• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Agencije

03.04.2015

15:48

IZBEGLIČKA UDRUŽENJA: A šta je to Vulin slagao ili izmislio?!

Politika

IZBEGLIČKA UDRUŽENJA: A šta je to Vulin slagao ili izmislio?!

Podeli vest

Posle oštrih replika i žučnih odgovora predstavnika hrvatske Vlade na izjavu ministra Aleksandra Vulina o hrvatskom generalu Gotovini, oglasila su se i izbeglička udruženja koja okupljaju upravo one koji su proterani od strane Gotovine i vojske kojom je komandovao tokom Oluje 1995.godine

 

U saopštenju koje potpisuje Odbor za zaštitu ljudskih prava Udruženja Banijaca ističe se i da ovo udruženje "pruža podršku ministru Vulinu od napada "nezavisnih medija" u Srbiji kao i od napada koji dolaze iz Hrvatske na njegov račun i pozdravljaju činjenicu da je netko iz organa vlasti u Srbiji napokon pokušao da istinu o srpskom stradanju u Hrvatskoj prezentuje javnost."

"Koji to deo Vulinove izjave je laž? Šta se to nesretnom srpskom narodu u Hrvatskoj nije desilo u Hrvatskoj, a da je Vulin sada u svojoj izjavi izmislio da napakosti državi Hrvatskoj? Koga to boli istina o zločinima nad srpskim narodom u Hrvatskoj? Ko to ne želi da istina o tim zločinima nad srpskim narodom u Hrvatskoj ne ugleda svetlost dana ni nakon 20 godina od pogroma i proterivanja?", dodaje se u saopštenju.

Ove godine navršava se tačno dve decenije od akcije Oluja tokom koje su se desili brojni zločini protiv civilnog stanovništa srpskog porekla i tokom koje je proterano preko 250.000 Srba sa prostora Hrvatske.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija