• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.03.2015

18:09

SELAKOVIĆ: Vlada odlučna da rasvetli ubistva novinara!

Politika

SELAKOVIĆ: Vlada odlučna da rasvetli ubistva novinara!

Podeli vest

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da je aktuelna vlada u oblasti jačanja bezbednosti novinara uradila više od bilo koje vlade

Selaković je na sednici parlamentarnog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i Srbije rekao da je vlada počela da radi na rasvetljavanju slučajeva ubistava novinara Dade Vujasinović, Slavka Ćuruvije i Milana Pantića.

- To nije uradila nijedna vlada pre naše - rekao je Selaković.

Dodao je da je time vlada pokazala čvrstu rešenost da se izbori sa teškim i nemilim događajima iz prošlosti.

- Mislim da ne postoji bolji signal upućen medijskim kućama - rekao je Selaković.

On je rekao da se o slobodi reči u Srbiji moglo da se govori i onda kad je bila zabranjena, a da se govori i danas, kad je, kako je naveo, sloboda reči itekako raširena.

Sledeće nedelje plan za poglavlje 23

Govoreći o EU integracijama, Selaković je najavio je da će sledeće nedelje to ministarstvo podneti treći nacrt Akcionog plana za pregovaračko poglavlje 23, koji će biti najdetaljnije izrađena verzija uz učešće više od 45 različitih institucija.

Selaković je na sednici parlamentarnog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i Srbije, rekao da je poglavlje 23 političko poglavlje, i da je njegova težina u tome što veliki broj pitanja koja se razmatraju nisu obuhvaćena pravnim tekovinama EU.

On je istakao da je cilj da pravosuđe u Srbiji bude nezavisno, nepristrasno i efikasno, ali i stručno i odgovorno.

Reč je, kako je objasnio, o izuzetno teškom procesu jer je pravosuđe sistem koji u svakoj državi spada u red najkonzervativnjih sistema.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija