• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

14.05.2015

13:21

LSV: Četnik Nikolić kriv za rehabilitaciju Draže!

Politika

LSV: Četnik Nikolić kriv za rehabilitaciju Draže!

Podeli vest

- Rehabilitacija Draže Mihailovića je nastavak grubog prekrajanja istorije, relativizacije antifašističke borbe i herojske žrtve svih koji su poginuli boreći se protiv okupatora i kolaboracionista. U cilju rehabilitacije Draže Mihajlovića zloupotrebljen je i institut predsednika države - izjavio je Đorđe Stojšić, potpredsednik Čankove Lige socijaldemokrata Vojvodine

Stojšić je naveo da je "predsednik države čovek koji se nikada nije odrekao titule četničkog vojvode, pa onda ne treba ni da čudi upotreba i pritisak insitutucije predsednika Srbije na pravosuđe kako bi se promenila istorija i sasvim relativizovala antifašistička tradicija i narodnooslobodilačka borba".

- Šta je drugo nego pritisak institucije predsednika Srbije na pravosuđe, kada je upravo njegov savetnik Oliver Antić punomoćnik predlagača rehabilitacije? Isti onaj Oliver Antić koji je predlagao da na paradi povodom 70 godina oslobođenja Beograda budu i četnička obeležja. Takođe, ništa manje važan detalj je i taj da je među predlagačima rehabilitacije Smilja Avramov. Ista ona Smilja Avramov koju je predsednik države nedavno odlikovao, a koja je bila jedan od glavnih ideologa i potpornih stubova režima Slobodana Mioševića i mračnih devedesetih - kazao je Stojšić.

Čankovi ligaši tvrde da je današnja odluka o rehabilitaciji đenerala Draže Mihailovića prava poruka koju šalje Srbija sa ovakvim predsednikom države povodom 70 godina od pobede nad fašizmom. 

- Uzgred, u Vojvodini nije bilo četnika. I neka ne pokušavaju da ih izmisle - poručio je Stojčić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cole5

pre 8 godina

da tacno u vojvodini nije bilo cetnika ali je zato bilo jako puno hortijevaca, ustasa, i folksdojcera pripadnika one cuvene divizije pric eugen... a ono malo srba sto se borilo i koje je predvodio narodni heroj i prvoborac kosta njad je uglavnom dejstvovala svude ne samo po vojvodini, ne zato sto niu hteli da se bore u vojvodini vec zato sto ravnicz nije bila pogodna za to... najmanje bi ligasi trebali da nam spocitavaju ko je ko. nije presenik sns bio na proslavi u hrvatskoj gde je velicano ustastvo vec onaj cuveni politicar iz novog sada sto zimi vozi motorne sanke po ulicama novog sada, odnosno po ulici u koju obican gradjanin novog sada nemoze da udje... a sto se ti Prf.Dr. Smilje Avramov kapu dole nezahvalnice, da li znas koliko je clanova njene porodice stradalo u logoru Jasenovac od ustaskog noza ili malja sasvim je svejedno i niz savu poslato u Srbiju, dok je presednik tvoje stranke bio na proslavi gde je velicana ideja ustaskog pokrta, na onoj cuvenoj manifestaciji "Srijem Hrvatskoj" gde se pricalo da je pirodna granica hrvatske u Zemunu....

MareBG

pre 8 godina

Pazi ti komentar ovg iz lsv-a,on tvrdi da da u Vojvodini nema Cetnika-kraljevih vojnika-Srba?Strasno

mividi

pre 8 godina

Vreme čini svoje, zablude i greške se ispravljaju ali istoriske činjenice sew nemogu ni zaboraviti niti izbrisati, gospodo, braćo i sestre samo ako se manemo prepucavanja i ujedinimo sve naše snage možemo računati na opstanak i razvoj, dok gospoda iz LSV kao i njihovi sledbenici će uvek težiti cepanju i razbijanju da bi mogli da imaju svoje feude, e pa neće moći.........

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija