• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.03.2015

16:10

ČEDA APELUJE: Utvrditi krivicu, zaustaviti javašluk!

Politika

ČEDA APELUJE: Utvrditi krivicu, zaustaviti javašluk!

Podeli vest

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da se mora utvrditi odgovornost za tragediju u kojoj je stradalo sedmoro ljudi, kako se tako nešto nikad više ne bi ponovilo

 

- Naravno da niko nije želeo da se desi to što se desilo i da je kapetan želeo sve najbolje, ali kada se desi ovakva tragedija, mora se utvrditi odgovornost da se tako nešto nikad više ne bi ponovilo. Ako je bilo grešaka u proceduri, onda oni koji su te greške pravili treba da odgovaraju - naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Lider LDP smatra da je "pozivanje na višu silu" u ovom trenutku neprihvatljivo, "jer smo kao društvo previše puta do sada ljudskim životima plaćali cenu neodgovornog ponašanja pojedinaca".

- Pad helikoptera VS, u kojem su tragično izgubljeni životi sedmoro ljudi, poslednje je upozorenje da je potrebno što pre staviti tačku na javašluk u zemlji - istakao je Jovanović i dodao da umesto "lavine međusobnih optužbi u kojima svako traži neki politički ćar treba jednom uspostaviti red".

- Svaki oficir i vojnik polaže zakletvu zemlji u kojoj iskazuje spremnost da, služeći joj, položi svoj život. Zbog toga je zemlja dužna da učini sve kako bi taj život poštovala, što do sada nažalost nije bio slučaj - naveo je Jovanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
CEDINO IZIVLJAVANJE

pre 9 godina

Koriste ovakve nesrecne prilike da pokazu koliko su *pametni* i za to potrose odredjeni novac.

CEDA JE BABA KURANA

pre 9 godina

Uvek ga tragedije bolesno inspirisu na seoskoj klupi.

Dragan

pre 9 godina

Ceda je u pravu! Nisam politicki pristalica njegovog lika i dela, i ne treba od svega praviti politiku. Vreme je da u ovoj zemlji neko pocne da snosi odgovornost, a u ovom slucaju je za ocekivati najmanje moralnu!

Dragomir

pre 9 godina

Зашто сте ЗАБРАНИЛИ мој коментар на рачун овог пропалог политичара?Ја сам редован купац ИНФОРМЕРА и то ми не даје право да ми морате објавити коментар.Поштено то кажем али ја никако да схватим вас новинаре ОДАКЛЕ ВАМ ЈЕ ИДЕЈА ДА ДОПУШТАТЕ ПОЈАВЉИВАЊЕ ПРОПАЛИХ ПОЛИТИЧАРА?Пишите где је ронио,пео се по брдима или где је млатио празну сламу али нећу да читам његова мишљења о садашњој власти?Шта је имао показао је а да је мутљавина која још није дошла на тапет!

gaga vuk

pre 9 godina

Nije mi jasno kako uopste pisete njegove komentare, da se manje kralo imali bi novije letilice, nasi piloti su svetski majstori svog zanata i priznati u celom svetu,

ana

pre 9 godina

Epet se naduvao.Dokle ce jos da te gledamo i slusamo.

nele

pre 9 godina

Oslobodite nas vise ovog lopova u iscepanim patikama.

Gordicija

pre 9 godina

Umesto da ovaj bude gde mu je mesto, vi mu pridajete značaj ....gledam i slušam, i posle neki tvrde da nema cenzure... "Odrastao i uzgojen" na ergeli Surčin pod patronatom Dragoljuba, Čumeta i Đinđiča ... i posle tražite "dokaze" od doktora prava a SVI ZNAMO šta se i kako tamo radilo i planiralo .....

Lula

pre 9 godina

NIgde na svetu se ne pridaje značaj stranci koja je ispod cenzusa! Zaboravio je kako je bi bahat bi kad je bio na vlasti (pešački prolaz)

duka

pre 8 godina

Normalno treba narodu reci istinu i o helihopteru i o Djindjicevom ubistvu! O ovom drugo pomenutom slucaju Ceda ima puno da kaze

Izbori 2024

TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!
Live TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!

Devojčica Danka Ilić nestala je u utorak u 13.45 u selu Banjsko Polje kod Bora i još nije pronađena! Posle opsežne potrage u kojoj je učestvovalo na hiljade spasilaca uz pomoć helikoptera i dronova, pretraga terena je obustavljena, a istražuje se i mogućnost otmice. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Nebojša Perović, advokat.

29.03.2024

10:00

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija