• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.02.2015

14:54

TADIĆ BI DA SMENI TOMU jer je branio generala Ljubišu Dikovića?!

Politika

TADIĆ BI DA SMENI TOMU jer je branio generala Ljubišu Dikovića?!

Podeli vest

Poslanička grupa SDS na čijem je čelu Boris Tadić, predala je zajedno sa poslanicima stranaka Zajedno za Srbiju i Zeleni Srbije zahtev za razrešenje predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Tadićevci tvrde da je Nikolić, navodno, povredio Ustav komentarišući "postupak koji je protiv načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića pokrenulo Tužilaštvo za ratne zločine"?!

Zamenik šefa poslanika SDS Janko Veselinović, izjavio je danas da je zahtev za razrešenje Tomislava Nikolića predat jer je predsednik Srbije u izjavi za "Politiku" uticao na postupak "koji je tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević pokrenuo u vezi sa slučajem gospodina Ljubiše Dikovića".

- Predsednik je na taj način povredio više članova Ustava Republike Srbije. Pre svih, povredio je član 4, u kojem piše da je vlast podeljena na zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast. Smatramo da je predsednik izašao van Ustava i da poslanici treba da stanu u zaštitu Ustava i ustavnog poretka Srbije - istakao je Veselinović.

Poslanik SNS Vladimir Đukanović, na drugoj strani, smatra da zahtevi poslaničke grupe SDS, Zajedno za Srbiji i Zeleni Srbije za razrešenje predsednika Tomislava Nikolića ukazuju da "pojedini ne mogu da prihvate da Boris Tadić više nije šef države".

- Očigledno da pojedini ljudi oko Borisa Tadića ne mogu da prihvate da on više nije predsednik Republike, možda im je žao zbog toga - rekao je Vladimir Đukanović.

Đukanović je zahtev poslaničke grupe SDS, Zajedno za Srbiju i Zeleni Srbije  prokomentarisao i kroz narodnu poslovicu "Zaludan pop i jariće krsti".

- Kada budu predsednički izbori neka ponovo kandiduju Tadića, pa ćemo videti - poručio je poslanik SNS.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Laki

pre 9 godina

Pa on je sam sebi odavno izbio dasku ispod nogu. U normalnoj zemlji, neko ko za 8 meseci izgubi prvopredsednicke, pa parlamentarne i najzad partijske izbore, promenio bi izgled i identitet.

Lee

pre 9 godina

Obraz mu je kao koza za opanke.Posledice njegovog politickog delovanja osecacemo decenijama.

zozonbg

pre 9 godina

bio poltron,ostao poltron.(Devenport ili vec neko drugi.....)

informerka

pre 9 godina

Tadić još uvek ne shvata realnost,i misli da je neki faktor u politici.Njegov film smo odgledali,a za neki sledeći,teško da dobije ulogu...

Alberto Tomba

pre 9 godina

Ne postoje razlozi za preterano uzbiđivanje i napetost. Verovatno niko u zemlji nije svestan značaja propuštenih prilika to kao što je to "Džordž Tadić Kluni", kao i nemogućnosti da se ikada više domogne pozicija sa kojih je moguće vršiti realno politički delovanje. "Džordž Tadić Kluni" možda, eventualno, može postati novi Ban Ki Mun ili Pirmin Zurbriggen ali predsednik reblike Srbije, NIKADA VIŠE !!! Prema tome, Stanislava, "be cool" !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17