• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. Rajić

15.03.2015

22:30

ŠEŠELJ NE PRESTAJE: Zašto se krije Đinđićev testament?!

Politika

ŠEŠELJ NE PRESTAJE: Zašto se krije Đinđićev testament?!

Podeli vest

Vojislav Šešelj kaže da je posle 12 godina došlo krajnje vreme da se pokrene pitanje imovine Zorana Đinđića. Imam informacije da je iza njega ostalo 100 miliona maraka, kaže lider radikala

 

Lider SRS Vojislav Šešelj nastavlja da ratuje sa pokojnim Zoranom Đinđićem! Posle pretnji da će bagerom razrušiti, a glogovim kocem probosti Đinđićev grob, Šešelj je u petak pokrenuo i pitanje testamenta ubijenog predsednika Vlade!

NE SVETIM SE, PITAM
Ne mogu da zaboravim Đinđićeve reči: "Vodite Šešelja i ne vraćajte ga", ali ovo ne radim iz osvete
Vojislav Šešelj

Šef radikala apeluje na državu da "konačno otkrije istinu o imovini koja je ostala iza Đinđića".

Kupovao zemlju

- Postavljam pitanje njegovog testamenta. Zašto se od javnosti evo već 12 godina krije šta je sve od imovine iza njega ostalo. To je ključno pitanje, jer kad saznamo koliko je miliona i ostale pokretne i nepokretne imovine ostalo iza Đinđića, biće nam jasno ko je i kakav je on zapravo bio. To će biti najkonkretniji dokaz da je Đinđić bio mafijaš i reketaš, a ne nekakav junak i demokratski političar! - objašnjava Šešelj.

Morbidna politička igra

Direktor CeSID Đorđe Vuković ocenjuje da su izjave lidera radikala daleko od kulturnih, ali da mogu biti politički efikasne.
- Da postoji toliki novac, sigurno za sve ove godine ne bi ostao nezapažen. Ovde je reč o drugoj stvari... Šešelj koristi prazan politički prostor da prikupi glasače, jer postoje ljudi kojima Đinđić nije bio simpatičan zbog rušenja Miloševića i njegovog stava prema Hagu. Šešeljeva igra jeste morbidna, ali je politički dozvoljena - zaključuje Vuković.

Prema njegovim rečima, postoje ozbiljne indicije da je Đinđić iza sebe ostavio milione maraka, koje su posle 12. marta 2003. sakrivene od javnosti.

- Navodno je Đinđić ostavio testament u kome postoji podatak o imovini vrednoj čak 100 miliona maraka! Zašto se to krije? Zašto o tome niko ne priča? Zašto niko od nadležnih ne kaže koliko je para ostalo iza njega? Taj testament bi mogao mnogo toga da razreši, recimo, gde je sve Đinđić kupovao zemljište u inostranstvu... - navodi je Šešelj, dodajući da su "pljačku Srbije pomagali" i Labus, Dinkić, Đelić, Vlahović.

Na pitanje da li je sve ovo što priča u poslednja tri dana zapravo njegova lična osveta mrtvom Đinđiću, koji ga je, navodno, poslao u Hag, naš sagovornik odgovara:
 

VOJA IZMIŠLJA
Pošto više nije u Hagu, pa ne može da psuje sudije, sad stalno izmišlja priče o Đinđiću
Rajko Danilović, advokat porodice Đinđić

- Taman posla! Nema ličnih razloga. Deset godina sam se borio da odem u Hag, tamo sam otišao sam i nisam se pokajao. Iako ne mogu da zaboravim Đinđićeve reči: "Vodite Šešelja i ne vraćajte ga", ovo što pričam ne pričam iz osvete!

Danilović: Nema para

Advokat Đinđićeve porodice Rajko Danilović, na drugoj strani, tvrdi da je reč o "čistim maštarijama".
- Kakav testament, kakvi milioni?! Gluposti! Ne bih uzimao zdravo za gotovo sve što Šešelj izjavi, jer se on bavi budalaštinama. Pošto više nije u Hagu, pa ne može da psuje sudije, sad je našao nov način da bude interesantan medijima. Zato stalno izmišlja priče o Đinđiću - naglašava Danilović.

Niko od političara nije hteo da komentariše najnovije Šešeljeve optužbe.

Đinđićeva zvanična ostavština:
Dva stana i akcije u "Koka-Koli"

Kako su mediji ranije pisali, Đinđić je iza sebe ostavio dva stana u centru grada.
Posle atentata Đinđićeva udovica Ružica je od Vlade, u zamenu za ta dva stana, dobila vilu u Užičkoj.
Zoran Đinđić je zvanično iza sebe, pored stanova, ostavio još samo paket akcija u "Koka-Koli" vredan, navodno, nešto više od 300.000 dolara.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tanja

pre 9 godina

Zaista, ako je Djindjic bio posten politicar i premijer Srbije, zar nije logicno da se DS, DOS, njegova porodica i prijatelji trude da dokazu njegovu postenu licnost i iznesu podatke testamenta? Ne vidim svrhu izjave advokata porodice Djindjic ako ne iznese dokaz da Seselj nije u pravu. Nisam Seseljovac, ali mislim da su Djindic i Seselj prilicno bili bliski u poznavanju imovinske "politicko-drustvene karte" jedan drugog, a da smo mi njihovi zatocenici klasicne borbe za vlast. Zato smo tako siromasni, kao drzava, potkazani tudjim interesima i u stanju rasula. Cini mi se da smo korak od nove "revolucije ili diktature". Ima li na ovoj planeti nekog ko zna da je politika velika nauka, a ne metod ropstva i da je "zoon politicon" bio u 4 veku pre nove ere.

soko

pre 9 godina

E stvar je ozbiljna,zasto se jednom ne dokaze dali je istina ili NE,,sto iznose gospodin SESELJ,a niko ne kaze , zastoje djindjic ubijen i kogaje istinski likvidirao i zasto,zasto je SILEROVA ZEMUN ,poznata srusena,mnogo dokaza o cedi i njegovim kontaktu sa zemunski klan koje primio od amerikanac 80,milij dolara i asto,zasto nije dato u javnost.....

kana

pre 9 godina

trenutno u Srbiji reci bilo sta je isto kao reci konju da ugradi airbeg.Evropski put je uprevodu isto to sa trenutnim nasim politicarima do kojih su nas doveli Sloba i njegova tadasnja opozicija Seselj i Vuk u saradnji sa .... to se jednostavno zove propast jednog naroda.Hvala im puno kao Srbima!Hvala im sto vole svoj narod.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija