• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.02.2015

16:10

ZORAN BABIĆ: Vlada Srbije nastavlja sa politikom štednje

Politika

ZORAN BABIĆ: Vlada Srbije nastavlja sa politikom štednje

Podeli vest

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić izjavio je danas da će Vlada Srbije nastaviti sa politikom štednje, koje su, kako tvrdi, dale rezultate i kroz smanjenje javnog duga i kroz smanjenje deficita.

Reagujući na izjavu šefa poslaničkog kluba DS Borislava Stefanovića da je politika štednje i stezanja kaiša dozivela poraz u čitavoj Evropi i da će se to desiti i u Srbiji, Babić je podvukao da će se nastaviti sa reformom društva.

On je ukazao da je "u javnosti ostalo dosta tiho da je kreditni rejting države porastao na B plus i da od svih međunarodnjih finansijskih institucija, MMF, EU i EVRD Srbija dobija podršku za sve mere koje sprovodi".

- Najvažnije je da te mere daju i konkretne rezultate - rekao je Babić i ocenio da posle izlaganja Stefanovića dobre vesti iz Srbije odgovaraju svima, osim DS.

Šef naprednjaka je dodao da, bez obzira što u DS nisu dali odgovor gde to politika ušteda nije dala konkretne rezultate, poručuje i toj stranci i Stefanoviću da će se sa reformama društva, prvenstveno sa merama štednje, nastaviti, da će se nastaviti sa ozdravljenjem finansija, pravljanjem pristojne, normalne i uređene države.

On je dodao i da je Stefanović "pre godinu dana u predizbornoj kampanji pozivao na bosanski i ukrajinski scenario, na podele, borbe, paljevine", a da sada "poziva građane na buđenje".

- Kao što mu tada građani Srbije nisu verovali, siguran sam da mu neće verovati ni sada - zaključio je Babić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija