• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.05.2015

13:02

BABIĆ: 'Ajmo svi da doniramo organe (VIDEO)

Politika

BABIĆ: 'Ajmo svi da doniramo organe (VIDEO)

Podeli vest

Poslanici Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije potpisali su danas donorske kartice, a šef poslanika naprednjaka Zoran Babić uputio je "donorski izazov" ostalim poslaničkim grupama u parlamentu ali i poslanicima i odbornicima SNS u parlamentu Vojvodine i Skupštini Beograda

Babić je u obraćanju posle potpisivanja donorskih kartica u prostorijama poslaničkog kluba naprednjaka rekao da su i na ovaj način poslanici SNS pokazali odgovornost prema građanima Srbije i da žele da kao država i društvo napredujemo i na ovaj način dostignemo evropski nivo.

- Poslanička grupa SNS ne upućuje ''ledene izazove'' i sa velikim zadovoljstvom upućuje izazov ostalim poslaničkim grupama u Narodnoj skupštini da se ponašaju kao poslanička grupa SNS i da i oni potpišu donorske kartice - rekao je Babić.

On je uputio i javni poziv i "donorski izazov" i poslaničkoj grupi SNS u pokrajinskom parlamentu i ujedno i odborničkoj grupi SNS u Gradu Beogradu.

Kako je rekao, siguran je da će se odazvati tom pozivu i ujedno i oni uputiti izazov odbornicima u drugim skupštinama gradova i opština širom Srbije.

Značaj donorskih kartica je višestruk i to je i jedan vid promocije transplantacije organa, rekao je v.d. direktora Uprave za biomedicinu Nenad Milojčić.

- Želim da zahvalim poslaničkom klubu SNS na današnjem pozivu i potpisivanju donorskih kartica i smatram da nema boljeg primera od ovog za donaciju odnosno promociju transpalntacije organa - rekao je Milojčić.

Srbija u ovom trenutku ima oko 110.000 potpisanih kartica, precizirao je Milojčić, koji je naveo i da se računa da bi trebalo da ima oko milion ipo tih kartica što bi označavalo da je cela nacija upoznata sa programom transplantacije i značajem doniranja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija