• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.02.2015

18:18

BRAMERC NE ODUSTAJE: ŠEŠELJA treba vratiti u pritvor!

Politika

BRAMERC NE ODUSTAJE: ŠEŠELJA treba vratiti u pritvor!

Podeli vest

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc pozvao je danas Žalbeno veće Haškog tribunala da usvoji njegovu žalbu na odluku Sudskog veća o privremenom oslobađanju lidera SRS Vojislava Šešelja i da odbaci Šešeljev zahtev da žalba Tužilaštva ne bude prihvaćena

 

- Šešelj nije potkrepio dokazima svoju tvrdnju da žalba Tužilaštva nije zasnovana na validnim pravnim motivima - navodi se u podnesku koji je Bramerc danas uputio Žalbenom veću, a koji je objavio Haški tribunal.

"Žalba Tužilaštva kojom se traži poništenje odluke o puštanju Šešelja na privremenu slobodu je primereno zasnovana na Šešeljevim javnim aktivnostima, koje podrivaju osnove za njegovo privremeno oslobađanje", ističe se u podnesku.

Među tim aktivnostima navedene su Šešeljeve ponovljene izjave da se neće dobrovoljno vratiti u Hag, pretnje ljudima koji sarađuju sa Tužilaštvom, izjave koje su uvredljive po žrtve, kao i Šešeljeve izjave i ponašanje koji dovode u pitanje humanitarne razloge vezane za njegovo zdrastveno stanje.

Bramerc u podnesku ukazuje da Šešelj pokušava da skrene pažnju Žalbenog veća lažnim tvrdnjama kojima glavnom tužiocu pripisuje političke motive.

- Pri tom, Šešelj previđa činjenicu da je žalba Tužilaštva zasnovana na njegovom javnom ponašanju, a ne na stavovima niti ponašanju bilo kog njegovog političkog protivnika - objašnjava Bramerc.

Podsetimo, Šeselj je 6. februara zatrazio od Žalbenog veća Haškog tribunala da odbaci Bramercovu žalbu na odluku Sudskog veća o njegovom privremenom puštanju na slobodu i zatražio pokretanje postupka za utvrđivanje Bramercove disciplinske odgovornosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Verica

pre 9 godina

Sta ce vise Seselj u Hagu? Dovoljno je bio,oboleo,pusten da se leci i koji je smisao da se vrati u Hag? Neka se covek leci, operise....dovoljna mu je muka kancer sa metastazama.Treba se izboriti sa tako opakom bolescu. Uostalom veoma teske bolesti je i dobio u tom Hagu koji nije sposoban da donese presudu nakon toliko godina njegovog boravka tamo.Ukratko: sram ih bilo u svakom pogledu: pravnom, ljudskom, humanom, profesionalnom!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija