• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.04.2015

09:37

VUČIĆ SA SLOVAČKIM PREDSEDNIKOM: Hvala što podržavate EU put Srbije

Politika

VUČIĆ SA SLOVAČKIM PREDSEDNIKOM: Hvala što podržavate EU put Srbije

Podeli vest

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas na početku posete Slovačkoj sa predsednikom te zemlje Andrejom Kiskom s kojim je razgovarao o podršci Slovačke evropskom putu Srbije i ekonomskoj saradnji dve države, navedeno je na Vučićevom tviter nalogu

Premijer Srbije će u Bratislavi razgovarati i sa svojim slovačkim kolegom Robertom Ficom, kao i zamenikom predsednika Vlade i ministrom spoljnih i evropksih poslova Miroslavom Lajčakom.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Vučić je obavestio predsednika Slovačke o reformama koje sprovodi srpska Vlada i zahvalio na podršci koju Slovačka pruža Srbiji na evropskom putu.

On je istakao da je ekonomska saradnja dve zemlje dobra, ali da postoji prostor za povećanje trgovinske razmene.

Predsednik Kiska pozdravio je napore koje Srbija čini na evropskom putz i naglasio da Slovačka mora da uradi više kako bi pomogla bržem otvaranju poglavlja.
- Važno je videti što pre pozitivne signale iz EU - dodao je.

Tokom radne posete Bratislavi, Vučić će, pored sastanaka sa slovačkim zvaničnicima, prisustvovati i otvaranju Poslovnog foruma "Slovačka - Srbija".

Vučić je sinoć, po dolasku u Slovačku, izjavio da je Slovačka prijateljska i bratska zemlja koja nije priznala nezavisnost Kosova i da se kao i Srbija protivi formiranju oružanih snaga Kosova.

U izjavi za RTS, Vučić je poručio slovačkim zvaničnicima i privrednicima da niko ne može na Zapadnom Balkanu da im ponudi takve povoljne uslove kao što mi možemo. 

- Verujem i u prijateljstvo, ali verujem i u čist interes koji će slovački privrednici da imaju. Verujem da će oni naći svoj dodatni interes i želju da ulažu u Srbiji. Svakako su dobrodošli u našu zemlju - rekao je premijer. 

Vučić kaže da Srbija može da ponudi niz pogodnosti za investicije, poput subvencija i zapošljavanja naše dobre i obrazovane radne snage. 

397,2

miliona evra iznosila je razmena Srbije sa Slovačkom u 2014.

- Možemo mnogo toga dobrog da ponudimo, čini mi se što druge zemlje poštujući sve njih, verujući u njihovu snagu, ipak u ovom trenutku ne mogu da ponude - kaže Vučić ističući da bi Srbija, ako nastavi ovim tempom, u roku od dve godine sasvim izvesno mogla da postane prva ekonomija Zapadnog Balkana. 

Nažalost, dodao je, nekima ćemo uvek da smetamo, jer "ne mislite valjda da svi žele da Srbija za godinu i po dana postane prva ekonomija Zapadnog Balkana". 


 

Srbija bi za dve godine mogla da postane prva ekonomija Balkana

Aleksandar Vučić

Navodeći da je Slovačka prijateljska i bratska zemlja koja nije priznala nezavisnost Kosova i da se kao i mi protivi formiranju oružanih snaga Kosova, Vučić kaže da je to jedna od zemalja EU koja je pokazala najpravilniji i najbolji mogući rast u vremenu kada su je mnogi potcenjivali i mislili da ne može da ide napred.

- Mnogo toga možemo od njih da naučimo i u privlačenju investicija - ocenio je on i dodao da značajan broj pripadnika slovačke nacionalne manjine u Srbiji predstavlja most između dve zemlje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija