• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

10.04.2015

20:13

RAMA GLUMI HLADNOKRVNOST: Ne brinu me primedbe EU i SAD!

Politika

RAMA GLUMI HLADNOKRVNOST: Ne brinu me primedbe EU i SAD!

Podeli vest

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas u Tirani da uopšte nije uznemiren zbog primedbi koje je dobio iz Evropske unije i SAD povodom njegove izjave o ujedinjenju s Kosovom

- Uopšte nisam uznemiren - rekao je Rama na konferenciji za medije u sedištu njegove Socijalističke partije u Tirani prilikom predstavljanja kandidata za odbornike u opštinama u Albaniji.

Rama je 6. aprila u zajedničkom interviju sa zamenikom premijera i ministrom spoljnih poslova Kosova Hašimom Tačijem za prištinsku televiziju Klan Kosova, rekao da će ako Evropska unija ne bude otvorila puteve za evropsku integraciju Kosova i liberalizaciju viza biti prinuđeni da se dve zemlje ujedine "na klasićan način".

Prema njegovim rečima za ujedinjenje Kosova i Albanije ima dve mogućnosti, a sve zavisi od EU.
Rama je naveo da je prva mogućnost ujedinjenje u Evropskoj uniji.

Međutim, ako EU nastavi da zatvara vrata integraciji Kosova, onda će dve zemlje biti prinuđene da se ujedine na klasićan način.

On je kazao da se dve zemlje zalažu za ujedinjenje kroz članstvo u Evropskoj uniji.

Kosovski ministar spoljnih poslova Tači ocenio je da izjava premijera Rame nije pretnja Evropskoj uniji, ali da je to realnosti koja se može ostvariti u budućnosti kao posledica izolacije Kosova u procesu evropskih integracija.

Tači se založio za veće jedinstvo EU oko Kosova ističući da je Kosovo već ostvarilo sve obaveze koje ima u procesu liberalizacije viza.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija