• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.03.2015

23:00

OTKUD MU PARE Tajkunski život dr Bajeca - Jahta, stanovi, kafić, "porše", BMW...

Politika

OTKUD MU PARE Tajkunski život dr Bajeca - Jahta, stanovi, kafić, "porše", BMW...

Podeli vest

Đorđe Bajec uslikan na jahti "žanu prestiž 42" vrednoj oko 200.000 evra. Osim jahte, Bajec koristi dva stana u Beogradu, vozi navodno pozajmljeni džip "porše kajen", a njegov sin ima BMW i luksuzni stan


Bivši direktor Kliničkog centra Srbije, visoki funkcioner DS i svojevremeno najbliži saradnik Borisa Tadića dr Đorđe Bajec sa zvaničnim primanjima od 144.000 dinara živi životom dostojnim najbahatijih ruskih tajkuna, otkriva Informer.

ZAPRETIO TUŽBOM
Bio sam i na Ajfelovom tornju, pa toranj nije moj. Tužiću zbog toga što pišete
Đorđe Bajec, bivši direktor KCS

Redakcija Informera došla je u posed dokumentacije i iskaza svedoka koji ukazuju na sumnju da doktor Bajec raspolaže imovinom vrednom više miliona evra!

"Avioni, kamioni..."

Između ostalog, došli smo do fotografija na kojima se vidi Đorđe Bajec kako prošlog leta na Jadranu upravlja jahtom "žanu prestiž 42" (registracija DL 3887 AJ - brod registrovan u američkoj državi Delaver), vrednom oko 200.000 evra. Osim ove "morske ale", Bajec u centru Beograda koristi dva luksuzna stana, stan od 80 kvadrata u Budvi i apartman na Kopaoniku (!?!), a već godinama vozi i luksuzni džip "porše kajen".

Pitanja za dr Đorđa Bajeca

1. Po kom osnovu ste prošlog leta više od mesec dana koristili jahtu "žanu prestiž 42", registracije DL 3887 AJ?

2. Da li ste za ovu jahtu platili godišnji vez u "AC Marini" pokraj Dubrovnika?

3. Da li ste vlasnik stanova u Beogradu u ulicama Hadži Prodanova i Svetog Save i kako ste ih i kada stekli? Ako niste vlasnik, po kom osnovu ih koristite?

4. Kako je vaš sin stekao stan od 230 kvadrata u Ulici Ilije Garašanina?

5. Otkud vašem sinu "BMW serije 3"?

6. Čiji je tamnosivi "porše kajen" (BG 093 - **) koji već godinama svakodnevno vozite?

7. Imate li bilo kakve veze sa poslovanjem poznatog beogradskog kafića u Ulici cara Lazara?

Njegov sin, hirurg na specijalizaciji u Kliničkom centru, čija plata ne prelazi 80.000 dinara, ima novi BMW i takođe živi u luksuznom dupleksu u centru Beograda. Konačno, sumnja se i da je Bajec suvlasnik jednog poznatog beogradskog kafića.

Prema nama dostupnoj dokumentaciji, ništa od ove imovine, osim apartmana na Kopaoniku, ne vodi se na doktora Bajeca. Sve je navodno vlasništvo njegovih rođaka, prijatelja i kumova. Tako je, na primer, "porše" koji Bajec već godinama vozi registrovan na ime njegovog prijatelja i po zvaničnoj verziji bivši direktor KCS zapravo vozi "pozajmljeno vozilo"!?!

Naši izvori, bliski saradnici Bajeca, kažu da baš nikom nije jasno otkud tolike pare bivšem direktoru Kliničkog centra koji nikada u karijeri zvanično nije zarađivao više od 1.500 evra mesečno.

- Đorđe tvrdi da jahta, kola i stanovi koje koristi nisu njegovi, već da su vlasništvo njegove porodice i prijatelja. Pitanje je kako to samo on ima prijatelja koji mu pozajmljuje kola vredna 100.000 evra na nekoliko godina?! I bilo bi zaista interesantno kada biste vi novinari proverili ko je i kako platio godišnji vez za jahtu na kojoj je snimljen Bajec. Ta je jahta usidrena u Dubrovniku, tačnije u "AC Marini" u Dubrovačkoj Rijeci. Ako pitate tamo ko je vlasnik te jahte, reći će vam 'doktor iz Beograda', koji je taj brod kupio od poznate glumice i njenog muža biznismena... - objašnjava naš sagovornik.

Zvanična imovinska
karta Đorđa Bajeca

* profesorska plata na Medicinskom fakultetu 60.000 dinara

* stan od 31 kvadrata (kupovina)

* apartman od 22 kvadrata (kupovina)

* automobil "ševrolet kaptiva" iz 2007. (kupovina)

* vlasnik firme "Andu" d. o. o. (u likvidaciji)

* nema ušteđevinu

Đorđe Bajec nije juče bio raspoložen da priča na ovu temu. Novinarima Informera čak nije ni dozvolio da postave pitanje do kraja, već se odmah besno brecnuo na njih:

- Jahta nije moja, u životu nisam bio vlasnik plovila! A nije ni mog prijatelja, niti mog neprijatelja! Uostalom, bio sam i na Ajfelovom tornju, pa ne možete da kažete da je toranj moj! - odbrusio nam je Bajec i odmah zapretio:
- Neću da razgovaram o tome! Tužiću zbog ovoga što pišete! Takvim navodima kaljate moj ugled!

Istraga, odmah

Na drugoj strani, Draško Karađinović iz NVO "Doktori protiv korupcije" smatra da organi moraju da istraže Bajecovu Bajeca.
- Kada je neko direktor ustanove kroz koju prolaze desetine miliona evra godišnje, zloupotrebe su moguće. Činjenica je da nijedan direktor zdravstvenih centara nije odgovarao za veliki kriminal i korupciju. Takav ambijent postao je ogroman generator kriminala - zaključuje Karađinović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srki

pre 9 godina

Javna je tajna da je cena zaposlenja lekara u KBC-u bila 15000 e kada je doticni bio direktor.\nProcitao sam da ce vas tuziti zbog kaljanja ugleda....sam je sebi ukaljao ugled,niste vi...svi znaju da je fukara i lopov!\n

Dragomir

pre 9 godina

Хајде да усликате све оно што ја имам од покретне и непокретне имовине?И о'ма ћете знати оклен ми то!Ја сам се добро оженио!Злобници кажу да сам се оженио јер сам знао да је моја Радојка богата наследница!Јок,па нисам се ваљад оженио из љубави?Био сам момак прва лига а УМЕО САМ ДА СЕ УМИЉАВАМ БУДУЋЕМ ТАСТУ!Циљ не бира средства.Од стрина,баба и тетака сам проверен и добио сертификат да могу да им будем зет.А ја затражим онај опел и добијем два само да Радојку оженим!И ето газимо четврту деценију брака и шта нам фали.Добар нам је брак јер ме је Радојка на време научила понашању!

Tanja

pre 9 godina

Radojka je tvoj problem, kao i ti sam sebi, nije drustveni. Put individuacije i licnih merila vrednosti iskljucivo je vezan za jednu licnost. Ako istrazivanje pokaze da u drustvu postoji kriticna masa muskaraca koji ne veruju da mogu zaraditi licnim sposobnostima, vec onim sto su dobili u nasledstvo / izgled, vaspitanje i talenti, dakle, bez licnog usavrsavanja i napora/ , onda je to drustveni problem, jer se gubi identitet oca u individuaciji buducih narastaja. Srbija jeste na granici te kriticne mase, na to ukazuju mito i korupcija, lazi, prevare i razvrat, ali nije potopljena. Ne razmisljam o takvima kao sto si ti, vec o karakteru snazne muske licnosti. Nadam se da nisi reprezentativan uzorak. i verujem da postoje Srbi elita koji nisu to samo po izjasnjavanju i licnoj imaginaciji.

Dragomir

pre 9 godina

Тања,подрзавам све сто си написала!Ја сам се озенио са богатом наследницом а она се није удала за сиротињу.Радојка је вазила за једну од најбољих девојака у околису Београда и два села висе.Скоро цертдест година смо заједно без знацајних проблема и као пензионери бас узивамо!У тексту си мало филозофирала што ја одобравам!Ја бих волео да видиш моју Радојку која гази седму деценију живота и веома лепо изгледа.

Janko

pre 9 godina

Klasika u Srbiji. Male plate za zamazivanje očiju, a imovina ogromna, a često veoma sakrivena. Inače, jahta se zove "ŽANO" (Jeanneau) i košta mnogo više od 200.000 evra. Polovna takva jahta iz 2010. godine košta 405.000 dolara (http://www.yachtworld.com/boats/2010/Jeanneau-Prestige-42-Flybridge-2486179/Singapore#.VRZZReER3Cs). Nova takva jahta košta neuporedivo više! No, možda doktor ima neki specijalan popust! Ili je uzeo kredit na 800 godina da mu rata ne prelazi trećinu plate?

rd

pre 8 godina

Ma ovo su gluposti. Poznajem ljude koji nisu DR a imaju para da iznajme jahtu, ili naprave zgradu. Pa bar 5 klinaca od 32-33 znam iz Loznice koji sve to imaju. A Vas boli vrhunski hirurg..... koga boli... pa boli nepismene i cenzurisane. Bar 20 ljudi poznajem koji obilaze svet.. obicni ljudi....Ostavite docu na miru

mixa

pre 9 godina

a zasto ne bi zaradio u engleskoj ili becu,gde u slobodno vreme operise /on je hirurg svetskog glasa/,jer ako pevacice mogu da zaradjuju po minhenskim kaficima ili u frankfurtu i niko ih ne pita odakle im oni dzipovi i kuce,,vec se smatra da je to normalno...ej ovo je politicki napad i necete mi objaviti ovaj tekst ali to je informer a ja ne pripadam nikome...samo postenoj gradjanskoj srbiji

Tanja

pre 9 godina

Mi smo taoci domacih tajkuna. Stranci samo uzimaju proviziju. Toliko o komunisticko-socijalistickoj ideologiji i praksi, sa primesama korporativnog liberalizma. Neko nikada nece biti intelektualac, nego samo "onaj koji je preko veze postao prestizan po drustvenom polozaju i drustvenoj ulozi", sa statusnim simbolima i poluznanjem.

zeljka

pre 8 godina

Djordje sram te bilo! I tebe i sve one koji su te podrzavali dok ste rasturali staru DS!

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija