• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Anđelković

19.03.2015

17:16

OTKRIVAMO: Evo kako je stvarno izrešetan Milan Beko!

Politika

OTKRIVAMO: Evo kako je stvarno izrešetan Milan Beko!

Podeli vest

Biznismen Milan Beko, koji je 14. novembra prošle godine izrešetan ispred svoje vile na Senjaku, preživeo je zahvaljujući ludoj sreći, ali i neviđenoj snalažljivosti

Sve dosad objavljene verzije o atentatu na Beka nisu tačne, tvrde njegovi prijatelji koji su nam ekskluzivno preneli sve detalje neuspelog atentata o kome skoro pola godine govori cela Srbija.

Hteo da ga bije

Beko se, inače, juče prvi put posle pokušaja atentata pojavio u javnosti. On je svedočio u Specijalnom sudu na suđenju bivšem ministru Predragu Bubalu zbog sumnjive privatizacije "Luke Beograd" (pogledajte okvir).

Beko se dotad nije osećao ugroženo. Čak je sam džogirao svakog dana
Izvor Informera

Kako saznajemo, tajkun se kobne večeri 14. novembra bukvalno našao "licem u lice" s napadačem: 
- Miša se u uobičajeno vreme vratio s posla. Sedeo je u kolima i razgovarao telefonom. On i vozač su čekali da se otvori kapija... U tom trenutku prilazi im muškarac s kapuljačom i bez reči počinje da puca! Prvi metak je, srećom, pogodio naslon za glavu, verovatno zato što napadač nije dobro video... Miša se potom mahinalno sagnuo ka menjaču, atentator se približio prozoru i ispalio još jedan metak. I tada je promašio, zrno je završilo u sedištu... - priča Informerov sagovornik.

Darko Cvetanović

Prema njegovim rečima, Beko je u tom trenutku pokušao da uzvrati napad!

Beko o "Luci": To je moja najgora odluka

Beko je juče na suđenju Predragu Bubalu i sedmorici optuženih da su privatizacijom "Luke Beograd" oštetili državu za 5,7 miliona evra poručio da mu je ulazak u posao sa ovom firmom bila najgora životna odluka.
 - To je bila toliko pogrešna odluka da bih sad platio da nisam ušao u taj biznis! Da sam znao bar 10 odsto od toga ko će se sve uključiti i šta će se dešavati, nikad ne bih to uradio. Prvo me je Cane preko medija jurio da mu dugujem, a onda je Hipo banka utvrdila da mu nisam dužan. Zatim je država počela da me progoni besmislenim procesima i tu sam imao katastrofalan gubitak novca i vremena - istakao je Beko, žustro dodajući da on nikome ne treba da bude uzor u biznisu:
 - Izvinite što sam emotivan, ali zbog "Luke" smo moja porodica i ja toliko demonizovani da sam završio na 60 naslovnica. Nisam imao podršku vlasti. Sad još treba da dokazujem da sam izmirio neke poreske obaveze...
Beko se na suđenje dovezao u "porše kajenu", a zaboravio je ličnu kartu. Sudija mu je to oprostio uz obrazloženje da nema problema jer je on "opštepoznata ličnost".

- On otvara vrata i gurajući ih nogama jako udara napadača. Istrčava iz kola i skače na njega... Međutim, ovaj ga tada pogađa metkom u stomak. Beko pada na zemlju, a atentator mu prilazi da ga "overi". Kako nam je ispričao, odmah mu je prošlo kroz glavu da će ubica pokušati da završi posao i zato je počeo da se okreće po asfaltu. Atentator ispaljuje još jedan metak koji Beka pogađa u bok. Ubica se tada dao u beg... - ističe naš izvor.

Mnogo nelogičnosti

Informerovi sagovornici, Bekovi prijatelji otkrivaju i da je policija navodno odbacila prvobitnu pretpostavku da je atentator žena:

6 do 8

metaka ispaljeno je u atentatu na Milana Beka 

- Istraga je pokazala da opušci od cigarete u blizini kuće potiču od porodične prijateljice koja je ranije svratila do kuće... - zaključuje naš sagovornik i naglašava da se Beko do 14. novembra nije osećao ugroženo i da je čak sam džogirao svakog dana. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bubasvaba

pre 9 godina

i sam kaze da nije imao podrsku vlasti jer su mu je obecali i sad treba da izmiri i nekakav porez dali ste normalni kad ga tako nesro pitate m on ne placa ni pekaru leba a vi trazite nekakav porez sram vas bili od du...a da se coveku izvinite i duboko poklonite.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija