• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.04.2015

22:00

SURČINAC SE NAGODIO Čume će godinu dana nositi nanogicu!

Politika

SURČINAC SE NAGODIO Čume će godinu dana nositi nanogicu!

Podeli vest

Ljubiša Buha sklopio sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom za napad na suprugu i dvojicu policajaca koji su je obezbeđivali. U zamenu, prihvatio je godinu dana kućnog zatvora

Kontroverzni Surčinac Ljubiša Buha Čume (50) sutra bi trebalo da izađe iz pritvora CZ-a i narednih godinu dana biće u kućnom zatvoru!

IZVUKAO SE
I dalje nema istrage o sumnjivim aferama i "poslovima" na kojima je zgrnuo ogroman kapital

Kako ekskluzivno saznajemo, Čume je juče "u tajnosti" sklopio sporazum sa Trećim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivice za napad na suprugu Ivanu Tulović i dva policajca koji su je obezbeđivali, i on će do aprila 2016. nositi nanogicu!

Sud na potezu

Tužilaštvo je na početku sudskog postupka protiv Čumeta predložilo da se on osudi na tri godine zatvora, ali su ipak pristali na sporazum sa kontroverznim Surčincem.

- O verifikaciji tog sporazuma trebalo bi već sutra da odlučuje nadležni sud. Ukoliko se to prihvati, a najverovatnije hoće, Buha će odmah biti upućen na izdržavanje kazne u svoju kuću u Surčinu, uz elektronsku nanogicu. U suprotnom, postupak će se nastaviti redovnim tokom - kaže naš izvor iz suda.

Bagzi ga optužio
za seriju ubistava

Tokom suđenja za ubistvo premijera Zorana Đinđića, svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi optužio je svog nekadašnjeg prijatelja Čumeta da je lično ubio Zorana Petrovića Šempu i da je umešan u još nekoliko ubistava.
- Buha je zajedno sa Dušanom Spasojevićem učestvovao u ubistvima Branislava Lainovića Dugog, Zorana Davidovića Ćande i Mirka Tomića Bosanca. To je radio iz svog interesa, sklanjao je konkurenciju. Trgovao je drogom i krao vozila i savetovao je Dušana Spasojevića koga treba da ubije - rekao je Bagzi.

Iako se posle Buhinog hapšenja u novembru spekulisalo da je nasilje u porodici samo paravan i da će istražni organi konačno da se pozabave njegovom sumnjivom prošlošću, aferama i poslovima na kojima je zgrnuo ogroman kapital, to se ni ovaj put nije desilo.

U pritvoru je proveo "samo" četiri i po meseca. Za to vreme protiv njega nije pokrenuta nijedna nova istraga, ili se to, možebiti, čuva u strogoj tajnosti?!

Sporni incident sa suprugom Ivanom, zbog kojeg mu se sudilo, desio se 8. novembra prošle godine. Čume ju je pozvao na slavu radi pomirenja, ali je umesto toga izbila žučna svađa, jer ona navodno nije htela te večeri da prespava kod njega. Buhi je u trenutku pao mrak na oči pa ju je gurnuo na stepenicama, strgao joj kaiš i pocepao korset. Potom je u dvorištu kapijom prikleštio ruku policajcu koji je pokušao da ga smiri, uputivši njemu i njegovom kolegi gomilu uvreda i pretnji.

Pokajala se

Na početku postupka Buha je negirao optužnicu, tvrdeći da je celu priču izmislila njegova supruga "jer je bolesna". Tulovićka je ponovila pred sudom svoje navode iz policije, ali je sve vreme odavala utisak žene koja se kaje što ga je prijavila. Čak je u nekoliko navrata zaplakala i brižno pitala svog još uvek zakonitog bračnog partnera kako se oseća.

Čume je od početka postupka molio sud da ga pusti da se brani sa slobode jer "kao težak srčani bolesnik nema adekvatne uslove da se leči u pritvoru". Lekari specijalisti su, međutim, utvrdili da je njegovo zdravstveno stanje zadovoljavajuće i da je on zapravo "umišljeni bolesnik".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija