• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.02.2015

09:20

NIKOLIĆ: Čvrsto stojim iza Dikovića, a Vukčević nek razmisli šta to "kopa" po Srbiji!

Politika

NIKOLIĆ: Čvrsto stojim iza Dikovića, a Vukčević nek razmisli šta to "kopa" po Srbiji!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je odnos prema optužbama na račun načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića pokazao tako što je već sutradan razgovarao sa njim pred kamerama i na taj način izrazio stav da stoji uz njega


- Znam da je čestit čovek, da je školovan i vaspitavan u starom srpskom duhu i siguran sam da nije nikakav ratni zločinac - rekao je Nikolić u intervjuu za "Politiku".

Komentarišući najavu tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića da će ispitati optužbe koje na račun generala Dikovića iznosi Fond za humanitarno pravo, predsednik Srbije je rekao da je "biti tužilac za ratne zločine u Srbiji vrlo delikatno".

- On nije pion Haškog tribunala, niti samo jedna ruka koja treba da potpisuje dekrete koji stižu iz Haga. On je tužilac u Srbiji, u svojoj zemlji, i treba da se u nešto uveri. Sada će meni jedan čovek iz Srbije koji je vrhovni tužilac za tu materiju u zemlji, 16 godina posle bombardovanja, da kaže da će nešto da ispituje. I mandat mu je istekao. Neka malo razmisli šta on to kopa po Srbiji - rekao je Nikolić, dodajući da "nije jedini" i da je "počela ponovo neka orkestrirana kampanja".

Prema Nikolićevim rečima, "svaki tužilac treba da bude samostalan i on u Srbiji ima tu potpunu samostalnost, ali nema nezavisnost".

- Naš tužilac za ratne zločine nije shvatio da je samostalan. On misli da je organ nekog drugog samostalnog tužilaštva - kazao je predsednik Srbije.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija