• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.03.2015

11:48

VUČIĆ PORUČUJE: Preuzimam odgovornost za pad helikoptera!

Politika

VUČIĆ PORUČUJE: Preuzimam odgovornost za pad helikoptera!

Podeli vest

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da preuzima odgovornost za tragediju vojnog helikoptera kod Surčina, ocenivši da javnost nikada neće biti zadovoljna bez obzira na to kakva je odluka doneta

- Šta je suština - da je neko želeo da spase dete. Iako nisam bio upoznat sa situacijom i ja bih im rekao da su me pitali, idite po dete - rekao je Vučić novinarima u Obrenovcu.

- Javnost sada traži odgovornost i glavu generala Bandića, istog onog kojeg je u poplavama slavila, samo zarad političkih odnosa i poena -  rekao je premijer i dodao da se takve tragedije dešavaju, te da je to život i da nakon toga "treba da tugujemo, a ne da mrzimo".

Premijer je rekao da je sa pilotima koji su stradali leteo i u nemogućim uslovima, između ostalog i u Feketić, da je Vojska i Srbija izgubila heroje i da posle takve tragedije treba da se tuguje, a ne mrzi.

Upitan da li su tačne informacije da je prvo od MUP traženo da pošalje helikopter po dete, Vučić je rekao da je možda traženo i od jednih i od drugih, ali da to ništa ne menja, jer je najvažnije bilo spasiti dete.

Prema njegovim rečima, javnost bi i u slučaju da se po dete nije otišlo bila nezadovoljna.

- Ne trudim se da se dodvoravam nekome, ja donosim veoma teške odluke i u tome se razlikuje ozbiljan političar od šalabajzera. Nisu me pitali, ali i da jesu rekao bih im spasite dete - istakao je Vučić.

Upitan gde su bili ministri Gašić i Lončar, pre nego što je helikopter trebalo da sleti na surčinski aerodrom, Vučić je rekao da ne zna, ali da to nije važno, jer od toga nisu želeli da imaju političku korist, nego da pomognu detetu.

Vučić je takođe naglasio i da je Surčin najbolje mesto za sletanje.

Premijer je istakao i da se istraga vodi i da će vojska saopštiti sve rezultate te istrage, kao i da ne treba tražiti odgovor od njega zašto su pojedini mediji objavili da je helikopter sleteo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gorki

pre 9 godina

Da li vi poštujete svoje čitaoce, ako je tako objavite komentare...*???

Nezavisni Novinar

pre 9 godina

Svima nam je poznato da vojska nikada nije bila transparentna, kada su u pitanju nesreće koje su se dešavale u njenim redovima. Tako će biti i ovoga puta. Svakako izveštaj će biti urađen za javnost u uvijenoj i upakovanoj formi. Poštovani premijer nam se žrtvuje i kad treba i kad ne treba, njegova poonuda o priznanju krivice je u najmanju ruku glupost. Javnosti ne treba neko u koga će upirati prst i reći e taj je kriv. Javnosti je potrebno više istine, koju ova vlast nije u stanju da im da. Kakvo je stanje u vojsci? Ko iz civilnog sektora ima uticaj na komandni kadar, da može podići letelicu u bilo kom trenutku, bez obzira da li vremenski uslovi to dozvoljavaju ili ne? Da li je politički marketing važniji od života ljudi? To su pitanja bez odgovora, na ta pitanja premijer nek odgovori. Gospodin Vučić mora shvatiti da demagoško prihvatanje krivice, javnosti daje sasvim drugu sliku, smatra se da svojim postupkom štiti nekoga, zataškava i pre bilo kakve istrage oslobađa odgovornosti ili krivice. To nije demokratija, to nisu ciljevi kojima težimo.

ZORAN

pre 9 godina

postovanje - vucicu - legendo nek laju psi - srbija pod tvojim vogjstvom je pokazala svima da je jos ziva--mada hijene bi zeleli da bude - les - da bi se nasladili njome --izdrzi jer te je narod izabrao = znamo da ce zlobnici tvrditi da -- ako pada kisa - vucic je kriv ako ne pada opet je vucic kriv - SRECNO SRECNO I CVRSTO DRZI - DIZGINE -JER SRBIJA IDE NAPRED

Todor

pre 9 godina

.Žao mi je svih sedmoro nastradali ali Vučić treba da preuzme odgovornost za ljude koji se ubijaju zbog gladi nemaštine to je njegov posao. Samo kritikuje opoziciju i hvali se a mi živimo sve teže i teže.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija