• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.04.2015

11:49

IZ DRUGOG POKUŠAJA Sutra suđenje žandarmima zbog prebijanja Andreja Vučića!

Politika

IZ DRUGOG POKUŠAJA Sutra suđenje žandarmima zbog prebijanja Andreja Vučića!

Podeli vest

Suđenje osmorici žandarma koji se terete za prebijanje Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i dvojice vojnih policajaca koji su bili sa njima, na dan održavanja Parade ponosa u Beogradu prošle godine, trebalo bi sutra iz drugog pokušaja da počne u Višim sudu u Beogradu

Suđenje je krajem marta odloženo jer svi optuženi nisu primili optužni predlog. Ukoliko suđenje počne sutra, planirano je saslušanje optuženih, a 30. aprila oštećenih odnosno braće premijera Aleksandra Vučića i gradonačelnika Beograda Siniše Malog, kao i pripadnika Vojne policije.

Više tužilaštvo u Beogradu tereti pripadnike Žandarmerije da su kao saučesnici izvršili krivično delo napad na vojno lice u vršenju vojne službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje.

Komandant voda Žandarma tereti se i za krivično delo zloupotreba službenog položaja, a vezano za njihovo učešće u događajima na dan održavanja Parade ponosa. Na optuženičkoj klupi su Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Ðordević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.

printscreen N1

Prvo osnovno javno tužilaštvo odbacilo je početkom februara krivične prijave protiv dvojice vojnih policajaca koje je podneo zaštitnik gradana Saša Janković.

Taj incident dogodio se 28. septembra prošle godine na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu, kada je u centru grada bilo pojačano prisustvo policije, iz bezbednosnih razloga.

O incidentu postoji i video zapis koji su objavile gotovo sve televizije. Pripadnici Žandarmerije su tukli Andreja Vučića, brata premijera Aleksandra Vučića, Predraga Malog, brata gradonačelnika Beograda Siniše Malog i dvojicu pripadnika "Kobri" koji su bili sa njima.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17