• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

16.03.2015

20:18

VULIN PITA: Zašto svi ćute o šikaniranju Vučićeve porodice?!

Politika

VULIN PITA: Zašto svi ćute o šikaniranju Vučićeve porodice?!

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin izjavio je večeras da svi prećutkuju to što je porodica premijera Aleksandra Vučića šikanirana u javnosti

- Prvo su mu vređali oca i majku, onda su mu vređali suprugu, onda su mu prebili brata, sad je došao red na njegovog sina. Niko o tome ne govori, pa moram ja - kaže ministar Vulin.

Kako je rekao, nikada u istoriji srpskog višepartizma nijedno dete nije bilo u medijima, kao što je dete Aleksandra Vučića.

- Predugo čekamo zdravu Srbiju u kojoj nijedno dete, pa ni Danilo Vučić neće biti predmet političkog iživljavanja - istakao je Vulin gostujući u dnevniku RTS.

Vulin je prokomentarisao da se tim povodom oglasilo resorno ministarstvo, ali se, kako je naveo, nije oglasila predstavnca OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović, a ćutao je i Zaštitnik građana.

- Nema BIRN-a da istraži vrlo zanimljive veze vlasnika medija koji objavljuju takve slike sa nekim političarima, a konkretno mislim na Bojana Pajtića - rekao je Vulin.

Vulin je govorio i o mogućoj rekonstrukciji Vlade Srbije, a na pitanje koji je scenario od četiri predočena javnosti, najizvesniji, rekao je da će o tome odlučiti premijer Aleksandar Vučić.

- Srbija mu veruje i treba da mu veruje i dalje, i zato će doneti pravu odluku - naglasio je on.

Vulin još kaže da "znamo" da napadi na Vladu " dolaze od (predsednika Delte Miroslava) Miškovića" i "preko pojedinih medija". 

Šta je uradila međunarodna zajednica za izbeglice sa KiM?

Govoreći o tome zašto se izbeglice nisu vratile na KiM, Vulin izjavio je za to "zaslužna" međunarodna zajednica koja "nije uradila baš ništa" da do toga dođe.

 

- Vlada može da bude ponosna na ono što je uradila, ali ne može da bude zadovoljna jer se Srbi nisu vratili - rekao je Vulin za Radio-televiziju Srbije uoči 11 godišnjice nasilja na Kosovu 17. marta 2004. godine.

Vulin je istakao da se 17. mart po prvi put obeležava zvanično na nivou države i da je taj datum postao "deo zvaničnog protokola", a da će u Kosovskoj Mitrovici biti održana svečana akademija.

Upitan kako će biti obeležena 16. godišnjica NATO bombardovanja Srbije, ministar je kazao da će se 24. marta ispred srušene zgrade Generalštaba Vojske Srbije javnosti obratiti premijer Aleksandar Vučić.

- Ovo je najbolji način da pokažemo da se sećamo, da pamtimo i naravno da gledamo ispred sebe - ocenio je on.

Na pitanje o rekonstrukciji Vlade koju je najavio Vučić, ministar je odgovorio da će predsednik Vlade sam o tome odlučiti, jer mu je narod dao "50 odsto glasova".

Sutra prvi čas u školama o pogromu

U svim školama sutra će prvi čas biti posvećen obeležavanju 11 godina od pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji najavio je Vulin.

Vulin je rekao da se pogrom, koji se dogodio 17. marta 2004.godine, prvi put obeležava na zvaničnom nivou.

Kako je rekao, 17. mart je postao deo zvaničnog protokola i zvaničnog obeležavanja u državi i sutra će svaki prvi čas, u svakoj školi biti posvećen tome, dok će uveče u Narodnom pozorištu biti održana svečana akademija.

- Kao što vidite, država ne zaboravlja, država brine - rekao je Vulin gostujući u dnevniku RTS.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17