• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.05.2015

07:11

VUČIĆ: Srbija se ne meša u unutrašnje stvari drugih zemalja!

Politika

VUČIĆ: Srbija se ne meša u unutrašnje stvari drugih zemalja!

Podeli vest

Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je za list "Danas" da se Srbija ne meša u unutrašnje probleme drugih država

Upitan kako komentariše situaciju u Makedoniji, Vučić je rekao:

- Ne mešamo se u unutrašnje stvari drugih zemalja!

U kumanovskom selu Divo, proteklog vikenda su, posle napada albanskih terorista na policiju, izbili sukobi makedonskih oružanih snaga i terorista.

U dvodnevnoj akciji makedonske policije poginulo je osam policajaca, ubijeno 14 terorista, dok je povređeno više od 37 policajaca. Makedonski zvaničnici saopšstili su u nedelju uveče da je "eliminisana najopasnija teroristička grupa u regionu".

Inače, u više makedonskih gradova od 5. maja održavani su protesti opozicije koja je zahtevala ostavku premijera Ðorđa Ivanova.

Diplomatske misije SAD, EU, OEBS i NATO u Skoplju izrazile su žaljenje zbog događaja u Makedoniji naglašavajući da je ovo trenutak kada makedonski lideri treba da se udruže u dijalogu o svim pitanjima s kojima se država suočava, uključujući političku krizu i neophodne reforme.

I Evropska komisija je, izražavajući žaljene zbog života koji su izgubljeni u operaciji u Kumanovu i istakla da se nada da će poslednji događaji navesti lidere u Makedoniji na saradnju i ozbiljan dijalog o svim problemima sa kojima je zemlja suočena.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zokac

pre 8 godina

Ali zato dozvoljava da se svi mešaju u unutrašnje stvari Srbije. Ovde glavnu reč vode Kirbi, Devenport, MMF i ostala gamad sa zapada.

ljubica

pre 8 godina

Ali se bar ne izvinjava svima koji su nas ubijali. I to je napredak.

boćo

pre 8 godina

Srbija se ne mješa ni u unutrašnje vlastite stvari ,jer MMF upravlja svime

dejana

pre 8 godina

Istina je da se Srbija ne mesa u stvari drugih zemalja. A na Vucicu je da obezbedi da se posle niza godina ni druge zemlje ne mesaju u stvari Srbije.

josif

pre 8 godina

I kod nas u MKD glavnu rec vode strani ambasadori i strani fondovi,nismo nista bolji od vas a vladajuca DPMNE kod nas i vladajuca SNS u Srbiji su rukovodjeni iz istog centra a to je nemacka fondacija Konrad Adenauer,zato su im kampanje,projekti i izjave iste,koketiranje sa Rusijom(neuvodjenje sankcija,turski tok)vec skupo kostaju MKD a josce i da nas kosta a i kod vas nije iskljuceno da se odradi neki scenarij za svrgavanje Vucica ili bar slabljenje njegove moci.Za redakciju jedna ispravka premijer MKD je NIkola Gruevski.Pozz.MKD

PAVLE

pre 8 godina

SRAMOTA PREMIJERU ! SA TERITORIJE SRBIJE JE NAPADNUTA MAKEDONIJA! ZNAČI LI TO DA SMO PRIZNALI NEZAVISNO KOSOVO? AKO JE TO UNUTRAŠNJE PITANJE? PO MEĐUNARODNOM PRAVU I NAŠEM USTAVU SRBIJE, SA NAŠE TERITORIJE JE IZVRŠENA - AGRESIJA! UKOLIKO JE TO IZVRŠILA PRIZNATA NEZAVISNA DRŽAVA KOSOVO ONDA VAM SE IZVINJAVAM - NISAM ZNAO ?!

ivanka

pre 8 godina

..elementarno neznanje Premijera iz Javnog Prava! A imao ocenu deset ?

STUDENT

pre 8 godina

IMA LI ON NEKOG SAVETNIKA ZA - JAVNO PRAVO ?

student

pre 8 godina

Badava mu sve diplome kasnije - kad je završio "ŠUVARICU" !?

pavle

pre 8 godina

PAZITE - PREMIJER REČE "DRUGIH ZEMALJA" ?KOJIH TO ?NE REČE, - MOŽDA JE MISLIO NA KOSOVO? MOŽDA "DA" - MOŽDA "NE" ? DA PITAMO OLIVERU - MOŽDA ONA ZNA ? REČE U MNOŽINI ! PRVA JE MAKEDONIJA A DRUGA ?? AKO TERORISTI NISU UŠLI - SA KOSOVA VELIKO OZVINJENJE PREMIJERU SRBIJE, JER ZNAM DA JE MISLIO NA ALBANIJU !?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija