• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.12.2014

14:13

Nikolić: Srbija je država koja drži obećanja

Politika

Nikolić: Srbija je država koja drži obećanja

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Srbija mora da učini za građane ono što je obećala i na šta se obavezala budžetom, da otvara nove investicije, zapošljava, a da su građani svoje obaveze prema Srbiji već ispunili.

Predsednik Srbije je rekao Tanjugu da građani ne duguju mnogo Srbiji, već da Srbija duguje građanima koji su, kako je naveo, imali strpljenja i razumavenja, i da je vreme da svi koji su na funkcijama okrenu svoje napore ka građanima i njihovom životu.

- Srbija mora da školuje svoju decu, makar koliko to bilo teško uz stalne štrajkove. Srbija mora da obezbedi pravosuđe makar koliko to bilo treško uz stalne štrajkove - rekao je Nikolić u intervjuu Tanjugu.

- Ja mislim da većeg spomenika, većeg sećanja na nekoga nema, osim toga da je nešto uradio za svoje građane - rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, građani su svoje obaveze prema Srbiji već izvršili jer su izabrali vlast koja im je bila po volji, a potom razumno prihvatili teške mere.

- Pa, kada su mogli da prihvate teške mere, one koje su im donosile teškoće, sigurno će mnogo lakše prihvatiti ono što će pozitivno da se dešsava već tokom naredne godine, a što će im dati za pravo da kažu da su dobro učinili kada su ove godine glasali za ovu vlast - rekao je Nikolić.

Građanima je poželeo mnogo sreće i zdravlja i da prestane bojazan za budućnost, strahovanje da li će sutra imati svoje radno mesto.

- Ja im želim da uvek sa mnogo više volje, mnogo više optimizma, s mnogo više sreće čekaju dane koji su pred njima. Ja sam ubeđen da ćemo mi to - uspeti da im obezbedimo - rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, rezultati parlamentarnih izbora bili su apsolutno realni i dali su podstrek da mnogi građani Srbije budu uvereni da mora da bude bolje.

- Zato što se posebno Srpska napredna stranka obavezala da uradi sve što je moguće u jednom mandatu koji im je poveren i za koji ima čvrstu podršku i u skupštini i među građanima. Da u tom mandatu obezbedi da konačno prestane sunovrat, da se zaustavimo i da krenemo napred i mislim da su u to sada već ubeđeni i oni koji tada nisu imali poverenja na ovim izborima u SNS - rekao je Nikolić.

Kaže i da se prvi put se u Srbiji drugačije vode finansije i republički budžet, jer se više ne zadužujemo kako bismo ostali na vlasti.

- Dogodilo se ono što niko pre ne bi hteo da uradi, da kaže ja ću sada malo drugačije da vodim i naše finansije i naš budžet i vaš život i biće vam možda malo lošije, ali više nema mogućnosti da ostanem na vlasti tako što ću da vas zadužim i da jednog dana neko dođe pa da kaže - evo, zaduživao vas je ovaj ili onaj - rekao je Nikolić.

Rade Prelić/Tanjug

Drugi su vas zaduživali i neću da ostane takva optužba iza mene, rekao je Nikolić, i dodao da zato građani moraju malo da izdrže da bi živeli bolje.

Takav preokret u državi je ono najbolje što se dogodilo u ovoj godini, rekao je Nikolić i posebno istakao apsolutno poverenje naroda u one koji su taj preokret obavili.

- To poverenje je svima stvorilo mnogo veću odgovornost nego do sada. Niko pametan, niko razuman, niko normalan ne sme da izigra ovoliko poverenje - rekao je predsednik.

Nikolić je istakao da 2015. godina mora da bude bolja, a 2016. još bolja, a da svi koji o tome odlučuju moraju da ispune svoja obećanja kako bi u Srbiji konačno onaj ko ispunjava obećanja dobio poverenje, a onaj ko ih ne ispunjava to poverenje izgubio.

- Tako da i mandat koji traje pet ili četiri godine ne mora da bude toliko vezan za datume, koliko mora da bude vezan za uspehe ili neuspehe. Onaj ko je uspešan nek s pravom sprovede ceo mandat, onaj ko je neuspešan nek stane pred ogledalo i pita - a kako ja to vršim vlast kad znam da građani Srbije ili lokalne samouprave ili pokrajine više ne misle da taj posao radim dobro - rekao je Nikolić.

U tom smislu on se, kaže, kao predsednik iskreno trudi da omogući i pomogne vladi da sprovede svoje mere i tvrdi da stoji uz vladu potpuno.

Rade Prelić/Tanjug

Ne spori da su mere veoma teške i da dovode do političkih sukoba između vlasti i opozicije, ali dodaje da se, na sreću, ti sukobi ne osećaju među građanima već tamo gde im je mesto - u parlamentu.

Uveren je da svi osećaju da je ovo prelomni momenat posle kojeg će krenuti na bolje u Srbiji, kao što je obećano, ili će zemlja "ostati negde na dnu i čekati da li će neko da se smiluje i da joj omogući da bolje živi" 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija