• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.04.2015

11:55

VUČIĆ U BRISELU Sa Edijem Ramom o infrastrukturi!

Politika

VUČIĆ U BRISELU Sa Edijem Ramom o infrastrukturi!

Podeli vest

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i albanski premijer Edi Rama razgovarali su danas u Briselu o infrastrukturnim projektima sa kojima će dve države zajednički nastupati na sastanku predsednika vlada „Zapadnobalkanske šestorke“ koja, pod pokroviteljstvom komesara EU za susedsku politiku i proširenje Johanesa Hana, održava u glavnom gradu Belgije

 

Premijer Vučić je istakao da će Srbija insistirati na finansijskoj podršci za izgradnju pruge Beograd - Podgorica - Skadar, kao i autoputa Niš - Priština - Drač.

- Nadam se da će Evropska unija imati razumevanja za podršku zemljama u regionu - istakao je premijer Vučić, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Naglasio je da bi takvi projekti poboljšali ekonomsku situaciju u obe zemlje.

Premijer Albanije istakao je da je albanska strana spremna za početak radova na ovim projektima i da bi to bio dobar znak partnerskog odnosa Srbije i Albanije.

- Kao što su nekada Francuzi i Nemci počeli da sarađuju zbog budućnosti Evrope, tako možemo i mi, zbog budućnosti Zapadnog Balkana - zaključio je premijer Rama.

Razgovoru je prisustvovao šef vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

Inače, premijer Vučić nastavlja posetu Briselu učešćem na konferenciji „Zapadnobalkanske šestorke“ i susretima sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom.

Tanjugu je u sedištu EU rečeno da će teme razgovora srpskog premijera i Tuska biti napredak Srbije u procesu pridruživanja i tok dijaloga o normalizaciji odnosa sa Prištinom, čija će nova runda biti održana kasnije popodne između Vučića i kosovskog premijera Ise Mustafe.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PAVLE

pre 8 godina

TREBALO BI SAČEKATI - NE TRČITE "PRED RUDU" , RAMA NIJE PRIJATELJ NITI POUZAN PARTNER! SVE NJEGOVE IZJAVE SU POLITIKANTSKI USMERENE, A NEISKRENOST - GLAVNA OSOBINA!!!

stanko

pre 8 godina

U tekstu se spominje infrastruktura , pa ko im je napravio prugu za zeleznicu koju nikad nisu imali , pa Jugoslavija ona stara, i koliko nas je kostala, mnogo, skidali smo nase sine i pragove i slali u Albaniju , za vreme Titove Jugoslavije da bi izgradili dobrosusedske odnose, a kako nam vracaju ! Vucicu povedi racuna sa kim imas posla !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija