• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.05.2015

13:55

GAŠIĆ I DIKOVIĆ čestitali Dan Garde Vojske Srbije

Politika

GAŠIĆ I DIKOVIĆ čestitali Dan Garde Vojske Srbije

Podeli vest

Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković čestitali su danas pripadnicma Grade Vojske Srbije dan te elitne jedinice - 6. maj i 185 godina osnivanja

Gasić je naveo da su pripadnici te jednice stručnošću i profesionalnošću, kao i reprezentativnim predstavljanjem zemlje i Vojske Srbije u zemlji i svetu doprineli jačanju ugleda kako Vojske tako i Srbije.

- Uveren da ćete nastaviti da razvijate operativnu sposobnost svoje jedinice, i potvrditi da samo najbolji mogu da budu pripadnici naše najstarije reprezentativne jedinice, svim pripadnicima Garde čestitam 6. maj – Dan jedinice i krsnu slavu - naveo je Gašić u čestitki objavljeno na sajtu MInistarstva odbrane.

Diković je u čestitki istakao da su pripadnici te jednice, u proteklom periodu pokazali da je Garda elitna jedinica koja daje pun doprinos jačanju ugleda kako Vojske, tako i Republike Srbije.

- Uveren sam da ćete i u narednom periodu nastaviti da profesionalno i odgovorno realizujet zadatke i da će vam slavna tradicija Gvardije, duga gotovo dva veka, biti podstrek i izvor motivacije u izvršavanju zadataka - istakao je Diković u čestitki objavljenoj na sajtu Vojske Srbije.

Pripadnici Garde Vojske Srbije, elitne jedinice naših oružanih snaga, sutra će u beogradskoj kasarni "Dedinje" obeležiti svoj dan i 185 godina od formiranja.

Pripadnici Garde obeležavaju 6. maj u znak sećanja na isti datum 1830. godine, kada je u Požarevcu postrojena prva četa Knjaževe garde - Gvardija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija