• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Anđelković

03.03.2015

17:18

POD LUPOM AGENCIJE Pajtićeva vlada i javna preduzeća Vojvodine

Politika

POD LUPOM AGENCIJE Pajtićeva vlada i javna preduzeća Vojvodine

Podeli vest

Agencija za borbu protiv korupcije krenula je u detaljnu proveru prihoda i imovine svih funkcionera pokrajinske vlade Bojana Pajtića, ali i vojvođanskih javnih preduzeća i agencija, saznaje Informer!

U godišnjem planu kontrole ove antikorupcijske institucije navodi se da će pod istragom biti Pajtić, tri njegova potpredsednika i osam pokrajinskih sekretara. Osim članova Vlade, istražitelji će kontrolisati odnos imovine i prihoda čelnika vojvođanskog Razvojnog fonda, Fonda za kapitalna ulaganja, Fonda evropskih poslova, Garancijskog fonda, Direkcije za robne rezerve, Zavoda za urbanizam, kao i javnih preduzeća "Voda Vojvodine", "Vojvodinašuma" i "Transnafte".

Beta

Sad od vas čujem
za te provere. Nemam ništa protiv, prijavio sam sve što imam i
to radim svake godine
u skladu sa zakonom

 

Branislav Bogaroški Potpredsednik vlade Vojvodine

 

Na "udaru" agencije, osim njih, biće i 107 članova republičke vlade, ali i državne banke i preduzeća (vidite okvir).

Član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković, upitan da prokomentariše ove navode, kaže da je ovo nastavak redovnih aktivnosti te institucije.

- Svake godine se utvrđuju prioriteti među funkcionerima koje detaljno proveravamo. Ove godine je odlučeno da na red dođu vojvođanske institucije. Naš plan istrage nema nikave veze s trenutnim političkim zbivanjima, odnosno s tim da u pokrajini vlada opozicija republičkoj vlasti - ističe Stojiljković.

Nisu jedini na tapetu

* Srpska banka       * Komercijalna banka
* Jubmes banka     * Poštanska štedionica
* Aerodrom             * "Koridori Srbije"
* "Službeni glasnik"

Bojan Pajtić nije se oglašavao ovim povodom. Potpredsednik Vlade Vojvodine Miroslav Vasin, s druge strane, u izjavi za Informer tvrdi da apsolutno podržava sve akcije koje kontrolišu imovinu i prihode funkcionera.

- Dugo se zalažem za ispitivanje porekla imovine članova svih političkih stranaka u Vojvodini. Ako se to bude radilo na isti način u celoj Srbiji, onda sam uveren da to nema veze s politikom - zaključuje Vasin.
 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ruzica

pre 9 godina

Treba ispitati u vojvodini sve koji su se obogatili od devedesetih godina.Pravi rezultat bi dalo preispitivanje imovine. Akoji mogu dokazati poreklo imovine sa racunima.Jer bas ti su ostali opljackani i to u enormnim slucajevima.Ako bi se islo i dalje u osamdesete godine tek ona bi imali pravu sliku.

slavicap

pre 9 godina

Treba izvrsiti detaljnu proveru prihoda i imovine svih funkcionera pokrajinske vlade Bojana Pajtića, ali i vojvođanskih javnih preduzeća i agencija.

asid

pre 9 godina

Konačno da i Pajta trajno reši stambeno pitanje!

giant

pre 9 godina

Kada će konačno Narodna skupština izvršiti kontrolu rada Agencije za borbu protiv korupcije u domenu zapošljavanja? Zašto godišnji Izveštaji o radu tzv.nezavisnih drž.organa dostaljeni N.skupštini ne sadrže podatke o sprovedenim internim i javnim konkursima za rad u stručnoj službi i podatke broju zaposlenih žena i muškaraca?

mile

pre 9 godina

Bojane,ti bas odvaljujes ,,bisere,,Na tvom mestu,zabrinuo bih se,i blagovremeno otisao psihijatru.Zar ti nije dovljno kradja,lazi,podmetanja. Gdja Neda Arneric se verovatno i dan danas neprijatno oseca zbog ztebe i tvojih bolesnih poteza.Ovo sada sa helikopterom je prevrsilo .Postoji li bilo kakva oblast,koju bi ti bio u stanju da resis a do bude cisto ,bez prevara,bez lazi.KOGA TI ZAPRAVO PREDSTAVLJAS LOPUZO.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17