• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.04.2015

15:24

HIT U SKUPŠTINI! Gojkovićeva uvodi društveno koristan rad za poslanike!

Politika

HIT U SKUPŠTINI! Gojkovićeva uvodi društveno koristan rad za poslanike!

Podeli vest

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je danas poslanicima koji su se žalili na visinu novčanih kazni, zbog izrečenih opomena na sednicama parlamenta, da se može razmisliti da se te kazne zamene društveno korisnim radom

Potpredsednik Skupštine Srbije Igor Bečić rekao je ranije danas da ga je, nakon određivanja pauze u parlamentu, šef poslaničke grupe SDS Marko Ðurišić verbalno napao i pretio batinama.

- Moliću predsednika Odbora za administrativna pitanja da razmislimo da se finansijske kazne, koje nemaju nikakav efekat, zamene za društveno koristan rad. Mislim da bi to bilo veoma korisno za poslanike koji stalno dobijaju kazne, a nema ih mnogo, ako bi pomagali građanima Srbije i svojim gradovima - rekla je Gojkovićeva, pošto je Ðurišiću izrekla dve opomene, jer je, kako je objasnila, pričao sve vreme, a nije tražio reč.

Gojkovićeva je objasnila da tako poslanici neće imati primedbe što plaćaju po 7.000 dinara za kazne, već će društveno korisno raditi za dobrobit građana.

U Skupštini Srbije u toku je amandmanska rasprava o leks specijalisu o projektu “Beograd na vodi”, a poslanici su u njenom većem delu ukazivali na povredu Poslovnika.

U “odbranu” Ðurišića stao je poslanik Nove stranke Zoran Živković, koji je naveo da nije Ðurišićeva krivica što nije bio isključen mikrofon i da nijedna od opomena koje su mu izrečene nemaju smisla.

- Povredili ste Poslovnik vašim dociranjem o tome kako treba da se ponaša poslanik, kako treba da se ponaša parlament, predlogom za društveno koristan rad. Ko vam daje pravo na to? Šta ste vi u ovom parlamentu da možete da docirate bilo koga? Šta ste u životu uradili da možete da se dižete iznad bilo kog poslanika - upitao je Živković.

Gojkovićeva je rekla da, mereći se sa poslanicima koji joj to izgovore, prihvata konstataciju da baš ništa nije uradila u životu. Ona je objasnila i da je to njen predlog budući da se nekoliko poslanika žalilo da ne može da plaća izrečene kazne.

- Ne vidim ništa sporno u tome, ako smatrate da je to poniženje za poslanika vi platite kaznu. Ja se prijavljujem da kad god je to moguće obavljam društveno koristan rad - rekla je predsednica parlamenta poslanicima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17