• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

17.04.2015

17:17

TAČI: Moj dolazak u Beograd je izraz dobrih namera!

Politika

TAČI: Moj dolazak u Beograd je izraz dobrih namera!

Podeli vest

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači izjavio je da je njegova namera da dođe na jednu konferenciju u Beogradu 24. aprila izraz dobre volje "za mir, saradnju i pomirenje Kosova i Srbije"

Tači, jedan od vođa bivše OVK, ocenio je u interviju koji prenosi portal gazetaexpreš.com da je to u interesu celog regiona.

Hašim Tači je u Srbiji osuđen za terorističke napade, a na snazi je i poternica protiv njega zbog ubistva policajaca krajem devedestih godina. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je juče da će uhapsiti Tačija ako dođe u Beograd.

Zamenik premijera Kosova je, međutim, kazao da je vreme u kom je on osuđen u Srbiji "crni period kako za Srbiju tako i za region", kao i "da je to prošlost".

- Sada imamo nove lidere u Beogradu i ono što vidim na sastancima u Briselu predstavlja nadu i volju za evropske integracije. Moja je volja i poruka za lidere u Srbiji da zajedno radimo za miran i region saradnje, za dobrosusedske odnose, sa sigurnom evroatlanskom budućnošću - rekao je Tači.

Prema njegovim rečima, na novom susretu predstavnika Kosova i Srbije u Briselu 21. aprila biće razmatrano pitanje međunarodnog telefonskog pozivnog broja za Kosovo "koji će biti prema evropskim standardima i novoj realnosti na Kosovu".

- Biće i drugih tema, ali ćemo nastaviti sa ostvarivanjem prethodnih sporazuma, posebno sistema pravosuđa koji je počeo konkretno da se primenjuje - rekao je Tači.

Sporazum o pravosuđu potpisan je na poslednjem susretu dve delegacije 9. februara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija