• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.03.2015

09:00

DAČIĆ TVRDI: SPS se ne plaši rekonstrukcije Vlade!

Politika

DAČIĆ TVRDI: SPS se ne plaši rekonstrukcije Vlade!

Podeli vest

Lider socijalista i šef diplomatije Ivica Dačić kaže za današnji "Kurir" da u SPS nemaju strah od moguće rekonstrukcije Vlade

Na pitanje šta ako mu premijer Aleksandar Vučić kaže da mu više nije potreban, ali da mu trebaju njegovi ministri, Dačić je odgovorio da je ta opcija nemoguća.

 - Ako mi se zahvali, idemo svi. A šo se tiče ulaska drugih u Vladu, nemamo ništa protiv - rekao je Dačić.

On je naglasio da je provokacija da ga predsedavanje OEBS štiti od najavljene rekonstrukcije Vlade.

Na pitanje kakvi su odnosi SPS iSNS, Dačić je rekao da su jasna pravila igre, a to je da "Vučić SPS nije pozvao u Vladu jer smo mu potrebni, već da kvalitetnije radimo".

Dačić smatra da predsednik Srbije Tomislav Nikolić treba da ide na paradu u Moskvu, jer je to, kako je rekao, "parada koja je posvećena borbi protiv fašizma, a ne Krimu".

Dačić je istakao da je sve što na sudu govori Darko Šarić o njemu - tačno, odnosno da je bivši predsednik Srbije Boris Tadić hteo da mu "napakuje".

Na podsećanje da je Šarić na suđenju rekao da mu je nuđena nagodba - da optuži Dačića i dobije samo 10 godina zatvora, Dačić je rekao da je "od početka pravljena takva konstrukcija, da Šarić ima političku podršku u Milu Ðukanoviću ili meni. I to sve zbog činjenice, koju nisam krio, da poznajem Mišu Radulovića".

Na pitanje ko je to radio, da li Boris Tadić, Dačić je rekao>

- I on. Sećate se da je (Milorad) Veljović rekao da Šarić nije vrh piramide. Samo nije odgovorio nikad ko je - objasnio je Dačić.

Što se tiče Borisa Tadića i uzajamnih optužbi i napada, Dačić je naveo da Tadić nije mogao da shvati istorijski proces koji se desio.

 - Znate, izbegavam da pričam loše o ljudima s kojima sam bio partner u vlasti. On se pretvorio u dnevnog političara prosečne kategorije - rekao je Dačić.

Prvi potpredsednik vlade i lider SPS je dodao da Mira Marković, supruga bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, "želi da umre u Srbiji: i da je pitanje njenog povratka stvar političke volje".

- Isto je i s Bogoljubom Karićem. Nemam ništa protiv da se iznađe najbolje moguće rešenje - poručio je Dačić.

On je za lidera radikala Vojislava Šešelja rekao da predstavlja veliku opasnost za društvo, da povampiruje duh mržnje, netrpeljivosti i gepekovanja.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
asid

pre 9 godina

Dačić se jedino rekonstrukcije plaši naravno i Vučića a i Ružića!

asid

pre 9 godina

Dačić uvek kaže ono što misli, samo kontra!

Sandra

pre 9 godina

Ovo je bi po svaku senu u fotelju pa makar i kucni savet

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija