• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.01.2015

13:25

Ljajić: Rezultati Vlade važniji od rekonstrukcije

Politika

Ljajić: Rezultati Vlade važniji od rekonstrukcije

Podeli vest

Potpredsednik vlade i predsednik SDPS Rasim Ljajić izjavio je danas da su rezultati Vlade važniji od rekonstrukcije, te da njegova stranka ima više nego korektne odnose sa SNS, od koje u potpunosti zavise promene u Nemanjinoj 11.



Potpredsednik vlade i predsednik SDPS Rasim Ljajić izjavio je danas da su rezultati Vlade važniji od rekonstrukcije, te da njegova stranka ima više nego korektne odnose sa SNS, od koje u potpunosti zavise promene u Nemanjinoj 11.
- O rekonstrukciji će se, kako je najavio premijer Aleksandar Vučić, razgovarati u aprilu, a do tad svi članovi vlade treba da pruže svoj maksimum i urade poslove zbog kojih su tu, kako bi pre svega građanima "položili račune" posle godinu dana rada - rekao je Ljajić.

Građane puno i ne interesuje ko će sedeti u Vladi, već ih da li može da im bude bolje

Rasim Ljajić

Prema njegovim rečima, najvažnije je da Vlada ostvaruje rezultate koji su zacrtani u ekspozeu:
- Smatram da građane puno i ne interesuje ko će sedeti u Vladi, već ih zanima da li možemo da ostvarimo perspektive i da li može da im bude bolje - poručio je Ljajić i dodao da u tome priča o rekonstrukciji neće ništa pomoći.


Ljajić takođe smatra da je praksa manje-više u svim zemljama, posebno u uslovima krize, da se nakon određenog prolaznog vremena razgovara o rekonstrukciji i ocenjuje rad ministara.
- Uvek je dobro da imate sveže krvi, sveže energije u timu koji funkcioniše. Ali od toga ne treba praviti političku priču, a mnogo priče u medijima može da ima loš efekat na funckionisanje pojedinih resora - istakao je Ljajić, uz opasku da je aktuelna Vlada specifična jer je jedna stranka apsolutno dominatna i može sama da formira većinu, te da svi drugi u Vladi mogu da budu deo priče o rekonstrukciji više kao posmatrači nego kao aktivni učesnici.


- Ovoga puta i kad dođe do rekonstrukcije neće biti potrebno da se pregovara, razgovara, usaglašava sa drugim partnerima. Od SNS zavisi kakva će biti rekonstrukcija u personalnom, koncepcijskom i organizacionom smislu - naglasio je lider SDPS.


On nije želeo da govori o medijskim spekulacijama o odnosima u SNS, navodeći da bi bilo neumesno da kao koalicioni partner na bilo koji način daje procene onoga što se dešava.
- Ne znam dovoljno, čitam o tome kao i građani i iz toga ne bih hteo da izvlačim bilo kakve zaključke. Kao član Vlade i koalicioni partner bilo bi krajnje neumesno da na bilo koji način dajem bilo kakve procene - kazao je Ljajić, naglasivši da SDPS ima više nego korektnu saradnju sa naprednjacima i da se trude da na takav odnos odgovore korektnošću, lojalnošću i doprinosom radu Vlade i resoru koji vode.
- Članovi SDPS se trude da daju svoj maksimum u poslovima koje rade i da ostvarimo najbolji mogući rezultat, a cenim da je to najbolji doprinos i SNS i vladi - zaključio je Ljajić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija