• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

22.04.2015

11:38

ĐUKANOVIĆ: DS Jankovića diže u nebesa!

Politika

ĐUKANOVIĆ: DS Jankovića diže u nebesa!

Podeli vest

Poslanik vladajuće Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović optužio je danas potpredsednicu opozicione Demokratske stranke Maju Videnović da "napada" poslanike koji kritikuju rad zaštitnika građana i ocenio da je takav stav "najbolji pokazatelj urušavanja demokratije"

- Iskreno, verovao sam da je jednoumlje umrlo, ali u glavama onih koji su to jednoumlje sprovodili, a stranka pomenute osobe (Maje Videnović) se svojski trudila da svaku pomisao na slobodu izražavanja satre, dok se dotični Janković gotovo nikada protiv toga nije bunio, jednoumlje i dalje živi. I to punim plućima - naveo je Đukanović u autorskom tekstu za dnevnik Danas.

Potpredsednica DS je juče u istom listu ocenila da se "sramnim napadima" na zaštitnika građana Sašu Jankovića "ne udara" samo na njega, već na temelj vladavine prava, nezavisne institucije i demokratsko društvo i za to optužila poslanike i ministre iz SNS.

Đukanović je naveo da zaštitnik građana za svoj rad odgovara Skupštini Srbije i da, ako to želi da promeni, DS može da predloži izmene Ustava i Zakona o zaštitniku građana.

- Recimo, neka predlože izmene u pravcu da je Saša Janković bezgrešna osoba i da je to novi mesija čiji se stavovi i mišljenja ne dovode u pitanje. I da mu se obavezno za svaki rođendan organizuje slet - naveo je poslanik SNS.

Đukanović je negirao i da je, kako tvrdi potpredsednica DS, bilo ko iz SNS nazvao Jankovića neprijateljem, ali je potvrdio da su koristili reč "politikant".

- No, to nije tako ni bitno, koliko je bitno licemerje funkcionera DS, kojoj dotična pripada, jer se godinama tokom njihove vladavine nisu nijednom udostojili da izveštaje tog istog Jankovića stave na dnevni red skupštinskog zasedanja. Eto, toliko su ga "uvažavali" ti koji danas krokodilske suze rone zbog navodnih napada na njega - ocenio je poslanik SNS.

Prema njegovim rečima, tačno je da u Srbiji postoji autocenzura, ali isključivo u medijima koji su horski stali da napadaju svakog ko se drznuo da kritikuje rad zaštitnika građana.
 
- U tim medijima novinari ne smeju da napišu apsolutno ništa u smislu kritičkog osvrta na rad Saše Jankovića. U tim medijima, očito po zadatku, novinari moraju da pišu i prave priloge samo koji Jankovića uzdižu u nebesa. Danas se suštinski na cenzuru i autocenzuru najviše žale oni koji najviše cenzurišu - zaključio je Đukanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
asid

pre 9 godina

Sve dižući u nebesa Zaštitnika svoga pripadnici DS-ovaca a i oni koji su u medjuvremenu otpali i štiteći sami sebe od onoga što su činili dok su bahato vladali a nisu se nadali da će ikad s' vlasti sići isti nam pokušavaju reći da su bili vrlo temeljni prilikom sveopšteg urušavanja države!

Lune

pre 9 godina

Da li zato što su u kući našli oružje vašeg supruga? Pa zar nisu svi znali da je on bio komandant Srpske dobrovoljačke garde? - Svi su to znali, ali i to je davno završena priča. Mnoge priče su ispričane. Iskreno, ne znam ni šta da vam kažem. Nerado se sećam tog perioda, te poslednje decenije, koja mi je stvarno presela. Retko i komentarišem sve šta mi se desilo. Nisam neko ko galami preko medija i možda mi je to velika greška. Da sam bila bučnija i da sam se branila od kojekakvih napada, možda bih bolje prošla u životu i ne bi mi lepili kojekakve etikete.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija