• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.04.2015

12:52

PALMA: Dosta više o Šešelju, ajmo malo o Gotovini!

Politika

PALMA: Dosta više o Šešelju, ajmo malo o Gotovini!

Podeli vest

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je danas da će o vraćanju predsednika SRS Vojislava Šešelja u Hag odlučiti Vlada Srbije pošto dobije zahtev iz tribunala, poručivši da javnost umesto Šešeljem treba da se bavi Antom Gotovinom, koji je "najveći ratni zločinac posle Drugog svetskog rata"

Marković je, komentarišući to što je Šešelj palio hrvatsku zastavu, kao i odnose Beograda i Zagreba, izjavio da političari iz Zagreba imaju najveću odgovornost za to što svađaju srpski i hravatski narod.

Marković je novinarima u parlamentu rekao i da ga iza izjava nekih hrvatskih političara kao da čuje glas Franje Tuđmana koji je govorio da Srbi moraju da se proteraju iz Hrvatske.

- Poruke koje šalje predsednica Hrvatske nisu dobre, ni za Hrvatsku, ni za Srbiju, i to je pokazao juče i predsednik vlade koji je rekao da treba da spustimo loptu i da dve države treba da sarađuju, a veći je interes hrvatskih privrednika pošto je poznato da oni ovde imaju markete, za razliku od srpskih - rekao je on.

Marković je izričit da ne treba paliti ničiju zastavu, ali je u ovom slučaju paljenja hrvatske zastave rekao da je to učinilo fizicko lice, da on nije ni član vlade, niti je njegova stranka u parlamentu i upitao:

- Kako bi Srbija trebalo da reaguje kada ceo stadion u Hrvatskoj skandira ubij, ubij Srbina - naglasio je Palma. 

Prema njegovoj uverenju političari u Hrvatskoj vode militantnu politiku koja će naneti štetu i Hrvatskoj i Srbiji, a kad je rec o povratku Šešelja u Hag, dodao je, o tome odlučivati vlada nakon što dobije zahtev. 

Umesto što se bavimo Šešeljom, Marković je predložio da se javnost bavi Antom Gotovinom, koji je, kako je rekao, najveći ratni zločinac posle Drugog svetskog rata i učesnik Oluje, u kojoj je ubijeno i proterano nebrojeno dece, žena...


U tom je smislu ocenio da Haški tribunal nije sud pravde već politički sud koji je oslobađao prave ratne zločince, a kažnjavao Srbe.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vla

pre 9 godina

za hrvatske politicare srbi nisu ljudi oni su samo komadi zato se i ponasaju tako, zlocinci poput gotovine i ostalih su za hrvatske (ujke) politicare heroji.

Dragomir

pre 9 godina

Да Србија има на власти неколико њих попут србина из Србије попут Марковића из Јагодине било би живота!Овако трпимо иживљавање црногорског и босанског лобија?Због њих деценијама испаштамо!Деценијама због тога што ми сри из Србије све то кукавички трпимо?Босански србин Шешељ нам је нанео страховите штете а наш човек га је извукао са робије коју је служио у Босни због свог поганог језика!Прекодрински србин Вучић је смањио пензије?Некаквим ,,Београдо на обали,, уклања путнички железнички саобраћај и историјску железничку станицу претвара у коцкарницу!

stanko

pre 9 godina

Ja sam SRBIN i sramota je sto samo cutimo i gledamo kako nas Hrvati pljuju , hvala Palmi sto ima junacko SRCE pa sme da im odgovori, a nasi politicari cute ko ribe, kao da im je macka odgrizla jezik , pa ODGOVORITE im jedanputa MUSKI nisu oni bogom dani da ih trpimo po svaku cenu !!!

caca

pre 9 godina

Ja postujemmPOMIRLJIVU POLITIKU,DOSTA NAM JE NEVOLJA,,ali da HRVATI KAO VRHOVNI PRESTAVNICI stalno vire u nasu SOBU,,dosta,dosta,dosta vise,,cim im ne ideHVATAJU SE NAS,IDIOTI,pa to cine vekovima,,pustite nas viseeeee,daj da se slazemo,dolazi kraj sveta ovakvim ludackim vodjenjem celog sveta,,zivim van,stvarno je nesto u vazduhuu,a ostalo: BRAVOOOO PALMA ZIVEOOOO SRBINEEEE,,

nemilosrdni

pre 9 godina

gospodine Palma, umesto gluposti koje predlazete, ja Vam predlazem da za male pare kupite "muzicku citanku" za 3. osnovne skole i dobro proucite godine rodjenja Vama "dobro" poznatih "muzicara". ko zna mozda Vam to jednom i zatreba

asid

pre 9 godina

Dosta više Šešelja, dajte malo Mocarta dok ne stigne Ceca!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija