• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

14.05.2015

14:39

PALMA: Uspeo sam da pobedim belu kugu!

Politika

PALMA: Uspeo sam da pobedim belu kugu!

Podeli vest

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma izjavio je danas da se isplatila borba protiv bele kuge jer je na teritoriji Jagodine za narednu školsku godinu upisano 59 đaka prvaka više nego prošle godine

- Od 10 osnovnih škola na teritoriji Jagodine, njih sedam beleži više đaka prvaka, dok je u preostale tri broj ostao isti, što znači da nije smanjen - naveo je Markoviću pisanoj izjavi.

- Borba protiv bele kuge, koju vodimo od 2004. godine, potpuno se isplatila. To nepogrešivo govore brojke. Ovo je drugi put u tri godine da imamo veći broj đaka prvaka. Mere koje smo donosili svih ovih godina dale su rezultate - istakao je Marković.

On je podsetio da je, pored standardnih novčanih davanja za novorođeno dete, jedne godine iz budžeta grada isplaćivano i 1.200 evra po novorođenom detetu.

- Da podsetim i na 120 evra mesečno za nezaposlene trudnice, besplatan prevoz za đake, besplatno letovanje za učenike 4. i 8. razreda osnovnih škola i za sve srednjoškolce. Zatim, tu je i najniža cena vrtića - naveo je Marković.

Osim povećanja nataliteta, dodao je Marković, najvažniji posao su nova radna mesta i čuvanje postojećih.

- Mi ne samo da se borimo da otvorimo nova radna mesta već i da sačuvamo stara. Kada je u pitanju prosveta, radna mesta nastavnika i profesora zavise od broja đaka. Činjenica da imamo i ove godine više đaka prvaka znači da neće biti tehnološkog viška u prosveti na teritoriji grada Jagodine - zaključio je Marković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BokaPancevo

pre 8 godina

definitivno se zenim i selim u Jagodinu... ovo Pancevo nas sve unisti... i mentalno i zdravstveno i finansijski....\nZiveo Palma!\n

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija