• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.04.2015

13:48

ĐURIĆ: Idem u Gračanicu, ne treba mi odobrenje Prištine!

Politika

ĐURIĆ: Idem u Gračanicu, ne treba mi odobrenje Prištine!

Podeli vest

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će posetiti pokrajinu i pored toga što mu Priština nije dala zvanično odobrenje za to

- Dobio sam informaciju od pokrajinske vlade da nije u mogućnosti da mi dozvoli posetu Gračanici koja je trebalo da bude organizovana tokom današnjeg i sutrašnjeg dana. Jedino što mogu da poručim je: Vidimo se na Kosovu i Metohiji. Ipak je republička vlada starija od pokrajinske - rekao je Đurić novinarima nakon sednice skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju.

Upitan da li je odluka vlasti u Prištini odgovor i čin reciprociteta u odnosu na otkazivanje dolaska ministra spoljnih poslova Kosova Hašima Tačija u Beograd, oin je kazao da nije dobio nikakvo obrazloženje za to što mu Priština nije omogućila dolazak u Gračanicu.

Đurić je dodao da daljeg napretka u razgovorima s privremenim institucijama u Prištini neće biti dok se ne reši pitanje formiranja Zajednice srpskih opština.

- Rasprava o Statutu ZSO je u ozbiljnoj fazi. Konsultujemo se s predstavnicima tih opština i radi se na više nacrta Statuta zajednice. Pre nego što se bilo šta utvrdi, mora mnogo puta da se izmeri i proceni. U svakom slučaju, domaća javnost će biti upoznata s našim nacrtom Statuta - kazao je Đurić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija