• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.03.2015

09:40

VELJA O KLIZIŠTIMA 11 milijardi evra za rešenje problema!

Politika

VELJA O KLIZIŠTIMA 11 milijardi evra za rešenje problema!

Podeli vest

Ministar za vanredne situacije Velimir Ilić procenjuje da je Srbiji potrebno između 400 i 500 miliona evra godišnje za rešavanje problema sa klizištima i naglasio da je potrebno da se formira Fond za ispitivanje klizišta

Ilić je gostujući na RTV Pink naveo da je Srbiji potrebno 11 milijardi evra za rešavanje problema u toj oblasti u narednih 20 godina, odnosno u proseku godišnja ulaganja bi bila od 400 do 500 miliona evra.

Ilić je kazao da je Srbija rekorder u Evropi po broju elementarnih nepogoda i da je šteta samo prošle godine iznosila 1,7 milijardu evra, zbog čega je potrebno preduzimati maksimalne mere u sferi zemljotresa i formirati fond za ispitivanje klizišta.

Ilić je rekao da su se u Lebanu otvorila klizišta u centru grada i da na tom terenu, gde su se pojavila klizišta, živi oko 1.100 ljudi, a ugroženo je 10 do 20 objekata.

Ministar za vanredne situacije je istakao da su evakuisani ljudi iz objekata koji su pali, koji su ugroženi i neposredno se nalaze ispod klizišta.

- U Srbiji ima puno klizišta, a klizište u Vladičinom Hanu ugrožava 400 objekta, dok u Beogradu ima 2.350 klizišta - precizirao je Ilić i dodao su na Umci 53 objekta su zabranjena za stanovanje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ejj

pre 9 godina

Naravno samo treba još neko da poveruje u to da ćete te pare stvarno utrošiti za to !? Kao što ste ih utrošili za raznorazne koridore kojima sada putujemo brzo i udobno ali u snovima !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija