• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

22.03.2015

08:59

KAPETAN DRAGAN: Ne dajte me Hrvatskoj, ubiće me tamo!

Politika

KAPETAN DRAGAN: Ne dajte me Hrvatskoj, ubiće me tamo!

Podeli vest

Ako Džulijan Asanž može da bude saslušan u Londonu, a Tihomir Purda u Sarajevu, pozivam Hrvatsku da mene sasluša u Sidneju, rekao Kapetan Dragan

 

 

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, koji je već osam godina na zahtev Hrvatske u pritvoru u Australiji, izjavio je za današnje "Večernje novosti" da se bori da ne bude izručen Hrvatskoj, jer će ga tamo, kako tvrdi, ubiti.

Vasiljković je poručio hrvatskom pravosuđu da pošalje svoje sudije u Australiju i da ga oni tamo ispitaju.

- Švedska od Engleske traži Džulijana Asanža i ispitaće ga u Londonu. Srbija, koja traži Tihomira Purdu za ratne zločine, ispitala ga je u Sarajevu. Ako Asanž i Purda mogu da budu saslušani u Londonu, odnosno Sarajevu, pozivam Hrvatsku da mene sasluša u Sidneju - kaže Vasiljković.

Ja sam nedužan politički zatvorenik Australije i osoba koja je diskriminisana, čija su ljudska prava pogažena

Kapetan Dragan

Australijsko pravosuđe okleva da izvrši odluku o ekstradiciji Vasiljkovića, donetu još 2010. godine. Poslednja šansa za kapetana Dragana je žalba Vrhovnom australijskom sudu i eventualno obaranje presude.

- U toku je žalbeni postupak na Vrhovnom sudu protiv rešenja Federalnog suda o mom izručenju Zagrebu. Ja sam nedužan politički zatvorenik Australije i osoba koja je diskriminisana, čija su ljudska prava pogažena. Niko me nije saslušao i niko nije dokazao hrvatsku optužnicu protiv mene za navodno počinjenje ratne zločine. Neka hrvatske sudije dođu kod mene u zatvor da me vide živog, da čuju moje svedočenje, a ujedno da vide i Australiju - ističe Vasiljković.

Australija još nije odgovorila na službeni predlog Ministarstva pravde Srbije, koje je ministar Nikola Selaković poslao svom australijskom kolegi Majklu Kinenu. U njemu se predlaže da Australija ne izručuje Vasiljkovića Hrvatskoj, već da se omogući njegovo suđenje u Srbiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 9 godina

Nema ko moj Dragane , ovo malo srba što još ima nemoćno je

Tanja

pre 9 godina

U pravu je. Podrskom Srbije da Hrvatska u Australiji ispita kap Dragana, Srbija dobija drugaciji pravni tretman u praksi. Do sada su samo Srbi stradali od posledica rata pri raspadu SFRJ, a sta je sa ostalima? Tito je za Hrvate uradio drzavu i pametna Kolinda ga je sklonila, a samo Srbija pokazuje, poklonjenjima Titu, koliko je primitivna i zaostala, spremna da ubije i poslednjeg Srbina, ali "bistu" ne sklanja. Jer, sklanjanjem biste, morala bi skloniti i one najokorelije kriminalce u procesu ubijanja Srbije.

Dragomir

pre 9 godina

Капетане,док си ти отишао преко Дрине да тамо ,,млатиш празну сламу,, Србију су напунили тамошњи дезертери!Ја једини јавно износим истину а то је да прекодрински лоби у Србији видевши да полако губе владајућу позицију одлуче да тамо ураде ,,балван револуцију,,!Да зарате и кукавички побегну у Србију.Да њихови одотуд напуне Србију својим гласачима како би се овде задржали и даље на власти.Погледајте шта ради њихов вучић?Мени је смањио пензију за цео рачун за струју а ускоро ће цена бити повећана?

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija