• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.04.2015

07:34

TADIĆ ODLUČIO: Nećemo sa SNS, ali ni sa DS!

Politika

TADIĆ ODLUČIO: Nećemo sa SNS, ali ni sa DS!

Podeli vest

Najveći problem Vučićeve vlade je potpuna nekompetentnost, a vlada u senci DS ne nudi nikakav plan i zato odbijamo da uđemo u vlast i sa jednima i sa drugima, izjavio je predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić

Tadić je za današnje "Novosti" rekao da su gotovo svi ministri "iskompromitovani aferama i štrajkovima u svojim sektorima, a sve je kulminiralo aferom sa padom helikoptera".

- Nekompetentnost vlade došla je dotle da se sada plaća cena i ljudskim životima. Zato nekompetentni ministri moraju da budu javno smenjeni, a ne zamenjeni u rekonstrukciji. A to je u nadležnosti Vučića, koji je svakim danom sve odgovorniji za štetu koju proizvode - rekao je Tadić.

On smatra da nijedna makroekonomska mera nije doneta u prve dve godine.

- A kada su donete, to je učinjeno na pogrešan način, bez podsticaja zapošljavanja, uvođenjem samo brutalnih mera štednje. Za tri godine su promenili tri ministra finansija, pet ministara privrede i bar tri različite ekonomske politike - istakao je Tadić.

Što se tiče borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, prema njegovim rečima, ona će se "na kraju meriti brojem pravosnažno osuđenih, a ne brojem medijskih prikaza te borbe".

Lider SDS je rekao da je "vlada iz senke ne nudi nikakav plan i rešenje, već samo ad hok reaguje na besmislene poteze Vlade".

Na pitanje zbog čega SDS neće biti na mitingu DS, Tadić je naveo da je SDS "usmerena na rešenja, a ne na uzaludno trošenje energije građana neuspešnim i infantilnim političkim akcijama i mitingašenjem koje nas vraća u atmosferu devedesetih".

- Pritom, to nisu mitinzi opozicije protiv vlasti, već vlasti protiv vlasti. Ne želimo da učestvujemo u njihovoj borbi za golo očuvanje pozicija - zaključio je Tadić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
CICIBAN

pre 9 godina

Malo malo pa se javi kako neće u vladu. Jel on bolestan. Ko ga to zove - halucinacije. Što se ne leči.

asid

pre 9 godina

BoTa je odlučio: pošto ga neće SNS ni on neće sa DS!

lalegator

pre 9 godina

Ja mislim da bi ti bilo pametnije da pratis konkurse za nastavnike, da trazis posao kojim si se bavio pre politike, pa lepo da izmolis direktora te skole da ti da razred da budes razredni staresina to je tvoj plafon, ili malo preko....

PAVLE

pre 9 godina

PRAVI "SIONSKI MUDRAC"! ILI BAREM U NJEGOVOJ SLUŽBI! PRAVI PROTOKOL - KAO PREPISAN IZ "one knjige"?!

Gagi

pre 9 godina

Covek iz proslosti sa dosta narcisoidnosti,polovicnog politickog znanja,hipotetickih stavova i nimalo samokritike.

bokster

pre 9 godina

Šta je sa ovim likom, on zaista nije tačan.

Mare

pre 9 godina

SNS,Tadic,DS,SPS imaju istu politiku samo je retorika drugacija. Jedina prava alternativa je patriotska opozicija koja ce na sledecim izborima uci u parlament.

PAVLE

pre 9 godina

IZVINJAVAM SE? KOME, ZAŠTO? MA NIJE VAŽNO!JA BIH VLAST!

prosveta26

pre 8 godina

Чудо над чудима, Тадић неће па неће,еј он неће и неће. Сви га вуку,а он неће па неће,неће и тачка.

MIHAJLO

pre 8 godina

ma ko je ovoga igde zvao, pa on neće ma niko tebe neće sve što si imao pokazao si jedino preostaje da te zovu u centralni zatvor da priznaš uništenje jednog naroda, dali se stidiš samoga sebe pitanje je sad

66

pre 6 godina

Kako ovog coveka nije blam da se jos uvek bavi politikom?!?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17