• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović - N. Anđelković

22.04.2015

22:00

NOVI TRULI KOMPROMISI Ružić pljuje Vučića, Dačić ga nagrađuje!

Politika

NOVI TRULI KOMPROMISI Ružić pljuje Vučića, Dačić ga nagrađuje!

Podeli vest

Ivica Dačić odlučio da potpredsednici SPS budu Aleksandar Antić, Žarko Obradović, Novica Tončev i Branko Ružić, koji u svakoj prilici napada premijera i Vladu

 

Lider SPS Ivica Dačić posle četiri meseca neizvesnosti konačno je prelomio koga će izabrati u novo stranačko rukovodstvo!

TVRDI DA JOŠ VEĆA
Još nisam rešio, pa je svako ime koje se pojavi čista dezinformacija
Ivica Dačić,
predsednik SPS

Novi potpredsednici partije, kako saznajemo, biće zvanično postavljeni u maju, a među njima se nalazi i Branko Ružić, koji se u prethodnih više od godinu dana "proslavio" kritikama na račun premijera Aleksandra Vučića i Vlade Srbije!

Čudne odluke

Osim "glavnog kritičara" vlasti, tvrde upućeni, novi potpredsednici SPS biće i Aleksandar Antić, Žarko Obradović i Novica Tončev, dok će funkciju predsednika IO SPS verovatno preuzeti šefica poslaničke grupe te partije Dijana Vukomanović.

Vukomanovićeva: Neki
funkcioneri počeli borbu

Šefica poslanika SPS Dijana Vukomanović kaže da je Dačić kapiten i da niko nema garantovano mesto u vrhu partije.
- Dačićev tajm-aut su neki pogrešno shvatili kao signal da posle Kongresa igramo produžetke, pa su krenuli u međusobni presing u borbi za funkcije. U protekla četiri meseca bilo je dosta faulova, pa i autogolova. Verovatno će Dačić u prvi tim uvesti nova imena i neka iznenađenja - poručuje Vukomanovićeva.

Naši izvori bliski Dačiću kažu da je lider socijalista opet morao da pristane na "trule kompromise".

- Kad gledate sa strane, možda vam čudno izgleda da u vrh partije, za potpredsednika, postavite Branka Ružića, koji je u više navrata oštro napadao vlast čiji je i SPS deo. Još čudnije je to što, osim Ružića, u vrhu SPS napreduje i Novica Tončev, koji je takođe u više navrata žestoko kritikovao naprednjake... Ali, oni koji su upućeni u odnose unutar stranke znaju da Dačić ne sme da se zameri ni Ružiću ni Tončevu. Sa Ružićem ga vežu brojne lične i poslovne kombinacije, a Tončev previše toga zna... - objašnjava Informerov izvor.

Ivica Dačić nam je juče potvrdio da će konačna odluka o potpredsednicima partije biti doneta u maju, ali nije želeo da otkriva ko se konkretno kojoj funkciji može nadati.

- Izbor stranačkog rukovodstva biće posle 1. maja. Ko će biti novi potpredsednici, međutim, još nisam rešio. Svako ime koje se pojavi čista je dezinformacija - poručuje Dačić.

NE BIRAJU MEDIJI
Izborni proces se ne sprovodi u medijima, već na partijskim organima
Branko Ružić

Ni Branko Ružić nije bio mnogo raspoloženiji za razgovor o ovoj temi.

- SPS je ozbiljna stranka. Izborni proces se ne bazira na pričama rekla-kazala, niti se sprovodi u medijima, već na partijskim organima - podvlači Ružić.

Signal premijeru

Analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da su ova imena očekivana jer su u skladu s interesima SPS.

- Dačić je u odabiru saradnika sigurno uzimao u obzir njihovu snagu unutar partije, ali i uticaj na birače. Takođe, s obzirom na to da su Ružić i Tončev bili najžešći kritičari Vlade i premijera, ovo može biti i signal Vučiću. Možda će njihovo imenovanje izazvati kritike naprednjaka, ali ne verujem da će to presudno uticati na koaliciju... - zaključuje Stanković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija