• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.04.2015

22:12

LJAJIĆ O ZAHTEVU HAGA: Tužilaštvo i sud prebacuju loptice!

Politika

LJAJIĆ O ZAHTEVU HAGA: Tužilaštvo i sud prebacuju loptice!

Podeli vest

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Hašim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je večeras da Vlada Srbije ne može da pomogne u rešavanju problema sa privremenim puštanjem na slobodu Vojislava Šešelja i zahtevom da on bude vraćen u Hag

Ljajić je, u izjavi za televiziju N1, novonastalu situaciju okarakterisao kao "igru i sukob sujeta" unutar samog Haškog suda i dodao da je Srbija jedina koja se u svemu tome odgovorno ponašala.

Tužilaštvo je ranije danas uputilo Žalbenom veću Haškog tribunala hitan predlog za izvršenje odluke o ukidanju prevremenog oslobađanja Vojislava Šešelja. U predlogu koji je potpisao glavni tužilac Serž Bramerc, od Žalbenog veća se traži da naloži Pretresnom veću da opozove odluku o privremenom puštanju u roku od jednog dana od dana odluke o ovom predlogu.

- Od početka sam tvrdio da je ovo uslovno rečeno igra, sukob sujeta unutar suda, na relaciji tužilastvo- sud, odnosno ovo je sukob sudije Antonetija kao predsedavajućeg Pretresnog veća i i tužioca Serža Bramerca i taj sukob se nastavlja sa današnjim stavom - rekao je Ljajić.

On je kazao da se ta "igra nastavlja" i da je jedina strana koja se u tome odgovorno ponašala Srbija.

- Jedina strana koja se odgovorno ponašala je Srbija, mi smo ispunjavali ono što jeste naša obaveza, da ni na koji način Vojislav Šešelj ne trpi posledice i prema Tribunalu smo ispunjavali ono što je bila naša dužnost - rekao je Ljaljić.

Na pitanje šta se može učiniti po pitanju toga što Šešelj odbija da Tribunalu dostavi medicinske nalaze, on je kazao da Vlada Srbije ne može da ulazi u to i da je reč o odnosu tribunala i samog Šešelja. Kako je kazao, Srbija može da posmatra i prati celu stiaciju, dok se od nje ne zatraži da nešto učini.

On je rekao da očekuje da se "ova igra nastavi" i da treba sačekati da se vidi šta će Pretresno veće da uradi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PAVLE

pre 9 godina

POKAZUJE SE DA JE DR. ŠEŠELJ APSOLUTNI POBEDNIK NAD HAŠKIM TRIBUNALOM - POŠTO JE POTPUNO SRUŠIO ANGLOSAKSONSKO "COMON LOW " PRAVO I FAKTIČKI OTVORIO NEMAČKOM KONTINENTALNOM PRAVU SVA VRATA MEĐUNARODNOG PRIZNANJA, U ODNOSU NA "TEORIJU PRESEDANA" - KOJA JE U HAGU, POTPUNO DEMONTIRANA! SVAKA ČAST DOKTORU ŠEŠELJU - DAO JE VELIKI DOBRINOS BACANJU ANGLOSAKSONSKOG PRAVA - NA SMEĆE ISTORIJE!

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija