• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. Rajić

23.03.2015

22:00

DAČIĆ: Vojo, ti si bolesnik! ŠEŠELJ: Ivice, ti si govedo!

Politika

DAČIĆ: Vojo, ti si bolesnik! ŠEŠELJ: Ivice, ti si govedo!

Podeli vest

Šef diplomatije Ivica Dačić opleo juče po Šešelju: On je bolesnik u svakom smislu, otpušten je sa dijagnozom. Vojislav Šešelj mu odmah uzvratio: Dačić je pokvareni idiot, govedo i džukela. Stvarno ga mrzim!

 

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i lider radikala Vojislav Šešelj objavili su juče jedan drugom totalni rat!

Politička scena je evoluirala dok je Šešelj bio u Hagu, ali on i dalje koristi retoriku prošlosti. Dačiću ovo ne treba...
Dragomir Anđelković, politički analitičar

Najpre je Dačić rekao da je Šešelj bolesnik koji širi govor mržnje, da bi mu šef radikala odmah odgovorio i ustvrdio da je Dačić "obično govedo"!

Govedo i džukela

Šef diplomatije je Šešelja napao komentarišući njegovu poruku na Tviteru objavljenu tokom vikenda. Ako ikada ikoga strpam u gepek, onda bi to mogli biti Ivica Dačić i Aleksandar Vulin. Tu bi vodili dnevnik putovanja i ispovedali grehe, napisao je Šešelj, a Dačić mu nije ostao dužan:

Dačić o Šešelju

* Miloševićeva najveća greška bila je podrška Šešelju na izborima. (9. kongres SPS 2014)

* Radikali atakuju na naše biračko telo. Šešelj je pozvao socijaliste da pređu kod njega. Tražio je da se obrati putem "Skajpa" delegatima Kongresa SPS (novembar 2014)

* Šešelj je politička prošlost (novembar 2014)

- On je jedan suptilan čovek, poznat po tome da želi da koristi neobične metode, glogov kolac. On je jedan bolesnik! - rekao je Dačić i odmah pojasnio:

- On je bolestan u svakom smislu. Otpušten je s tom dijagnozom. Uostalom, što me više Šešelj napada, to mi je rejting veći. On je opasnost za društvo. A svi mu se ulaguju... Šešelj ne može da se promeni. Treba da mu se kaže: "Ne bojim te se." On bi da me gepekuje? Neka proba. Nije prvi put da neko hoće da me gepekuje...

Lider SRS Dačiću je najpre odgovorio na Tviteru: Ja se čudim da takvo govedo kao on može da bude ministar, da bi onda u izjavi za Informer objasnio da on ne širi govor mržnje, već da lidera SPS zaista mrzi!

- On je pokvareni idiot, govedo i džukela. Ne zna Ivica šta je govor mržnje. To je kad javno govoriš protiv nekoga po verskoj ili nacionalnoj osnovi. Ovo je nešto drugo. Nemam šta da krijem, Dačića stvarno mrzim, zato što je izdajica srpskog naroda i lopuža. Neka on govori da sam psihički bolestan, ali ja evo predlažem da se hitno sazove konzilijum lekara koji će da utvrdi istinu. Neka ispita i njega i mene. Psihički sam stabilan. Po onome što govori i radi Ivica Dačić, meni liči da on ima rak mozga - naveo je Šešelj.

Šešelj o Dačiću

* To što se Dačić izvinio homoseksualcima ne znači da je homoseksualizam prirodna pojava, nego da je Dačić čovek od gume, nešto kao kondom. (februar 2015)

* Snalazim se na internetu jer ja nisam, poput Dačića, godinama po dolasku u Beograd preskakao preko tramvajskih šina da me struja ne strese. (mart 2015)

Upitan da prokomentariše ove Šešeljeve "izjave ljubavi", Dačić nam je sinoć odgovorio:

- Zašto bih ja polemisao sa bolesnim čovekom kada za to postoje specijalisti. Ako mu je do razgovora sa nekim iz SPS, mogu da mu sredim da proćaska sa Slavicom Đukić Dejanović, ona je specijalista, psihijatar...

Retorika prošlosti

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da ga ne čudi što Šešelj nastavlja u svom stilu, ali naglašava da Dačiću ovakva vrsta publiciteta ne treba:

- Politička scena je evoluirala dok je Šešelj bio u Hagu, a on i dalje koristi retoriku prošlosti. Želi da skrene pažnju na sebe na starinski i prevaziđen način. I Dačić je ranije umeo da bude šoumen političar, ali mislim da lideru SPS apsolutno ne treba popularnost na ovakav način.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ranko75

pre 6 godina

Govor mrznje nije samo po verskoj ili nacionalnoj osnovi. Mrznja moze biti izrazena po mnogim osnovama. Na primer neko moze tvrditi da treba pobiti sve srnokose ili obrnuto plave. ili zene, ili muskarce, iliucitelje, ili tajkune itd. SVe je to govor mrznje ako se izrazava mrznja prema nekoj grupaciji koja se moze identifikovati ili iz samog teksta govora, ili po nacinu kako je receno ili po gestu koji prati govor.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija