• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.01.2015

16:23

ALEKSANDAR VUČIĆ SE SASTAO sa predsednikom Austrije

Politika

ALEKSANDAR VUČIĆ SE SASTAO sa predsednikom Austrije

Podeli vest

Srpski premijer Aleksandar Vučić započeo je danas jednodnevnu posetu Beču razgovorima sa predsednikom Austrije Hajncom Fišerom.


Vučić će, kako je najavljeno, nakon susreta sa šefom austrijske države imati sastanak s ministrom inostranih poslova Sebastijanom Kurcom, koji će prirediti prijem za srpsku dijasporu.

Tanjug

Put Srbije u EU je jasan i nepovratan i to je zasluga pre svega premijera Vučića

Sebastijan Kurc, šef diplomatije Austrije

- Put Srbije u EU je jasan i nepovratan i to je zasluga pre svega premijera Aleksandra Vučića. Poseta premijera Vučića Austriji je izraz tesnih odnosa između Srbije i Austrije. Naši odnosi su intenzivni i dobri, ne samo na političkom, već i na ekonomskom i ljudskom polju - ocenio je Kurc uoči današnje posete srpskog premijera.


On je podsetio da je vlada premijera Vučića sprovela reforme u oblastima radnog prava i ekonomskog zakonodavstva i time ucinila Srbiju privlačnijim mestom za poslovanje.
Austrija se, prema njegovim rečima, zalaže za brzo otvaranje pristupnih pregovora sa Srbijom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Majda S

pre 9 godina

Stvara se dobra poslovna klima i prihvatljiv poslovni ambijent cak i za izuzetno rigidne privrednike kakvi su Austrijanci.....sto je vise nego dobro. Ne tako davno, retki su bili oni koji su verovali u ideju da cemo privlaciti strane investiture

Jellena

pre 9 godina

Najpre se krenulo sa reformisanjem nacina na koji nasa ekonomija funkcionise a donosenjem opseznog, detaljnog i ozbiljnog paketa reformskih zakona u parlamentu. Ovim zakonima u Srbiji treba da se stvori pravo trzisno okruzenje i pomogne unistavanju korupcije. na ovaj nacin reformisace se nacin poslovanja u Srbiji sto ce rezultirati mogucnoscu da dodjemo do mnogo vise investicija i kapitala

Bojan

pre 9 godina

Nasa zemlja sa Austrijom godinama ima uspesno saardnju, kao i sa nasom dijasporom koja tamo zivi. Njihova podrska na putu ka EU nam mnogo znaci.

dushan

pre 9 godina

Austrija nam treba kao saveznik u nasim evrointegracijama!

Ana Marija

pre 9 godina

Prijateljski odnos svih evropskih zemalja prema nasoj i podrska nasem ekonomskom razvoju govore da se u Srbiji vodi dobra i spoljna i unutrasnja politika i da su reforme pravi put.Nadamo se i dobrim investicijama i od Austrije kao i od ostalih zemalja koje nam daju podrsku na putu ka EU.

Sekana

pre 9 godina

Posetu Becu valja iskoristiti za privlacenje novih investiticja iz Austrije, posebno znajuci da je Austrija zainteresovana da udje u postupak privatizacije Telekoma Srbija.

Joca

pre 9 godina

Vucic je pojacao tempo, da bi unapredio nasu privredu, jer zeli da pomogne nasem narodu kroz poslovni kontakt sa ekonomski jakom Austrijom.

SLOBODAN

pre 9 godina

Srbija je dolaskom na celo Vlade Aleksandra Vucic krenula putem drustvenog progresa. To je prvi prioritet politike koju Vlada vodi u ovom trenutku. Ono sto nam je svakako veoma bitno to je da nase napore, volju i zelju i izuzetno je vazno da to primete drzave koje su progresivne i koje bi kao takve mogle pruziti svoj doprinos prevazilazenju drustvene krize u Srbiji. Ono sto je takodje veoma pozitivno Srbija je za veoma kratko vreme uspela da stvori i obnovi mnoga prijateljsztva u celom svetu, tako da bi nam medjunarodni odnosi ucinili proces reformi jednostvanijim. Ono sto je svakako jos vaznije sve te napore treba da prati i privlacenje novih investicija i predstavljanje Srbije kao drzave pogodne za investiranja svakako bi dovelo do pozitivnih promena u ekonomskom sistemu Srbije i time uticale na resavanje drustvenih problema. Kao veoma jaka drzava EU ,Austrija ima najveci broj investitora u Srbiji, i nadamo se da ce Srbija biti jos privlacnija za nove Austrijske investitore.

Boginja

pre 9 godina

Uvek je dobro siriti krug saradnika,a postojece drzati jos blize sebi.

Tijana

pre 9 godina

Samo predanim radom i trudom možemo postići rezultate! Muljažama i prevarama tu nema mesta!

Stefan PA

pre 9 godina

Vrlo bitan sastanak za ekonomsku stabilizaciju Srbije.

nikolina

pre 9 godina

Dok drugi pljuju Vucica, on radi i ne obazire se na gluposti

Juca

pre 9 godina

Austrija podržava Srbiju u političkom i u ekonomskom smislu jer mnogo njihovih firmi ima u Srbiji kao i što mnogo Srba živi u Austriji...

djoksi

pre 9 godina

Podrška Vladi reformskom putu Srbije sa svih strana. Samo napred!

mina

pre 9 godina

EU je nas visegodisnji cilj i koliko se da primetiti nikad nam nije bila blize.....

Baki

pre 9 godina

Сарадња са Аустријом нам може само помоћи у будућности.

bikica

pre 9 godina

Ocigedno da je Vucic politikom koju vodi uspeo da promeni pogled mnogih na Srbiju....cini mi se da uzivamo sve vise postovanja u svetu.Da budem iskrena,nisam verovala da ce on uspeti u tome......

bili

pre 9 godina

Svaka cast Premijeru Vucicu stvarno se trudi i stvara sve uslove za dolazak sto veceg broja stranih investitora za ulaganje u Srbiju. Konstantno obilazi najznacajnije zemlje i ugovara strateska partnerstva kao npr za Zelezaru, FAP priboj i druga.

tijana

pre 9 godina

Sastanak koji samo može doneti dobro našoj zemlji,raste naš imidž svakodnevno.

Dusan

pre 9 godina

Hahahahahah Mene zanima ko lupa ove minuse ljudima sto podrzavaju rad premijera Vucica.Hvala informeru sto su otvorili svoju stranicu na netu pa mogu da kazem sta mislim a da me ne cenzurisu kao ovi na b92 i blicu.Mrznja ovih ds fanatika prema Vucicu je strasna blago receno, ali nije samo Vucic meta tu je i predsednik drzave kao i pojedini ljudi iz sns-a, a necu da pricam kakva se prljava kampanja vodi protiv Informera i Vucicevica-ako cita komentare Vucko samo da mu kazem da oni a svi znamo ko su oni bi najpre ugasili Informer da vas malo ucutkaju posto niste po njihovoj volji.Ti isti nam svaki dan pricaju i drze predavanja o diktaturi cenzuri i o demokratiji. Puna podrska Premijeru Vucicu da pobedimo svi zajedno ove hijene koji grizu ko ludi.

SVAKA CAST

pre 9 godina

Cvor koji su zavezali Rusi i Nemci ne moze preseci niko na planeti. Austrijanci i mi samo treba da slusamo Ruse i Nemce i picimo tehnologije i privredu. SRECNO!!

Rejcel

pre 9 godina

Ne pamtim da je ikada bila ovako povoljna klima po nas... Ponosim se.

Dzenis

pre 9 godina

Nadam se da ce Vucic od Austrijanaca dobijati samo ono najbolje...

Afrodita

pre 9 godina

Austrija je naš najveći trgovinski partner i od nje možemo samo da naučimo da budemo vredniji i posvećeniji u ostvarivanju zacrtanih ciljeva, misleći, pre svega, na što brži ulazak u EU.

Dragan

pre 9 godina

Ma Vucic je zutima trn u oku ..mislim da oni nocima ne mogu da spavaju i samo smisljaju kako da ga ponovo napadnu.Bravo za Vucica a i za INFORMER!

zlatan

pre 8 godina

Dok mi otvorimo makar jedno poglavlje za prijem i EU i mladajani Kurc ce da ostari.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17