odgovori
Toma03.05.2017. 15:31
Zločincu kakav je Haradinaj je mesto u zatvoru.
Odgovori
kiki03.05.2017. 15:57
Pravda uvek pobedjuje,a kako ko radi bog mu duplo ili vrati ili naplati .
Odgovori
Sreten03.05.2017. 16:42
To je ta poznata politika dvostrukih aršina Brisela , Albancima ćuti a Srbiju bi odmah sankcionisali.
Odgovori
Filip03.05.2017. 16:51
Svako normalan mora osuditi izjavu Hradinaja i pretnje koje dolaze sa Albanske strane.
Odgovori
Luka03.05.2017. 17:23
Haradinaj je po ko zna koji put pokazao da mrzi nealbance. Taj govor mrznje ne sme proci nekaznjeno.
Odgovori
Bole03.05.2017. 18:17
Evropa ćuti, jer zna na šta je spreman Haradinaj. Niko ne želi da nastrada kao svedoci u Haškom sudu.
Odgovori
Lala iz Banata03.05.2017. 18:42
Читава ЕВРОПА је лажни концепт.... - демократије...На хипокризији и двоструким стандардима...Бежимо одатле...Није то место за поштене људе, без гриже савести...!!
Odgovori
Hole03.05.2017. 19:06
Ceo svet zna kakva je Srbija,a kako se ponasaju Albanci!
Odgovori
Ana03.05.2017. 19:46
Francuska je napravila veliku grešku jer je oslobodila onog zločinca o kom nemam komentara!
Odgovori
Bole03.05.2017. 20:55
Očigledno iza svega stoji želja da se izazove sukob Srba i Albanaca, a da se okrive Srbi
Odgovori
monika03.05.2017. 21:00
Vucic je doneo ovu odluku za dobrobit gradjana Beograda!
Odgovori
caja03.05.2017. 22:01
Ne treba da nas brinu pretnje jednog ratnog zlocinca.
Odgovori
Tamara04.05.2017. 00:20
Evropa treba najostrije da osudi ovaj govor mrznje.
Odgovori
Dajana04.05.2017. 00:21
Haradinaj je krvnik.. mesto mu je iza resetaka .
Odgovori
zox5504.05.2017. 11:09
Trebalo bi tim belokapim kerovima ipak zavrnuti njuske da manje laju, znam da to mozemo pa onda sta vise cekamo..............
Odgovori
SVE O POZNATIMA
Vreme
Beograd 6o
6 C
Beograd
 • Novi Sad
  6o
 • Niš
  6o
 • Subotica
  6o
 • Zrenjanin
  6o
 • Klek
  6o
 • Kula
  6o
 • Sombor
  6o
 • Vrbas
  6o
 • Vranje
  9o
 • Prokuplje
  6o
 • Leskovac
  6o
 • Arilje
  4o
 • Kraljevo
  6o
 • Apatin
  6o
 • Vlasotince
  6o
 • Pirot
  6o
 • Ingija
  6o
 • Loznica
  4o
 • Grocka
  6o
 • Kovin
  6o
 • Ruma
  6o
 • Kladovo
  7o
 • Novi Pazar
  3o
 • Jagodina
  6o
 • Ivanjica
  4o
 • Titel
  6o
 • Ub
  5o
 • Bor
  5o
 • Nikinci
  6o
 • Batajnica
  6o
 • Surdulica
  4o
 • Ralja
  6o
 • Zlatibor
  2o
 • Popinci
  6o
 • Kosjeric
  4o
(FOTO) VASKRSNUĆE "BUBE"! Nećete verovati gde!
Insajderska priča,trač ili istina, pišite, podelite...
Informerka