• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Anđelković

22.01.2015

15:17

PREOKRET Miroslavu Miškoviću zakazano 26 ročišta unapred!

Politika

PREOKRET Miroslavu Miškoviću zakazano 26 ročišta unapred!

Podeli vest

Suđenje vlasniku "Delta holdinga" i ostalim okrivljenim za milionsku pljačku putarskih preduzeća i kruševačke fabrike maziva FAM juče je po deveti put odloženo zbog štrajka advokata, ali je sudija Maja Ilić zakazala unapred čak 26 ročišta

 

Suđenje vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću i ostalim okrivljenim za milionsku pljačku putarskih preduzeća i kruševačke fabrike maziva FAM juče je ponovo, po deveti put, odloženo zbog štrajka advokata. Novi sudija u objedinjenom postupku Maja Ilić je, međutim, zakazala unapred čak 26 ročišta, od kojih će prvo biti održano 10. februara.

Svađa sa sudijom

Pošto je Skupština Srbije juče usvojila izmene Zakona o javnom beležništvu, što je bio uslov za prekid štrajka advokata, nema sumnje da će postupak protiv Miškovića biti nastavljen baš u februaru.

Interesantno je da je, iako jučerašnje ročište nije trajalo duže od 20 minuta, Mišković za to vreme uspeo da se posvađa sa sudijom. Na opasku Ilićeve da će biti teško da se u Palati pravde obezbede prevodioci za javnost, odnosno strane posmatrače, Mišković je burno reagovao:

Molim vas, sudija, čuo sam priče da se vrši politički pritisak, ali potrudite se da ovaj postupak bude kao i svaki drugi. Ni brži ni sporiji
Miroslav Mišković

- Nije tačno da ja dovodim javnost! To su nezavisna lica koja nemaju veze sa mnom! Oni pripremaju izveštaje o postupku institucijama u Srbiji i Evropi. Biće tamo i ljudi iz raznih ambasada. Molim vas, sudija, čuo sam priče da se vrši politički pritisak, ali potrudite se da ovaj postupak bude kao i svaki drugi. Ni brži ni sporiji - rekao je Mišković, kome je sudija zatim skrenula pažnju da njegovo ponašanje u sudnici nije u redu.

- Pošto je ovo naše prvo viđenje, loše smo počeli. Uvredili ste i mene i celo sudsko veće. O kakvim pritiscima govorite? Pa nismo još ni počeli postupak, a vi već sumnjate u zakonitost! Svi strani posmatrači su javnost za sud. Bilo je reči samo o prevođenju, izvinite ako sam napravila lapsus - objasnila je Ilićeva.

Nema pritisaka

Tad je i tajkun "spustio loptu", navodeći da postoje medijski pritisci da se što pre završi njegov postupak, što je sudiju dodatno isprovociralo.
- O čemu vi to govorite? Od ovolikih papira mi ne stižemo da se vidimo međusobno, a kamoli da čitamo novine. O ovom postupku odlučujemo nas troje, a ne javno mnjenje - zaključila je Ilićeva.

Marko: Vi ste iskusan
sudija, a ja sam nevin

Sin vlasnika "Delte" Marko Mišković juče je izjavio da i dalje razmišlja o tome da li da se odrekne svojih branilaca i uzme advokate po službenoj dužnosti.
- Želeo sam to da uradim, ali su mi savetovali drugačije. Onda sam i u medijima video kako ja navodno hoću da mi država plaća advokata, pa sam odustao... Sačekaću da počne proces, pa ću odlučiti. Vi ste iskusan sudija, što bi vama neka advokatska gromada dokazivala moju nevinost, kad je to jasno - poručio je Mišković junior.
Inače, u njegovoj odbrani se nalaze čuveni beogradski advokati Radoslav Baćović i Zdenko Tomanović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija