• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.03.2015

20:46

BRATSKI JAPAN DONIRA EKOLOŠKE AUTOMOBILE Primopredaja u ponedeljak

Politika

BRATSKI JAPAN DONIRA EKOLOŠKE AUTOMOBILE Primopredaja u ponedeljak

Podeli vest

Vlada Japana doniraće 150 japanskih ekoloških vozila vrednosti oko 3,5 miliona evra za podršku unapređenju zaštite životne sredine i smanjenje troškova Vlade Srbije, a primopredaja donacije biće održana u ponedeljak 30. marta

Kako je najavila ambasada Japana, na ceremoniji primopredaje donacije u Beogradu obratiće se premijer Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Japana Masafumi Kuroki.

Donirana ekološka vozila umanjuju nivo gasnog i vazdušnog zagađenja i imaju smanjenu potrošnju goriva. 

Uključujući tu donaciju, ukupan iznos japanske pomoći Srbiji od 1999. godine je oko 460 miliona evra.

Japanska ambasada navodi da je zaštita životne sredine jedan od prioriteta japanske saradnje sa Srbijom. 

Podseća se da je Vlada Japana 2011. godine obezbedila povoljan jenski kredit od 240 milion evra za uvođenje sistema odsumporavanja dimnih gasova u Termoelektrani "Nikola Tesla" u cilju smanjenja emisije oksida sumpora. 

Japan realizuje i tehničku saradnju u oblasti energetske efikasnosti i uštede energije, a u mnogim opštinama obezbeđena je opremu za prikupljanje i recikliranje smeća.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
stanko

pre 8 godina

Japanu hvala za sve sto su ucinili u donacijama , ali bi ih zamolio da vise paznje obrate ne sluzbenim vozilima , nego vozilima hitne pomoci i neophodnim uredjajima u njima kao i bolnicama i njihovim potrebama

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija